Laptopul se opreste dintr-o data fara motiv

Defectarea laptopului – nu este ceva neobisnuit. Una din probleme, cu care se confrunta utilizatorii, este oprirea bursca fara nici un motiv. Laptopul pur si simplu se inchide si utilizatorul nimic nu poate face in acest caz. In acest articol vom analiza motivele principale, care pot duce la aparitia acestor probleme.

Supraincalzirea

Laptopurile moderne au echipare hardware foarte puternica, care emite cantitati mari de caldura. Adauga aici si o carcasa subtire din plastic (care nu elimina bine caldura) si vei intelege, ca racirea laptopului este o sarcina dificila. Supraincalzirea unor componente – nu este ceva neobisnuit pentru un laptop. Daca temperatura va depasi unele cote maxime permise, laptopul se va opri.

Daca laptopul tau se opreste brusc, primul lucru, pe care trebuie sa-l verifici, este temperatura componentelor sale. Atentie la temperatura procesorului si placii video, deoarece aceste componente se supranicalzesc cel mai des. Pentru a verifica temperatura componentelor poti utiliza programul gratuit HWmonitor.

In majoritatea cazurilor, cauza supraincalzirei este defectarea sistemului de racire sau cantitatea mare de praf in laptop.

Bateria

Daca laptopul se opreste doar in timpul functionarii de la baterie, posibil ca bateria s-a defectat. In acest caz trebuie sa schimbi bateria sau sa o repari.

Incarcator

Inca o problema, care poate duce la oprirea laptopului, este defectarea incarcatorului. Daca problema se afla in incarcator, laptopul va functiona bine de la baterie si se va inchide dupa conectarea incarcatorului.

Probleme software

Problema la nivelul software de asemenea poate duce la oprirea sau repornirea laptopului. Motivul poate fi infectarea cu virusi, fisiere de sistem deteriorate, conflicte intre programe sau drivere. De obicei, inchiderea laptopului se intampla cu afisarea ecranului albastru (BSOD).

Daca vezi ecran albastru, si apoi laptopul se opreste sau reporneste, cel mai probabil ai probleme software. Scaneaza laptopul pentru virusi, dezinstaleaza programele si driverele instalate recent. Daca nimic nu ajuta, incearca sa reinstalezi Windows.

Probleme cu Hard Disk

Hard Disk este un dispozitiv fragil, care nu rezista la lovituri. Iar pe laptopuri hard diskurile se defecteaza mult mai des decat pe calculatoare desktop. Daca impreuna cu inchiderea laptopului ai observat o incetinire cand se lucreaza cu fisiere, s-ar putea ca problema sa fie in hard disk.

Hard discurile nu pot fi reparate, dar pot fi inlocuite usor. Majoritatea laptopurilor au acces la hard disk pe partea de jos a carcasei.

4/5 - (6 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 5
 1. Andrey

  De ceva timp mi se stinge ecranul la laptop fara motiv in timp ce joc un joc sau ma uit pe youtube

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cand ai curatat de praf laptopul ultima data?

 2. Cristian

  Buna.Am tot asa o problema,laptopul se inchide subit.Ce anume am verificat.Pornit fara baterie doar cu incarcatorul.Pornit cu baterie fara incarcator.Pornit fara ssd cu usb live.Scos memorii RAM si pornit pe rand cu fiecare in parte.Resetat Bios.Pini procesor relipiti.Temp procesor max. 50 de grade.Asadar, dupa toate aceste operatiuni, laptopul se inchide subit, iar limita de timp variaza de la secunde la ore.Si o ciudatenie, desi nu are ssd in el, ledul de prezenta a acestuia, ramane aprinsa chiar si dupa ce se opreste laptopul(Dell Vostro 3700).

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Dupa cate ai verificat, imi este greu sa ghicesc care e problema. Pare ceva hardware, dar ce anume, nu stiu.

 3. Dan

  Salut, s, a oprit laptopul brusc si nu mai porneste. Baterie buna, incarcator bun. Laptop Acer. Multumesc

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.