Cum elimin eroarea System error 5 has occurred

La rularea comenzilor net user, net stop, net start si altor in linia de comanda Windows 11 sau Windows 10 s-ar putea sa vezi mesajul «System error 5 has occurred. Acces is denied». Utilizatorul incepator nu va intelege de ce apare aceasta eroare si cum poate fi eliminata.

In acest articol despre, de ce apare eroare System error 5 has occurred la pornirea si oprirea serviciilor sau lucrand cu contul de utilizator in linia de comanda.

Metode pentru a elimina eroarea «System error 5 has occurred. Acces is denied» la rularea comenzilor net stop, net start, net userEroarea de sistem 5 in linia de comanda

Motivul pentru care la rularea comenzilor apare eroarea de sistem 5 «Acces is denied» este, ca linia de comanda (Windows Terminal sau Windows PowerShell) nu este pornit cu drepturi de administrator. Sau, in unele cazuri – utilizatorul nu are drepturi de administrator pe calculator.

In primul caz rezolvarea va fi simpla: porneste linia de comanda cu drepturi de adiministrator, pentru a face acest lucru poti:

  1. Incepe sa tastezi in «Linie de comanda» in cautarea de pe bara de activitati Windows 11 sau Windows 10, si apoi in rezultatele cautarii apasa «Executare ca Administrator».Porneste linia de comanda cu drepturi de administrator la eroarea de sistem 5
  2. Apasa cu butonul drept al mouseului pe butonul «Start» si selecteaza «Terminal Windows (Admin)» sau «Windows PowerShell (Admin)».Porneste terminal windows cu drepturi de administrator in menul contextual al butonului Start
  3. Foloseste instructiunile Cum pornesc linia de comanda cu drepturi de Administrator in Windows 11 sau Cum se deschide linia de comanda in Windows 10.

Eroarea nu va aparea dupa ce vei porni linia de comanda cu drepturi corespunzatoare.

Daca utilizatorul nu are drepturi de administrator pe calculator, iar tu ai acces la cont cu drepturi de administrator, poti oferi utilizatorului drepturi de administrator. Pasii pentru a face acest lucru poti gasi in articolul Cum se creeaza un cont de utilizator in Windows 10 (in Windows 11 pasii sunt similari).

In cazul in care calculatorul nu este administrat de tine, nu poti obtine drepturi de administrator, nu poti rula comenzile (cu exceptia unor metode alternative, cum ar fi resetarea parolei pentru contul de administrator).

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.