SmartFix – utilitar gratuit pentru remedierea problemelor cauzate de virusi

Pentru Windows 11, Windows 10 si versiunile anterioare a sistemului de operare exista diferite utilitare gratuite pentru remedierea automata a erorilor si instrumente pentru eliminarea programelor periculoase. In acest articol va fi vorba chiar despre unul dintre aceste instrumente.

SmartFix – program gratuit, disponibil in limba engleza, care permite restaurarea automata fisierelor de sistem si resetarea tuturor setarilor de retea Windows (poate fi util in cazul in care virusul blocheaza site-urile antivirusilor), poate fi integrat in mediul de recuperare a sistemului, utilizat pentru a rula instrumente terte pentru eliminarea virusilor si altor sarcini pentru eliminarea programelor malware si restaurarea functionarii sistemului.

Utilizarea SmartFix Tool

Utilitarul poate fi descarcat gratuit de pe site-ul oficial al dezvoltatorului https://smartfix.pro/en/, instalarea nu este necesara.Fereastra principala SmartFix Tool

Dupa pornirea utilitarului in sesiunile Windows sunt disponibile urmatoarele optiuni:

  • Perform SmartFix integration into the System Recovery Environment – adauga posibilitatea de a rula utilitarul din mediul de recuperare Windows 11, Windows 10 sau versiunile anterioare. Poate fi util, cand pornirea utilitarelor antivirus este blocata de programe malware (si in cazul in care autentificara in sistem nu este posibila).
  • Perform full recovery of the network settings and restart the computer – efectueaza resetarea setarilor de retea, fisierul hosts si altele: poate fi util daca virusul «intervine» in functionarea internetului, de exemplu, blocheaza accesul la anumite site-uri.
  • Launching – aici putem selecta unul din instrumentele terte pentru rulare (va fi automat incarcat de utilitarul SmartFix). Disponibile AutoRuns pentru a lucra cu programe in startup; AdwCleaner si ESET Online Scanner pentru eliminarea virusilor, programelor malware si potential nedorite, WinRepair – pentru verificarea si repararea automata spatiuluui de stocare si fisierelor de sistem Windows.Instrumente disponibile in SmartFix

Utilitarul SmartFix in mediul de recuperare Windows

Una dintre cele mai utile funcii SmartFix – integrarea utilitarului in mediul de recuperare. Integrarea permite sa incerci efectuarea automata recuperarii, daca nu reusesti sa faci acest lucru in cadrul unui sistem pornit sau autentificarea in Windows nu este posibila.

  1. Pentru a integra SmartFix in mediul de recuperare suficient sa selectezi elementul corespunzator din fereastra programului si sa astepti finalizarea procesului – daca este necesar, vor fi descarcate componente necesare.Integrarea SmartFix in mediul de recuperare Windows
  2. Dupa integrare vei putea gasi SmartFix Tool in mediul de recuperare in rubrica «Depanare». Aici poate fi util: Cum se intra in mediul de recuperare WindowsRularea SmartFix Tool din mediul de recuperare Windows 11 si Windows 10.
  3. Dupa pornirea SmartFix din mediul de recuperare, utilitarul va efectua eliminarea automata erorilor din retea si «va incerca» sa elimine efectele virusilor.Functionarea SmartFix in mediul de recuperare
  4. Informatii despre functionarea programului poti gasi in folderul Windows/SmartFix. Informatia este arhivata, parola este «SmartFix.pro» (fara ghilimele).Raportul de functionare SmartFix Tool
  5. In timpul procesului programul poate dezactiva incarcarea automata elementelor suspecte. Daca in lista dezactevatelor au ajuns elemente necesare, le poti reactiva in msconfig sau in fila «Pornire» din manager de activitati.

Nu pot recomanda utilitarul, deoarece nu sunt un utilizator al acestuia si nu am posibilitatea de a evalua in mod obiectiv eficienta SmartFix Tool. Dar, recenziile utilizatorilor despre acesta in mare sunt pozitive.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.