Ce este si cum se foloseste Wi-Fi

Wi-Fi (se pronunta waifai) – tehnologia construita pe baza standardelor de comunicare, pentru realizarea retelelor locale de comunicare fara fir. Numarul mare de dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri, telefoane mobile, laptop-uri, tablete, precum si camere foto, imprimante, televizoare si alte dispozitive moderne sunt echipate cu module de comunicare fara fir Wi-Fi. Vezi si ce inseamna Wi-Fi.

In ciuda faptului ca tehnologia Wi-Fi a devenit raspandita nu cu mult timp in urma, ea a fost creata in anul 1991. In ziua de astazi prezenta punctelor de acces Wi-Fi intr-un apartament nu este o surpriza. Avantajele retelei fara fir, in special in apartamente sau birouri, sunt evidente: lipsa cablurilor de retea, si in acelasi timp posibilitatea de a conecta dispozitivul din orice loc al incaperii. Iar rata de transfer al retelei fara fir Wi-Fi este suficienta pentru orice sarcina – vizualizarea paginilor web, video pe YouTube, chat pe Skype, etc.

Cum se foloseste Wi-Fi

Pentru a folosi Wi-Fi avem nevoie de dispozitiv cu modul fara fir incorporat sau conectat, precum si punctul de acces. Punctele de acces pot fi protejate cu parole sau cu acces liber (Wi-Fi gratuit), cele din urma pot fi intalnite in restaurante, hoteluri, mall-uri si alte locuri publice – aceasta metoda simplifica utilizarea internetului pe dispozitiv si ne scuteste de plata traficului 3G si GPRS.

Pentru punct de acces vei avea nevoie de router Wi-Fi – dispozitiv (pretul router-ului pentru utilizarea intr-un apartament sau birou mic este de aproximativ 100 de lei), destinat pentru crearea retelei fara fir. Dupa configurarea roture-ului Wi-Fi, precum si instalarea setarilor necesare de securitate, parti terte nu vor avea posibilitatea sa-ti utiizeze reteaua, iar tu vei avea o retea fara fir complet functionala, ceea ce iti va permite sa te conectezi la Internet cu orice dispozitiv, mentionat mai sus.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.