Cele mai bune codecuri video si audio pe Windows 7, 8, 10

In ziua de astazi nu ne putem inchpui un calculator fara posibiltatea de a vizualiza clipuri video sau asculta fisiere audio. Doar ca pentru reproducerea fisierelor media avem nevoie de codecuri speciale.

Datorita codecurilor vom putea vizualiza pe calculator nu doar formatele video populare (AVI, MPEG, VOB, MP4, MKV, WMV), dar si edita in diferite formate. Apropo, diferite erori in timpul vizionarii video pot indica lipsa codecurilor. Vezi si: VLC media player – mai mult decat un simplu player.

Unii utilizatori cu siguranta cunosc eroarea in timpul vizionarii unui film pe calculator: are sunet, doar ca playerul nu afiseaza imaginea (pur si simplu ecran negru). 99.9% – calculatorul tau nu are codecul necesar.

In acest articol vreau sa analizez cele mai bune codecuri pentru sistemul de operare Windows (Informatia este actuala pentru Windows 7, 8, 10).

K-Lite Codec Pack (unul dintre cele mai bune seturi de codecuri)

Site oficial: http://www.codecguide.com/download_kl.htm

Din punctul meu de vedere, este unul dintre cel mai bun set de codecuri, care pot fi gasite! Arsenalul sau contine toate cele mai populare codecuri: Divx, Xvid, Mp3, AC, etc. Poti vedea cea mai mare parte video, care poate fi descarcata de pe Internet sau gasi pe discuri.

Important! Exista mai multe versiuni:

Basic (de baza): include doar codecuri cele mai utilizate. Se recomanda pentru utilizatori care nu lucreaza des cu video;

Standart (standard): cel mai raspandit set de codecuri;

Full (complet): un set complet;

Mega (mega): o colectie mare, include toate codecurile de care ai putea avea nevoie pentru a vizualiza si edita video.

Recomand pentru inceput sa incerci acest set, daca nu vei fi multumit, poti trece la alte optiuni. Mai ales ca aceste codecuri suporta sistemul de operare Windows 7, 8 si 10 pe 32 si 64 de biti.

STANDARD Codecs for Windows 10/8.1/7 (codecuri de baza)

Site oficial: http://shark007.net/win8codecs.html

Este un fel de set standard de codecuri, chiar as spune universal, care poate reproduce cele mai cunoscute formate video pe calculator. Apropo, cum sugereaza si numele, aceste codecuri sunt potrivite pentru Windows 7, 8 si 10.

XP Codec Pack (acest set de codecuri nu este doar pentru Windows XP!)

Site oficial: http://www.xpcodecpack.com/

Una dintre cele mai mari colectii de codecuri pentru fisiere video si audio. Suporta cu adevarat o mutime de fisiere, de fapt, mai bine sa citez dezvoltatorul:
– AC3Filter;
– AVI Splitter;
– CDXA Reader;
– CoreAAC (AAC DirectShow Decoder);
– CoreFlac Decoder;
– FFDShow MPEG-4 Video Decoder;
– GPL MPEG-1/2 Decoder;
– Matroska Splitter;
– Media Player Classic;
– OggSplitter/CoreVorbis;
– RadLight APE Filter;
– RadLight MPC Filter;
– RadLight OFR Filter;
– RealMedia Splitter;
– RadLight TTA Filter;
– The Codec Detective.

Apropo, daca numele acestor codecuri te baga in nelamuriri („XP”) – numele nu are nici o legatura cu Windows XP, aceste codecuri lucreaza si pe Windows 8 si 10.

Ceea ce priveste functionarea acestor codecuri – nu am nici o nemultumire. Este un set foarte bun, care poate fi recomandat pentru toti utiliztorii de Windows.

StarCodec (codecuri „stea”)

Site oficial: http://www.starcodec.com/en/

Cu acest set vreau sa inchei aceasta lista de codecuri. De fapt, sunt sute de seturi, si nu are rost sa lungeesc aceata lista. Ceea ce priveste StarCodec – aceasta colectie este intr-un fel unica, „all-in-one”. Suporta un numar mare de formate (despre ele mai jos).

Ce altceva ma impresionat la acest set – ai instalat si ai uitat (adica nu va trebui sa cauti tot fel de codecuri suplimentare pe diferite site-uri, tot ce ai nevoie – deja este inclus).

De asemenea, lucreaza pe sisteme de operare pe 32 si 64 de biti. In plus, ruleaza pe sisteme de operare Windows XP, 2003, Vista, 7, 8 si 10.

Codecuri video: DivX, XviD, H.264/AVC, MPEG-4, MPEG-1, MPEG-2, MJPEG…
Codecuri audio: MP3, OGG, AC3, DTS, AAC…

De asemenea, include: XviD, ffdshow, DivX, MPEG-4, Microsoft MPEG-4 (modified), x264 Encoder, Intel Indeo, MPEG Audio Decoder, AC3Filter, MPEG-1/2 Decoder, Elecard MPEG-2 Demultiplexer, AVI AC3/DTS Filter, DTS/AC3 Source Filter, Lame ACM MP3 Codec, Ogg vorbis DirectShow Filter (CoreVorbis), AAC DirectShow Decoder (CoreAAC), VoxWare MetaSound Audio Codec, RadLight MPC (MusePack) DirectShow Filter, etc.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.