Cum maresc puterea semnalului retelei wireless

Rotutere Wi-Fi sunt foarte raspandite datorita numarului mare de laptopuri, tablete, smartphone-uri si alte tehnologii mobile. In ziua de astazi aproape toata lumea are router Wi-Fi.

Una dintre cele mai comune probleme, cu care se confrunta utilizatorii de routere Wi-Fi, este semnalul prea slab. Intr-o camera Wi-Fi poate avea semnal bun, iar in alta camera doar «o linie». Confruntandu-se cu aceasta problema, utilizatorii se intreaba, cum maresc puterea semnalului retelei wireless. In acest articol voi descrie cateva tehnici, care iti vor permite sa ai o retea vireless mult mai stabila si rapida.

Amplasare corecta

Semnalul routerului wireless in mare masura depinde de amplasarea corecta a routerului. In primul rand, routerului trebuie amplasat in centrul incaperii, in care doresti sa ai acces la reteaua Wi-Fi. Aceasta este cea mai simpla si cea mai importanta regula.

Routerul nu are voie sa fie plasat pe podea sau prea aproape de tavan. Coltul camerei, de asemenea, nu este locul cel mai potrivit. In plus, trebuie sa iviti plasarea routerului in apropierea obiectelor metalice, deoarece prin metal nu trece semnalul. Gresala tipica – routerul langa frigider.

Cum maresc puterea semnalului retelei wireless

Sa pui routerul in dulap, de asemenea nu este o idee buna. De fapt, cu cat mai mult spatiu deschis in jurul routerului – cu atat mai bun semnal acesta va oferi.

Retelele fara fir cel mai des fucntioneaza la o frecventa de 2.4 gigahertzi (rar la 5 GHz). Pe aceasta frecventa functioneaza multe alte dispozitive wireless. De exemplu, cuptoare cu microunde. Aceste dispozitive inrautatesc semnalul routerului wireless. Din acest motiv ar trebui evitat plasarea routerului Wi-Fi in apropierea altor dispozitive wireless.

Frecventa de 2.4 GHz este impartita intr-un numar de canale. Pe unul din aceste canale functioneaza routerul Wi-Fi. Cu ajutoru telefonului Android si aplicatiilor Android, cum ar fi Wifi Analyzer sau WiFi Manager poti afla, care dintre canale Wi-Fi este cel mai incarcat. In cazul in care router-ul tau lucreaza pe cel mai incarcat canal, poti schimba canalul pe unul mai liber. Aceasta schimbare o poti face din setarile router-ului. Aceasta schimbare ar trebui sa reduca influenta retelelor Wi-Fi vecine si sa mareasca semnalul router-ului tau.

Alte recomandari

Schimba antena routerului Wi-Fi. In cazul in care routerul Wi-Fi este echipat cu o antena externa detasabila, o poti inlocui cu una mai eficienta. O astfel de antena poate fi achizitionata separat, sau chiar sa o faci singur.

Inlocuieste adaptorul Wi-Fi. Poate problema cu semnalul slab se afla in adaptorul de calitate slaba.

Schimba routerul. In cazul in care respecti toate recomandarile, dar semnalul tot slab este, poate ar trebi sa schimbi routerul. Achizitioneaza un router nou, de la un producator de renume.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.