Utilizarea Rufus pentru a crea stick USB bootabil Windows 11 fara verificarea TPM 2.0 si Secure Boot

La scurt timp dupa lansarea Windows 11, binecunoscutul program pentru crearea stick-urilor USB bootabile Rufus a fost primul, care a integrat posibilitatea de instalare fara modulul TPM 2.0. Pana in prezent numarul de optiuni disponibile in utilitarul pentru imaginile Windows 11 a devenit si mai mare.

In acest articol despre, cum se dezactiveaza verificarea pentru prezenta modulului TPM 2.0 si bootarea sigura activata (Secure Boot), cerinte minime pentru memoria RAM si spatiul pe disc, precum si ecranul de configurare a colectarii datelor personale, creand stick USB bootabil in cea mai recenta versiune Rufus (3.19 la data scrierii acestui articol).

Optiuni la crearea stick-ului USB bootabil Windows 11, disponibile in Rufus incepand cu versiunea 3.19

Crearea stick-ului bootabil fara verificarea TPM si Secure Boot in Rufus

Noua versiune a programului poti descarca de pe pagina oficiala a site-ului https://rufus.ie/ro/. In plus, utilizand imaginea ISO Windows 11, poti activa optiuni suplimentare in program.

Dupa selectarea stick-ului si specificarea imaginii (folosind butonul «Selectare»), apasa butonul «Start» pentru a crea stick bootabil Windows 11, care va putea fi utilizat pentru o instalare curata Windows 11, si in fereastra aparuta selecteaza optiunile necesare pentru a ocoli restrictiile de instalare Windows 11:

Configurarea instalarii Windows 11 in Rufus

  • Remove requirement for Secure Boot and TPM 2.0 – ocoleste cerintele Secure Boot si TPM 2.0
  • Remove requirement for 4GB+ RAM and 64GB+ disk – ocoleste cerinte minime de sistem
  • Disable data collection (Skip privacy questions) – dezactiveaza colectarea datelor

Eu nu am verificat functionarea stick-ului USB bootabil in noua versiune a programului, dar presupun ca totul ar trebui sa fie in ordine.

Cu toate ca nu este clar daca sistemul de pe o astfel de unitate va fi instalat in modul Legacy, daca vom selecta sistemul adecvat, si anume – schema de partitii MBR.

Unitatea, creata folosind metoda descrisa in articolul Stick USB bootabil sau imaginea ISO Windows 11 fara verificarea TPM la bootarea in modul Legacy afiseaza mesajul ca, Acest PC nu poare rula Windows 11.

Materiale suplimentare care pot fi utile in contextul acestui subiect:

De asemenea, intotdeauna poti gasi o lista actualizata periodic cu materialele site-ului despre noul sistem de operare pe pagina site-ului Toate instructiunile pentru Windows 11

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.