Care procesor este mai bun i5 sau i7

Unii utilizatori vor sa-si cumpere calculator cu procesor Intel. Dar nu stiu care procesor este mai bun, i5 sau i7? Ca sa raspund simplu, i7 este mai bun. Procesoarele Intel Core i7 sunt printre cele mai avansate dintre procesoarele de la Intel. In orice caz, pe piata procesoarelor nu au concurenta mare. Comparativ cu Core i5, procesoarele Intel Core i7 au viteza mai mare, sunt echipate cu memorie cache mai mare si includ cele mai recente evolutii de la Intel.

Care procesor este mai bun i5 sau i7

Daca nu poti lua o hotarare intre procesorul i5 si i7, n-ar trebui sa te fixezi pe cel din urma. Intel Core i7 este un procesor foarte puternic, si de multe ori pur si simplu aceasta putere nu e necesara. Ar fi mai intelept sa cumperi Intel Core i5 si sa faci o economie pentru a cumpara o placa grafica mai buna.

Compania Intel are cateva linii de procesoare. Sa le enumar in ordinea cresterei performantei: Intel Celeron, Intel Pentium, Intel Core i3, Intel Core i5, Intel Core i7 si Intel Xeon.

Procesoarele Intel Celeron, Intel Pentium, Intel Core i3 sunt folosite in calculatoarele simple si ieftine. Aceste procesoare fac o treaba excelenta in lucru pe Internet, aplicatii de birou si jocuri fara cerinte mari. Pentru jocuri moderne mai bine sa iei procesor Intel Core i5 sau Intel Core i7. Acestea ofera performanta mai buna si vor permite sa dezvalui pe deplin puterea placii grafice.

De asemenea, compania Intel are procesoare Xeon. Acestea sunt concepute pentru a fi folosite in servere. Desi uneori sunt folosite si in calculatoare desktop. De exemplu, cu aceste procesoare sunt echipate calculatoarele profesionale Apple Mac Pro.

Rate this post
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Marius

    salut si atunci un procesor Xeon ar fi mai bun pentru gaming? sau nu e mai bun ca i7?
    multumesc

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Xeon pentru calculatoare server. Core i7 pentru calculatoare obisnuite. Pentru jocuri i7 este mai bun.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.