Ce este Microsoft Update Health Tools in Windows 10

Daca in Windows 10 celor mai recente vesiuni cu toate actualizarile ne vom uita in Panou de control – Programe si caracteristici sau Setari – Aplicatii, cel mai probabil in lista aplicatiilor instalate vom vedea Microsoft Update Health Tools, care a aparut acolo de la sine, fara instalarea din partea ta.

In acest articol despre, ce face Microsoft Update Health Tools si daca poate fi dezinstalat acest program instalat automat pe calculator. Te-ar putea interesa si: Cum se dezactiveaza actualizarile automate in Windows 10

Pentru ce este nevoie de Microsoft Update Health Tools

Microsoft Update Health Tools in lista aplicatiilor Windows 10

Scopul utilitarului Microsoft Update Health Tools corespunde pe deplin cu numele sau, care poate fi tradus literal ca «Instrument de sanatate actualizarilor Microsoft», adica pentru a asigura instalarea corecta a actualizarilor automate pentru Windows 10. In fundal, programul executa urmatoarele sarcini:

  1. Restaurarea setarilor conexiunii de retea (in cazul in care actualizarile Windows 10 au fost blocate cu ajutorul lor).
  2. Restaurarea componentelor Windows legate de instalarea actualizarilor.
  3. Comprimarea fisierelor din folderul profilului utilizatorului pentru a asigura spatiu liber suficient pe disc (in caz ca nu exista spatiu suficient pe discul de sistem, pot aparea probleme la instalarea actualizarilor).
  4. Resetarea automata bazei de date a actualizarilor Windows 10 daca apar probleme.
  5. Interzicerea calculatorului sa intre in mod repaus daca apare necesitatea instalarii actualizarilor.

De fapt, programul a aparut in urma cu aproximativ o luna si este inclus in actualizarea KB4023057, care este conceputa pentru a imbunatati fiabilitatea serviciului de actualizare Windows.

Poate fi dezinstalat Microsoft Update Health Tools?

Dezinstalarea Microsoft Update Health Tools

Da, poti dezinstala Microsoft Update Health Tools utilizand metoda obisnuita – in panou de control sau in rubrica Setari – Aplicatii, nu va duce la consecinta negativa (cu exceptia faptului, ca problemele cu actualizari vor inceta incercarile de rezolvare automata).

4/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.