Cele mai bune dezinstalatoare (pentru eliminarea programelor)

Sper ca stii cum se dezinstaleaza corect un program pe Windows si utilizezi pentru aceste scopuri «Programe si caracteristici» in panou de control (cel putin). Doar ca, incorporat in Windows 10, 8.1 si Windows 7 (mai bine zis, dezinstalatorul dezvoltatorului de softwre, la care obtinem accesul in panou de control), nu intotdeauna isi exercita scopul corespunzator: poate lasa urme a programelor in sistem, intrari in registru sau pur si simplu afisa un mesaj de eroare la incercarea de a elimina ceva. De asemenea, pentru unele programe incorporate, mai ales in Windows 10 posibilitatea eliminarii lipseste, inclusiv prin interfata «Setari».

Din aceste motive exista programe de la parti terte, destul de populare, pentru eliminarea programelor, indiferent de modul in care suna. In acest articol despre, cele mai bune dezinstalatoare pentru Windows. Cu ajutorul acestor utilitare, vei putea potential elimina complet orice program de pe calculator, incat sa nu ramana nimic din el. De asemenea, unele dintre utilitarele descrise au caracteristici suplimentare, cum ar fi monitorizarea noilor instalari (pentru a creste probabilitatea de a elimina toate urmele programului, daca este necesar), eliminarea aplicatiilor incorporate Windows 10, functii pentru curatarea sistemului si altele. De asemenea te-ar putea interesa: Cele mai bune instrumente pentru eliminarea programelor periculoase.

Revo Uninstaller – cel mai bun dezinstalator

Programul Revo Uninstaller este considerat unul dintre cele mai bune instrumente pentru dezinstalarea programelor de pe Windows, de asemenea este util in cazuri, cand trebuie sa elimini ceva, ce nu se elimina, de exemplu, panou in browser sau programe, care se afla in managerul de sarcini, dar lipsesc din lista celor instalate.Revo Uninstaller

Dezinstalatorul este in limba romana (daca nu s-a activat automat, limba poti modifica in meniu Options) si este compatibil cu Windows 10, 8.1 si Windows 7.

Dupa pornire, in fereastra principala Revo Uninstaller vei vedea o lista cu toate programele instalate, care pot fi eliminate, pentru eliminarea programelor incorporate Windows 10 utilizeaza fila «Windows Aplicatii». In cadrul acestui articol nu voi descrie toate posibilitatile, dar voi atrage atentia la unele momente interesante:

 • Programul contine asa-numitul «Vinator», este util daca nu stii ce program ruleaza. Activand aceasta caracteristica, vei vedea o imagine vizualizarii pe ecran. Trage-o pe orice manifestare a programului – fereastra acestuia, mesajul de eroare, pictograma in zona de notificare, elibireaza butonul mouseului, si vei vedea un meniu cu posibilitatea de a elimina programul din autopornire, dezinstala si alte actiuni.
 • Poti urmari instalarea programelor folosind Revo Uninstaller, ceea ce va garanta pe viitor eliminarea cu succes a acestora. Pentru a face acest lucru, apasa cu butonul drept al mouseului pe fisierul de instalare si selecteaza punctul din meniul contextual «Instalare folosind Revo Uninstaller».
 • In meniu «Unelte» vei gasi un numar mare de functii pentru curatarea Windows, fisierelor browserului si Microsoft Office, dezactivarea programelor din autopornire, precum si eliminarea sigura a datelor fara posibilitatea recuperarii lor.Unelte in Revo Uninstaller

Dezinstalatorul Revo Uninstaller poate fi descarcat in doua versiuni: complet gratuit, care este disponibil si in versiunea portable, cu functii limitate (de fapt, suficient) sau versiunea Pro, care este disponibil pe bani (poti utiliza Revo Uninstaller Pro gratuit timp de 30 de zile). Mai multe informatii pot fi gasite in articolul Revo Uninstaller – cum sterg complet un program din calculator?.

Bulk Crap Uninstaller

Bulk Crap Uninstaller – dezinstalator gratuit puternic, care ofera: posibilitatea de a elimina rapid un grup de programe, inclusiv aplicatii Windows 10, dezinstalarea instrumentelor de sistem (ar trebui sa utilizezi cu prudenta) si functii suplimentare, de exemplu, crearea scripturilor de dezinstalare pentru a rula pe alte sisteme.Bulk Crap Uninstaller in Windows 10

Mai multe informatii despre utilizarea Bulk Crap Uninstaller, de unde poate fi descarcat si informatii suplimentare in articolul Eliminarea programelor inutile Windows 10 in Bulk Crap Uninstaller.

