Ce este Smart TV. De ce ti-ai lua un televizor inteligent

Ce este Smart TV? Este un televizor, care viseaza sa devina calculator. Si acest vis treptat devine realitate. OK, ce poate face Smart TV in ziua de astazi:

Conectarea la Internet

Acest lucru poate fi facut prin conectorul LAN de la televizor, adica, cu ajutorul unui cablu. Daca nu vrei sa te complici cu cabluri, prin router Wi-Fi. In unele modele modulul Wi-Fi este incorporat in televizor, pentru altele (care ofera aceasta functie) router extern, care se conecteaza prin conectorul USB. Va trebui sa-l cumperi separat. De fapt, Wi-Fi acum putem gasi in orice locuinta.

Televizoarele Smart TV de obicei au propriul browser, desi cel mai des sunt folosite widget-uri speciale pentru accesarea resurselor de pe Internet. Orice producator are propriul widget pentru canalul YouTube, Twitter si Facebook.

Ce este Smart TV. De ce ti-ai lua un televizor inteligent

Convorbiri telefonice

Prin Skype poti comunica cu prietenii cand esti la distanta. Prin mesaje instantanee, apeluri vocale si video. Ai nevoie doar de o camera web. Desi aceasta functie nu este disponibila in toate modelele.

Citirea continutului de pe stick USB

Televizorul Smart TV permite vizualizarea continutului video si foto, precum si ascultarea continutului audio de pe stick USB. Dar, deoarece televizorul nu este calculator, se va gasi un format care nu va putea fi citit.

Sa afisezi pe ecran continutul multimedia de pe calculator, tableta, smartphone sau alt dispozitiv digital, care accepta protocolul wireless DNLA. Pentru acest lucru, dupa cum ti-ai dat seama, nu ai nevoie de cabluri.

Controlul nu doar de pe telecomanda

Televizorul Smart TV poate fi controlat de pe tableta sau smartphone pe platforma iOS sau Android, instaland o aplicatie speciala. Iar pentru tastare poti folosi o tastatura wireless.

Amanarea vizualizarii emisiunii TV

Poti amana vizualizarea emisiunii TV, daca nu ai timp, inregistrand-o pe un dispozitiv de stocare extern. Aceasta caracteristica este disponibila doar pentru televiziunea digitala si daca continutul nu este protejat de copiere.

Acum ai inteles ce este televizor Smart TV? Da, inca nu este calculator, dar cine stie…

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.