Unde este stocata imaginea de fundal si de blocare in Windows10

Toate fisierele fotografiilor si imaginilor, utilizate ca imaginea de fundal in Windows 10, pot fi gasite in folderul corespunzator de pe discul de sistem a calculatorului sau laptopului. Chiar despre, unde este stocat acest folder va fi vorba in acest articol.

Folderul cu imaginile de fundal pentru desktop in mod implicit si imaginile curente

In Windows 10 exista mai multe foldere, in care sunt stocate fotografii si imagini, care sunt instalate pe desktop ca fundal.

In continuare – locatia acestor foldere (calea, care incepe cu specificarea folderelor ca %LocalAppData% destul de usor se copiaza si se introduce in bara de adrese a explorerului, pentru a ajunge in locatia dorita):

  • C:\Windows\Web – contine 3 foldre cu imagini. In foldere 4K si Wallpapers sunt imagini de fundal pentru desktop.

Folderul Windows 10 cu imaginile de fundal implicite

  • %AppData%\Microsoft\Windows\Themes\ – in acest folder se afla fisierul cu numele TranscodedWallpaper. Fisierul este fara extensie, dar, daca il vei copia undeva si vei instala extensia .jpg, vei vedea, ca este o fotografie, care este imaginea curenta de fundal.

TranscodedWallpaper - imaginea de fundal curenta Windows 10

  • %AppData%\Microsoft\Windows\Themes\CachedFiles – aici poate fi (poate si lipsi) fisiere cache de fundal a desktopului.
  • %LocalAppData%\Microsoft\Windows\Themes\RoamedThemeFiles\DesktopBackground – imaginea curenta a personalizarii, sincronizata cu contul Microsoft.

Unde sunt stocate fotografiile de fundal pentru ecranul de blocare

Daca esti interesat de imaginea de fundal a ecranului de blocare Windows 10, de asemenea o poti gasi cu usurinta. Imaginile de fundal standard, prezente imediat dupa instalare se afla in folderul C:\Windows\Web\Screen\

Doar ca, putini utilizatori sunt interesati de imaginea implicita, mai des sunt interesati de cele, pe care sistemul de operare le descarca de pe Internet. Acestea pot fi gasite in folderul %LocalAppData%\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

Folderul cu imaginile ecranului de blocare Windows 10

Doar copiaza si introdu calea specificata in bara de adrese a explorerului, se va deschide un folder cu o multime de fisiere fara extensie. Le poti copia undeva si instala extensia .jpg, sau pur si simplu deschide cu un editor foto sau program pentru vizualizarea fotografiilor.

In folderul specificat de obicei sunt stochate o multime de fisiere de fundal, desi exista si imagini inutile, care nu sunt imagini de fundal a ecranului de blocare. Daca vrei sa adaugi extensia .jpg simultant pentru toate acestea si sa le copiezi in folderul «Imagini\LockScreen», poti crea si utiliza urmatorul fisier bat (vezi: Cum se creeaza fisierul bat in Windows).

cd /D %userprofile%\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets
mkdir "%userprofile%\Pictures\LockScreen\" 1>nul 2>&1
copy * "%userprofile%\Pictures\LockScreen\*.jpg"
5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.