Editor foto gratuit cu efecte «ca in Instagram» – Perfect Effects

Astazi vreau sa vorbesc despre unul din programe pentru «a face o fotografie frumoasa», si anume Perfect Effects 8, care iti va inlocui Instagram pe calculator (cel putin acea parte, care permite aplicarea efectelor la fotografii).

Multi utilizatori nu au nevoie de editor grafic cu curbe, niveluri si suport pentru straturi (desi fiecare al doilea are Photoshop), asa ca utilizarea unui instrument simplu sau oricarui «photoshop online» ar putea fi suficient.

Programul gratuit Perfect Effects permite aplicarea diferitelor efecte (straturi de efecte), precum si utilizarea acestor efecte in produsele Adobe Photoshop, Elements, Lightroom si altele.

Descarcarea, instalarea si rularea Perfect Effects 8

Nota: in cazul in care nu esti familizat cu formatul fisierelor PSD, iti recomand dupa descarcarea programului sa nu parasesti aceasta pagina, ci sa citesti tot articolul pentru a intelege cum sa lucrezi cu acest program.

Pentru a descarca Perfect Effects, acceseaza pagina oficiala http://www.ononesoftware.com/products/effects8free/ si apasa butonul Download. Instalarea se face prin apasarea butonului «Next» si acordul a tot ceea ce ofera: programe suplimentare inutile nu sunt instalate. In cazul in care pe calculatorul tau este instalat programul Photoshop sau alte produse Adobe, ti se va oferi sa instalezi plugin-uri Perfect Effects.

Pornind programul, fa clic pe «Open» si specifica calea catre imagine, sau pur si simplu trage imaginea in fereastra Perfect Effects. Si acum un punct important, din cauza carui utilizatorii incepatori pot avea probleme cu editarea fotografiilor.

Editor foto gratuit cu efecte «ca in Instagram» - Perfect Effects

Dupa deschiderea fisierului cu imaginea, se va deschide o fereastra, in care vor fi oferite doua optiuni pentru a lucra cu imaginea:

  • Edit a Copy – editeaza copia, se va crea o copie a fotografiei originale pentru editare. Pentru copie se vor utiliza optiuni din partea de jos a ferestrei.
  • Edit Original – editeaza originalul. In acest caz, toate modificarile se vor salva in fisierul, care este editat.

Bineinteles, prima optiune este mai buna, dar trebuie luat in considerare un lucru: in mod implicit, formatul fisierului specificat este Photoshop – sunt fisiere PSD cu suport pentru straturi. Adica, dupa ce vei aplica efecte dorite si vei ajunge la rezultatul dorit, pentru aceasta alegere vei putea salva doar in acest format. Acest format este bun pentru editarea ulterioara, dar nu este potrivit pentru publicarea rezultatului pe Facebook sau pentru a trimite prin e-mail, deoarece fara programe, care lucreaza cu acest format, fisierul nu va putea fi deschis. Concluzie: daca nu esti obisnuit cu fisierul PSD, si ai nevoie de imaginea cu efecte, pentru a o arata cuiva, mai bine alege formatul de fisier JPEG in campul File Format.

Editor foto gratuit cu efecte «ca in Instagram» - Perfect Effects

Dupa aceea se va deschide fereastra principala a programului cu fotografia aleasa in centru, o multime de efecte pe partea stanga si instrumente necesare pentru a ajusta fiecare dintre aceste efecte pe partea dreapta.

Cum editez fotografia si aplic efecte in Perfect Effects

In primul rand, vreau sa spun, ca Perfect Effects nu este editor grafic complet, este doar pentru a aplica efecte.

Editor foto gratuit cu efecte «ca in Instagram» - Perfect Effects

Toate efectele vei gasi in meniul din dreapta, iar alegand unul din efecte se va deschide previzualizarea a ceea, ce va fi dupa aplicarea efectului. Acorda atentia si la butonul cu sageata si patratele, apasand vei ajunge in browser cu toate efectele, care pot fi aplicate.

Editor foto gratuit cu efecte «ca in Instagram» - Perfect Effects

Poti sa nu te limitezi la un singur efect sau setari implicite. In partea din dreapta vei gasi straturi de efecte (fa clic pe pictograma plus pentru a adauga unul nou), precum si un numar mare de setari, printre care tipul de amestec, efectul de umbra, pete luminoase si multe altele. De asemenea, poti sa te folosesti de masca, pentru nu aplica filtre pe diferite parti a imaginei (foloseste pensula, pictograma care se afla in coltul din stanga sus al fotografiei). Dupa terminarea editarii trebuie doar sa apesi «Save and Close» – versiunea editata se va salva in fisierul, in care se afla imaginea originala.

Editor foto gratuit cu efecte «ca in Instagram» - Perfect Effects

Sper ca te vei descurca – nu este greu, iar rezultatu poate fi mult mai interesant decat in Instagram.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.