Care este cel mai bun router?

Dezvoltarea industriei tehnologiei se dezvolta intr-un ritm accelerat. Acum cativa ani in urma, conexiunea la Internet cu o viteza de 1 Mbit/s a fost ceva de neimaginat. Iar in ziua de astazi tot mai des in locuintele utilizatorilor apare Internetul cu o viteza de 100 Mbit/s. In acelasi timp, creste numarul de aparate casnice care necesita o conexiune la Internet. Pentru a asigura aceste dispozitive cu o conectare de calitate la Internet, pur si simplu este nevoie de un router de calitate. In acest articol vom discuta despre cele mai bune routere.

ASUS RT-N66U

ASUS RT-N66U este cel mai bun router de la compania ASUS. Acesta este echipat cu procesor cu o frecventa de 600 MHz, memorie RAM 256 MB si memorie flash de 32 MB. Datorita acestor caracteristici tehnice, routerul ASUS RT-N66U functioneaza foarte bine cu conexiunile la Internet de 100 Mbit/s.

Care este cel mai bun router - ASUS RT-N66U

Portul de intrare WAN a routerului suporta viteza de transfer de 1 Gbit/s, patru porturi LAN de asemenea suporta 1 Gbit/s. In plus, acest router este echipat cu doua porturi USB pentru modemuri 3G, imprimante si dispozitive de stocare.

Suporta retea wireless 802.11 b/g/n. Viteza totala de transfer poate ajunge pana la 900 Mbit/s. Pentru cei care nu sunt multumiti de aceasta viteza, exista modelul ASUS RT-AC66U. Acest model suporta noul standard wireless – 802.11 ac. Viteza totala de transfer poate ajunge pana la 1750 Mbit/s.

ASUS RT-N65U

ASUS RT-N65U – este un model de router mai simplu, de la compania ASUS. ASUS RT-N65U este echipat cu procesor de 500 MHz, memoria RAM este de 128 MB, spatiu de stocare 16 MB. In ciuda specificatiilor mai simple, routerul ASUS RT-N65U de asemenea se descurca foarte bine cu problemele, care pot aparea la un router.

Care este cel mai bun router - ASUS RT-N65U

Printre alte caracteristici ar trebui mentionat: retea wireless 802.11 a/b/g/n cu viteza totala de transfer de pana la 750 Mbit/s, suport retea locala cu o viteza de 1 Gbit/s, precum si doua porturi USB 3.0 pentru a conecta modemuri 3G, dispozitive de stocare si imprimante.

ZyXEL Keenetic Ultra

ZyXEL Keenetic Ultra – este cel mai bun router de la compania ZyXEL. ZyXEL Keenetic Ultra este echipat cu procesor de 700 MHz, memoria RAM este de 256 MB, iar memoria flash este de 16 MB. Aceste caracteristici sunt suficiente pentru un router, astfel ZyXEL Keenetic Ultra se descurca excelent cu viteza de Internet de 100 Mbit/s, distribuind egal intre toate dispozitivele conectate.

Care este cel mai bun router - ZyXEL Keenetic Ultra

De asemenea, ar trebui sa remarc faptul ca ZyXEL Keenetic Ultra este echipat cu doua porturi USB, suport wireless cu o viteza totala de transfer de pana la 750 Mbit/s.

Pentru cei care nu sunt dispusi sa cumpere un router de top, compania a lansat mai multe versiuni simplificate. Acestea sunt modelele ZyXEL Keenetic II si Keenetic Giga II. Chiar daca caracteristicile acestor modele sunt mai simple, acestea foarte bine isi fac munca unui router.

Linksys EA6700

Linksys EA6700 – este cel mai bun router sub brandul Linksys. Acest router este echipat cu procesor cu o frecventa de 600-800 MHz si 256 MB RAM.

Care este cel mai bun router - Linksys EA6700

Printre caracteristicile acestui router putem enumera: suport pentru cea mai recenta generatie wireless 802.11a/b/g/n/ac cu viteza totala de transfer de pana la 1300 Mbit/s, douar porturi USB si retea LAN de 1Gigabit.

De asemenea, exista versiuni simplificate a acestui router, care sunt mult mai ieftine. Acestea sunt Linksys EA6500, Linksys EA6400, Linksys EA6300, Linksys EA4500, Linksys EA3500.

3.5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.