Marcaje vizuale de la Google – extensia oficiala Bookmark Manager

Marcaje (semne de carte) in browser – este practic si util, nu degeaba unele browsere au instrumente incorporate pentru acest tip de marcaje, plus ca exista diferite extensii si plugin-uri pentru marcaje.

Nu cu mult timp in urma, Google a lansat propriul manager a marcajelor vizuale Bookmark Manager ca o extensie pentru browserul Chrome.

Extensia prezentata are anumite posibilitati de a gestiona marcajele, care lipsesc la analogii sai. Sa ne uitam, ce ne ofera aceasta extensie.

Instalarea si utilizarea Google Bookmark Manager

Marcajele vizuale de la Google pot fi instalate din magazinul oficial Chrome. Imediat dupa instalare, gestionarea marcajelor din browser se va schimba. Din pacate, in acest moment extensia este disponibila doar in limba engleza, dar sunt sigur ca in curand va aparea si in limba romana.

Marcaje vizuale de la Google - extensia oficiala Bookmark Manager

Prin apasarea «stelutei» pentru a adauga pagina sau site-ul in marcajele tale, vei vedea o fereastra, in care poti configura cum va fi afisata miniatura (poti lista stanga si dreapta), precum si adauga marcajul intr-un fisier anume. De asemenea, poti apasa butonul «VIEW ALL BOOKMARKED ITEMS (VEZI TOATE MARCAJELE)», unde in afara de vizualizare, poti gestiona fisierele. De asemenea, poti intra in marcaje apasand butonul «Bookmarks» de pe bara de marcaje.

Marcaje vizuale de la Google - extensia oficiala Bookmark Manager

O chestie interesanta rugrica Auto folders (functioneaza doar daca te-ai conectat la contul tau Google Chrome), in care Google, in conformitate cu algoritmii sai va sorta toate marcajele in fisiere tematice, care sunt create automat. In acelasi timp, toate fisierele din bara de marcaje (daca le-ai creat singur) nu vor disparea, poti folosi si aceste marcaje.

Marcaje vizuale de la Google - extensia oficiala Bookmark Manager

Cu alte cuvinte, 15 minute de utilizare spune ca aceasta extensie are viitor in randul utilizatorilor Google Chrome: ofera conditii de siguranta, deoarece este oficiala, sincronizeaza marcajele intre toate dispozitivele utilizatorului (cu conditia conectarii la contul Google) si este destul de simpla in utilizare.

Apropo, daca te-ai decis sa folosesti aceasta extensie si vrei ca la pornirea browserului sa fie afisate marcajele vizuale, pe care le-ai adaugat, poti intra in setarile Google Chrome si in setarile «Deschideti o anumita pagina sau un set de pagini.» la punctul «Setati paginile» poti introduce pagina chrome://bookmarks/ – aceasta setare va deschide interfata Bookmark Manager cu toate marcajele.

Marcaje vizuale de la Google - extensia oficiala Bookmark Manager

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.