Unde se salveaza Print Screen

Print Screen – este o tasta de pe tastatura, cu ajutorul ei putem face o poza a ecranului, adica screenshot. Acest lucru il stie aproape toata lumea, dar nu toti stiu, unde se salveaza Print Screen. Apasand tasta Print Screen, utilizatorul neexperimentat ramane confuz. De fapt, dupa apasarea acestei taste nimic nu se intampla. In acest articol vom vorbi despre, unde se salveaza Print Screen, precum si cum sa salvam imaginea ecranului. Vezi si: Cum se face o captura de ecran / screenshot in Windows 10.

Cum se salveaza Print Screen in sistemul de operare Windows XP, Windows Vista si Windows 7

In toate sistemele de operare Windows, inclusiv Windows 8, poza ecranului se salveaza doar in clipboard (memoria temporara). De obicei, clipboard este utilizat cand ceva se copiaza si se pune in alta parte. De exemplu, selectand textul si apasand combinatia de taste Ctrl + C, punem textul selectat in clipboard. Mai tarziu, putem pune acest text in orice alt loc.

Acelasi lucru se intampla cand apasam tasta Print Screen. Sistemul de operare Windows face o poza a ecranului (o imagine, cu tot ce se intampla pe ecran). Dupa ce poza ecranului este facuta, sistemul de operare o pune in clipboard.

Unde se salveaza Print Screen

Dupa aceea poza ecranului este disponibila pentru utilizator. O putem pune in orice program, care poate prelucra imagini. Pentru a pune imaginea obtinuta, este suficient sa tastam combinatia de taste Ctrl + V sau sa ne folosim de comanda «Paste» din meniul contextual.

Cel mai des, pentru a salva o imagine se foloseste programul Paint. Acest program este instalat impreuna cu sistemul de operare si este disponibil in meniul «Start – All Programs».

In plus, in afara de simpla apasare a tastei Print Screen, putem utiliza combinatia de taste Print Screen + Alt. In cazul acestei combinatii de taste vom obtine imaginea doar ferestrei active, adica ferestrei care se afla in partea de sus si cu care lucram. Imaginea ecranului obtinuta prin aceasta metoda este salvata exact in acelasi mod. Dupa crearea pozei ecranului, ea este mutata in clipboard, si dupa aceea o putem pune in orice loc.

Cum se salveaza Print Screen in sistemul de operare Windows 8

In sistemul de operare Windows 8 totul functioneaza la fel. Doar ca exista o functie, in afara de combinatia tastelor Print Screen si Print Screen + Alt, in Windows 8 exista inca una – Windows + Print Screen.

Unde se salveaza Print Screen

Combinatia tastelor Windows + Print Screen salveaza automat imaginea in Pictures / Libraries / Picture. In acest caz obtii imaginea, fara a rula Paint pentru a salva imaginea ecranului.

4/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Cosmin

    Nu stiam ca în Windows 8 se salveaza automat. Eu foloseam paint-ul mereu. Buna informatia ;-)

  2. Stefan

    Sa-mi fie rusine, folosesc Windows 8 de atat timp si nu stiam ca poate salva print screen-ul automat. :)

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.