Pentru ce ar fi necesara formatarea unitatii USB externe in format FAT32? In articolul FAT32 sau NTFS: ce sistem de fisiere sa aleg pentru stick USB sau hard disk extern am scris despre diferite sisteme de fisiere, limitarile si compatibilitatea acestora. Printre altele, am specificat ca FAT32 este compatibil aproape cu toate dispozitivele, care suporta conexiunea USB. In cele mai multe cazuri, necesitatea consta in faptul ca playerul DVD, televizorul sau alt dispozitiv sa poata «vedea» filme, muzica si fotografii pe aceasta unitate.
Daca vei incerca sa formatezi unitatea de stocare prin metode obisnuite Windows, cel mai probabil sistemul va afisa mesajul ca volumul este prea mare pentru FAT32, ceea ce de fapt nu este. Vezi si: Cum formatez un stick USB cand acesta nu se lasa formatat.
Sistemul de fisiere FAT32 suporta volumuri de pana la 8 terabytes si dimensiunea unui singur fisier pana la 4 GB. Iar cum se formateaza unitatea de stocare cu asa un volum vom analiza in acest articol.
Formatarea unitatii de stocare externe in FAT32 cu ajutorul utilitarului fat32format
Una dintre metodele cele mai simple de a formata unitatea de stocare in FAT32 – descarca utilitarul gratuit fat32format, poti face acest lucru de pe site-ul oficial al dizvoltatorului: (Descarcarea incepe dupa click pe imagine).
Acest utilitar nu necesita instalarea. Doar conecteaza unitatea hard disk-ul extern, porneste executabilul, selecteaza litera unitatii si apasa butonul Start. Dupa aceea ramane doar sa atepti terminarea procesului de formatare. Asta este tot, hard disk-ul, chiar daca este de 500 GB sau 1 TB, va fi formatat in FAT32.
Buna.Doresc sa instaleaz Android pe laptol pe un hdd de 250gb dar dupa instalare nu „vede” tot hdd.Cum poate fi instalat in ideea sa am restul spatiului magazie?Multumesc.
Hmm, ma depaseste problema ta.
PS. Sisteme de fisiere recomandate pentru a instala Android pe PC sunt EXT2, EXT3.