BIOS-ul nu vede stick-ul USB

Tot mai des se intampla ca un laptop modern sa nu fie echipat cu unitate optica. Si intr-o astfel de situatie apare necesitatea de a instala sistemul de operare de pe stick USB.Incercand instalarea sistemului de operare de pe stick USB, multi utilizatori se confrunta cu faptul, ca BIOS-ul nu vede stick-ul. Ca rezultat, ei nu pot configura prioritatea de pornire si sa ruleze sistemul. In acest articol vom analiza posibile motive, care pot provoca o problema similara.

Stick USB conectat la calculator dupa pornire. Pentru a identifica in BIOS corect stick-ul, acesta trebuie conectat la calculator, apoi repornit calculatorul. Daca vei conecta stick-ul USB dupa pornirea calculatorului, acesta, cel mai probabil, nu va fi identificat.

Stick USB defect. Daca stick-ul a fost conectat corect, urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa verifici functionarea stick-ului. Incearca alt stick. Daca nu ai la indemana alt stick, poti incerca sa conectezi stick-ul la alt calculator si apoi intra in BIOS. Daca pe alt calculator BIOS vede stick-ul, inseamna ca problema nu este in stick.

Port USB defect. Conecteaza stick-ul la alt port si dupa repornirea calculatorului intra in BIOS si verifica stick-ul. Daca schimbarea portului USB nu a ajutat, va trebui sa conectezi stick-ul in port USB de pe partea din spate a unitatii de sistem, deoarece exista probabilitatea ca conectorii USB de pe panoul frontal sa nu fie conectati corect.

USB Controller dezactivat in setarile BIOS. In unele versiuni de BIOS exista posibilitatea de a dezactiva controlerul USB. Iar daca controlerul USB este dezactivat, BIOS-ul nu va vedea stick-ul. Pentru a rezolva aceasta problema, intra in BIOS si gaseste rubrica cu dispozitive incorporate. In imagine poti vedea cum arata aceasta rubrica in BIOS.

BIOS-ul nu vede stick-ul USB

Versiunea BIOS prea veche. Boot-area de pe stick USB a aparut nu cu mult timp in urma. Astfel, in ziua de astazi sunt multe calculatorare, al carui BIOS nu este proiectat pentru a porni de pe stick USB.

BIOS-ul nu vede stick-ul USB
4.7 (93.33%) 6 vote[s]

Comments 4

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *