Ce sa fac daca telefonul nu porneste

Chiar daca esti atent cu telefonul tau, asta nu inseamna ca intr-o zi acesta nu va mai porni. In acelasi timp, cum se spune, «nimic nu dureaza o vesnicie» si telefonul tau brusc nu mai vrea sa porneasca. Chiar in acest articol vom analiza cateva motive, pentru care telefonul nu porneste, precum si cum poate fi pornit din nou.

Ce sa fac daca telefonul nu porneste

Problema se afla in display

Uneori poate fi, ca telefonul functioneaza, doar ca s-a defectat display-ul (de exemplu, problema se afla intr-un contact). In acest caz telefonul pastreaza toata functionalitatea. Cum poate fi verificat? Foarte usor. Deoarece nu stim daca telefonul este pornit, trebuie sa tinem apasat timp de 10 secunde butonul de pornire. Daca telefonul a fost pornit, se va opri. Asteapta cateva minute si apasa iar butonul de pornire. Ar trebui sa simti o vibrare si sa auzi sunetul de pornire Android. In plus, poti suna pe telefon. Aceasta, cred ca este cea mai simpla metoda.

De asemenea, poti incerca sa conectezi telefonul la calculator, si daca calculatorul il va detecta, problema practic se afla in display. In acest caz ajuta doar un centru de service.

Telefonul a cazut sau l-ai scapat in apa

Acesta este unul din motivele cele mai raspandite, pentru care telefonul nu porneste. Daca recent ti-a cazut telefonul sau l-ai scapat in apa, problemele pot aparea mai tarziu. Uneori chiar poti sa nu observi, ca a ajuns umezeala in telefonul tau. De exemplu, l-ai pus pe o masa umeda si apa a ajuns in conectorul de alimentare.

Incercarea de a porni telefonul umed poate duce la un scurtcircuit. Apropo, in unul din articole am vorbit despre, ce sa faci daca ti-a cazut telefonul in apa. Iar dupa patrunderea apei se pot desprinde componente interne. In acest caz de asemenea mai bine sa apelezi la profesionisti.

Inainte de defectare telefonul «s-a comportat ciudat»

Daca ai inceput sa observi unele ciudatenii, cum ar fi blocari, repornirea fara motiv si alte lucruri, care n-ar trebui sa intample, poti avea o problema software. Unul din motive cele mai frecvente este numit «bootloop». In acest caz telefonul porneste inainte sa apara logo-ul, iar apoi nu se incarca. Acest lucru poate fi din cauza problemelor software, sau daca recent ai actualizat Android si ceva nu a mers cum trebuie.

Pentru a rezolva aceasta problema, trebuie sa readuci telefonul la setarile din fabrica. In acest caz vei pierde o parte din date, desi mai bine asa, decat sa ramai fara telefon. In plus, daca optiunea de sincronizare este activata, o mare parte a fisierelor vei putea recupera. Mai multe informatii despre resetarea telefonului poti gasi in articolul Cum se reseteaza (hard reset) telefonul Samsung Galaxy.

Probleme cu bateria

Inca un motiv destul de raspandit, pentru care telefonul nu porneste – bateria telefonului este «moarta». Daca capacul bateriei este demontabil, scoate-l si verifica daca bateria are deteriorari, denivelari sau scurgeri. Daca capacul nu este demontabil, te va ajuta doar un diagnostic specializat. Cu toate acetea, exista cabluri echipate cu leduri, care se aprind la incarcare. Daca ai un astfel de cablu, incearca-l. Daca ledul de pe cablu nu sa aprins, problema se afla in baterie. Va trebuis sa o inlocuiesti.

Problema nu se afla in telefon

Uneori telefonul nu porneste, deoarece este descarcat, iar cablul de incarcare, incarcatorul sau chiar priza sunt defecte. Incearca sa schimbi cablul, incarcatorul si priza. De asemenea, poti incerca Power Bank. Daca dupa inlocuirea unuia dintre componente telefonul «va prinde viata», inseamna ca problema a fost in acesta.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.