Ashampoo Uninstaller Free

Inca un instrument pentru dezinstalarea programelor – Ashampoo Uninstaller Free. Dezinstalator complet gratuit, destul de demn. Dintre dezavantaje – necesitatea inregistrarii pe adresa email inainte de a utiliza utilitarul pentru eliminarea completa a programelor. In rubrica «Windows Apps» in dezinstalator poti elimina aplicatiile standard Windows 10.Dezinstalator Ashampoo Uninstaller Free

La fel ca si alte dezinstalatoare, Unintaller de la Ashampoo permite eliminarea completa tuturor urmelor programelor de pe calculator si, in plus, include un numar de instrumente suplimentare:

 • Restaurarea asocierelor de fisiere
 • Curatarea hard disk-ului de fisiere inutile si eliminarea fisierelor fara posibilitatea de recuperare
 • Gestionarea programelor din autopornire Windows
 • Stergerea cache-ului si fisierelor temporare din browser
 • Gestionarea serviciilor Windows

Doua cele mai utile functii – pornirea instalarii programelor prin monitorizarea si monitorizarea automata tuturor instalarilor noi. Acest lucru permite urmarirea tuturor urmelor programelor instalate, precum si daca acest lucru se intampla, tot ceea, ce aceste programe instaleaza suplimentar si apoi, daca este necesar, eliminarea completa tuturor urmelor.

De retinut faptul, ca utilitarul pentru dezinstalarea programelor Ashampoo Uninstaller dupa unele evaluari de pe Internet se afla pe locuri, apropiate de Revo Uninstaller, adica concureaza intre ele. Dezvoltatorii promit suport complet pentru Windows 10, 8.1 si Windows 7. Site-ul oficial Ashampoo Uninstaller Free – https://www.ashampoo.com/en/usd/pin/2203/system-software/uninstaller-free.

CCleaner – utilitar gratuit pentru curatarea sistemului, include si dezinstalator

Complet gratuit pentru utilizarea privata utilitarul CCleaner este binecunoscut pentru multi utilizatori, ca un instrument bun pentru curatarea memoriei cache a browserului, registrului, fisierelor temporare Windows si altor actiuni de curatare sistemului de operare.Dezinstalator in CCleaner

Mai multe informatii despre utilizarea CCleaner, inclusiv si ca dezinstalator am scris in articolul: https://devicebox.ro/soft/cum-se-foloseste-ccleaner.html. Programul, dupa cum am mentionat deja, este disponibil pentru descarcare gratuit si are interfata in limba romana.

IObit Uninstaller – program gratuit pentru dezinstalarea programelor cu functii extinse

Urmatorul utilitar puternic si gratuit pentru dezinstalarea programelor si nu doar – IObit Uninstaller. Dupa pornirea programului, vei vedea o lista cu programe instalate cu posibilitatea de a le sorta dupa spatiul ocupat pe hard disk, data instalarii si frecventa de utilizare.Fereastra principala IObit Uninstaller Free

La dezinstalare, in primul rand se foloseste dezinstalatorul standard, si apoi IObit Uninstaller ofera scanarea sistemului pentru a gasi si elimina definitiv resturile de program din sistem. In plus, exista si alte optiuni:

 • Dezinstalarea mai multor programe simultan, eliminarea si vizualizarea pluginurilor si extensiilor de browser.
 • Cautarea si dezinstalarea programului prin fereastra acestuia (puncutl «Dezinstalarea usoara» in meniul uneltelor).
 • Eliminarea actualizarilor Windows.
 • Monitorizarea instalarii noilor programe pentru eliminarea ulterioara completa.

Dezinstalatorul IObit poate fi descarcat gratuit de pe site-ul producatorului https://www.iobit.com/en/advanceduninstaller.php.

Advanced Uninstaller Pro

Advanced Uninstaller Pro – acesta este singurul program pentru dezinstalarea programelor de pe calculator din acest articol, care nu este complet gratuit, desi majoritatea functiilor sunt disponibile. Dezavantajul principal: utilitarul va afisa in mod constant o notificare, ca n-ar fi rau sa obtii o versiune premim.Meniu Advanced Uninstaller Pro

Pe langa eliminarea programelor de pe calculator, Advanced Uninstaller permite curatarea Startup Manager si meniul Start, monitoriza instalarea , dezactivarea serviciilor Windows. De asemenea, ofera posibilitatea de a curata fisiere de registru, cache si fisiere temporare, doar ca n-am gasit o functie pentru eliminarea aplicatiilor Windows 10 incorporate.Eliminarea programelor in Advanced Uninstaller

La dezinstalarea programelor de pe calculator, printre altele, se afiseaza ratingul acestui program in randul utilizatorilor (doar pentru programe populare): astfel, daca nu stii, daca poti elimina ceva (poate ai nevoie), acest rating te va ajuta in luarea deciziei. Advanced Uninstaller Pro poate fi descarcat de pe site-ul oficial al producatorului https://www.advanceduninstaller.com/.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.