Disk Analyzer – un instrument nou in CCleaner

Nu cu mult timp in urma am scris un articol despre CCleaner – noua versiune a unuia dintre cele mai bune programe pentru curatarea calculatorului. De fapt, nu sunt atat de multe lucruri noi: interfata mult mai prietenoasa si posibilitatea de a administra plugin-urile si extensiile din browser.

In actualizarea cea mai recenta CCleaner 5.0.1 a aparut un instrument nou – Disk Analyzer, cu care putem analiza si curata continutul hard disk-ului si unitatilor externe.

Utilizarea Disk Analyzer

Instrumentul Disk Analyzer se afla in rubrica «Unelte» si inca nu este pe deplin tradus (o parte nu este scris in limba romana), desi nu cred ca au mai ramas persoane care nu stiu ce inseamna Pictures.

In prima etapa alege categoriile de fisiere, care te intereseaza (nu sunt fisiere temporare sau cache, deoarece de curatarea lor se ocupa alte module a programului). Apoi va trebui sa astepti, poate chiar ceva mai mult.

Disk Analyzer - un instrument nou in CCleaner

Vei vedea o diagrama, pe care sunt afisate tipurile de fisiere si cat spatiu ocupa pe disc. In plus, fiecare categorie poate fi deschisa – adica daca deschzi puncul «Pictures», vei vedea cat iti ocupa formatul JPG, BMP, PSD, etc.

Disk Analyzer - un instrument nou in CCleaner

In functie de categoria aleasa, se modifica diagrama si lista fisierelor cu locatia lor, dimensiunea si denumirea. In lista de fisiere poti folosi cautarea, elimina fisiere, deschide foldere, precum si salva lista fisierelor a categoriei selectate intr-un fisier text.

Rate this post
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.