Cum pot afla cheia de licenta Windows 11

Daca pentru reinstalarea sistemului de operare sau altor scopuri ai nevoie de cheia de licenta Windows 11, o poti afla cu usurinta utilizand diferite metode.

In acest articol despre, cateva metode pentru a afla cheia de licenta Windows 11 – cheia OEM sistemului preinstalat sau cheia Retail sistemului instalat, daca ai achizitionat-o. De la inceput vreau sa specific, de multe ori cheia nu este necesara, despre ce si v-om vorbi in ultima parte a articolului.

Cheia OEM si Retail Windows 11 in ShowKeyPlus

Metoda cea mai simpla si rapida pentru a afla cheia de licenta Windows 11 atat OEM (stocata in UEFI a PC-ului si laptopului cu sistemul preinstalat) cat si Retail (cea, pe care ai introdus-o la instalarea sistemului de operare) – programul gratuit ShowKeyPlus. Pasii sunt:

 1. Acceseaza magazinul de aplicatii Microsoft Store, utilizeaza cautarea, pentru a gasi si instala ShowKeyPlus. Daca optiunea cu Microsoft Store nu ti se potriveste, poti utiliza descarcarea de pe GitHub – https://github.com/Superfly-Inc/ShowKeyPlus/releases.ShowKeyPlus in Microsoft Store
 2. Porneste aplicatia.
 3. Vei obtine informatii despre cheia de licenta Windows 11 (si, eventual, alte versiuni a sistemului de operare).Cheia Windows 11 instalat si cheia OEM in ShowKeyPlus

In raportul programului pe fila «Home» vei vedea urmatoarele informatii:

 • Installed Key – cheia de licenta sistemului instalat in prezent: poate fi cheia Retail, precum si cheia «universala», daca a fost utilizata licenta digitala asociata echipamentului si nu a fost introdusa in timpul instalarii.
 • OEM Key – cheia de licenta sistemului preinstalat la cumparare (poate lipsi), stocata in UEFI. Poate fi nu doar Windows 11, dar si una dintre versiunile anterioare a sistemului. De regula, cu ajutorul acestei chei (chiar daca este de la sistemul de operare anterior) poti instala Windows 11 pe acelasi calculator sau laptop.

Cum pot afla cheia de licenta OEM utilizand linia de comanda sau PowerShell

Daca pe calculatorul sau laptopul tau a fost preinstalat Windows 11, 10, 8 sau 8.1, poti afla cheia sistemului preinstalat in linia de comanda. Pentru a face acest lucru:

 1. Porneste Terminal Windows cu drepturi de administrator (poti face acest lucru prin meniul contextual al butonului Start), linia de comanda cu drepturi de administrator, Windows PowerShell cu drepturi de administrator.
 2. In linia de comanda utilizeaza comanda (ea va functiona si in PowerShell)
   wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey

  Cheia OEM in linia de comanda

 3. In PowerShell utilizeaza urmatoarea comanda
   (Get-WmiObject -query "select * from SoftwareLicensingService").OA3xOriginalProductKey

Alte programe pentru a afla cheia de licenta

Pentru orice eventualitate inca doua programe, care permit aflarea cheii de licenta Windows 11 sau altei versiuni a sistemului:

 • NirSoft ProduKey – antivirusii au o atitudine negativa fata de program, si ca o amenintare detecteaza capacitatea de a fura cheile diferitelor produse Microsoft. In orice caz, nu pot da garantii de siguranta programului.
 • OEM Product Key Tool – https://neosmart.net/OemKey/ – utilitar pentru vizualizarea cheii de licenta OEM, initial pentru Windows 10, desi functioneaza si pe Windows 11. Daca cheia OEM lipseste, va raporta o eroare.

Informatii suplimentare

In unele cazuri in timpul instalarii si reinstalarii Windows 11 utilizatorul nu are nevoie de cheia de licenta:

 • Daca pe calculator sau laptop a fost preinstalat Windows 11 de producator, cheia de licenta va fi stocata in UEFI si chiar ea va fi utilizata automat in timpul instalarii curate sistemului de operare (in cazul in care instalezi sistemul in modul UEFI).
 • Daca ai trecut anterior pe Windows 11 prin actualizarea de la o versiune anterioara a sistemului de operare sau intr-un alt mod, in timp ce sistemul este activat folosind o licenta digitala (poti verifica in «Setari» — «Sistem» — «Activare», mai multe informatii: Cum verific daca Windows 11 este activat), atunci la o instalare curata pe acelasi calculator nu este necesara introducerea cheii: daca vei apasa «Nu am o cheie de produs», vei alege aceeasi editie a sistemului, care a fost anterior, dupa instalare si conectare la Internet va fi activat automat (deoarece servere Microsoft «memoreaza» ca pe acest dispozitiv a fost licenta corespunzatoare).

Daca ai descoperit ca cheia de licenta Windows 11 este aceeasi, ca la multi altii, si se gaseste usor pe Internet, inseamna ca sistemul utilizeaza o licenta digitala legata la hardware, iar cheia determina doar editia sistemului de operare (Pro, Home).

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.