Ce este si cum se foloseste Wi-Fi

Wi-Fi (se pronunta waifai) – tehnologia construita pe baza standardelor de comunicare, pentru realizarea retelelor locale de comunicare fara fir. Numarul mare de dispozitive mobile, cum ar fi smartphone-uri, telefoane mobile, laptop-uri, tablete, precum si camere foto, imprimante, televizoare si alte dispozitive moderne sunt echipate cu module de comunicare fara fir Wi-Fi. Vezi si ce inseamna Wi-Fi.

In ciuda faptului ca tehnologia Wi-Fi a devenit raspandita nu cu mult timp in urma, ea a fost creata in anul 1991. In ziua de astazi prezenta punctelor de acces Wi-Fi intr-un apartament nu este o surpriza. Avantajele retelei fara fir, in special in apartamente sau birouri, sunt evidente: lipsa cablurilor de retea, si in acelasi timp posibilitatea de a conecta dispozitivul din orice loc al incaperii. Iar rata de transfer al retelei fara fir Wi-Fi este suficienta pentru orice sarcina – vizualizarea paginilor web, video pe YouTube, chat pe Skype, etc.

Cum se foloseste Wi-Fi

Pentru a folosi Wi-Fi avem nevoie de dispozitiv cu modul fara fir incorporat sau conectat, precum si punctul de acces. Punctele de acces pot fi protejate cu parole sau cu acces liber (Wi-Fi gratuit), cele din urma pot fi intalnite in restaurante, hoteluri, mall-uri si alte locuri publice – aceasta metoda simplifica utilizarea internetului pe dispozitiv si ne scuteste de plata traficului 3G si GPRS.

Pentru punct de acces vei avea nevoie de router Wi-Fi – dispozitiv (pretul router-ului pentru utilizarea intr-un apartament sau birou mic este de aproximativ 100 de lei), destinat pentru crearea retelei fara fir. Dupa configurarea roture-ului Wi-Fi, precum si instalarea setarilor necesare de securitate, parti terte nu vor avea posibilitatea sa-ti utiizeze reteaua, iar tu vei avea o retea fara fir complet functionala, ceea ce iti va permite sa te conectezi la Internet cu orice dispozitiv, mentionat mai sus.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.