Ce router wireless sa aleg pentru Smart TV

Practic toti cei, care s-au decis sa cumpere un televizor Smart TV, sau deja au cumparat, se intreaba, ce router wireless sa aleg pentru Smart TV, pentru a conecta televizorul la Internet, si pentru a folosi toate caracteristicile televizorului inteligent. Unii sunt de parere ca pentru televizor au nevoie de un router special. De fapt, nu au nevoie. Hai sa-ti explic.

Nu conteaza ce fel de televozor ai: LG (cu WebOS), Samsung, Sony sau Philips (cu Android TV) – se va potrivi absolut orice router. Pentru televizor anume, nu trebuie sa cumperi un router special. Televizorul in sine, din punct de vedere al conectarii la Internet, nu difera de acelasi laptop sau telefon. Poti conecta Smart TV la Internet de pe orice router. Prin reteaua Wi-Fi, sau cu ajutorul uni cablu de retea.

Daca deja ai acasa un router wireless, este configurat si emite semnal Wi-Fi, poti linistit cumpara televizorul. Totul se va conecta si va functiona.

Daca vei monta televizorul departe de router, iti recomand sa cumperi televizorul cu receptor Wi-Fi incorporat, ca sa te poti conecta la Internet prin Wi-Fi, si nu prin cablu de retea.

Ceea ce priveste setarea speciala a routerului pentru a conecta televizorul, nu trebuie sa faci nici o setare speciala.

Asa cum am spus mai sus, se va potrivi orice router, de la orice producator: Tp-Link, Asus, D-Link, ZyXel, etc. Daca doar iti propui sa cumperi un router,pentru a conecta la el televizorul, nu iti recomand sa cumperi modele ieftine. Pentru ca cand vei incepe sa vizualizezi continut video pe televizor, si vei conecta la router si alte dispozitive (telefoane, tablete, calculatoare), care de asemenea vor folosi conexiunea la Internet, cel mai probabil un router ieftin pur si simplu nu va suporta sarcina. Vei avea conexiunea la router, dar nu vei avea acces la Internet, si va trebui intotdeauna sa-l repornesti.

Daca vei intreba ce router sa cumperi pentru televizor, iti pot spune, orice router, si preferabil sa nu fie cel mai ieftin.

4.3/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.