Cum activez Bluetooth pe laptop

Bluetooth – tehnologia, care permite transfer rapid de date intre dispozitive mobile. In plus, poate fi utilizat pentru conectarea la Internet sau pentru a conecta dispozitive periferice. Astfel, multi utilizatori dupa cumparare PC-ului portabil se intreaba cum sa activeze Bluetooth pe laptop. In acest articol voi analiza pe scurt aceasta tehnologie, precum si modul de a activa Bluetooth pe laptop.Bluetooth – tehnologia de transfer de date wireless. Initial aceasta tehnologie a fost dezvoltata de compania Ericsson ca un inlocuitor pentru RS-232. Mai tarziu de dezvoltarea acestei tehnologii s-a ocupat compania Bluetooth Special Interest Group (Bluetooth SIG), care a inceput activitatea in anul 1998. In acelasi an a fost lansata prima versiune Bluetooth. Mai tarziu Bluetooth a devenit parte a standardului IEEE 802.15.1. In momentul de fata cea mai recenta versiune este Bluetooth 4.0. Aceasta versiune ofera transfer de date de mare viteza la un consum redus de energie.

Pentru a activa Bluetooth pe laptop, pe dispozitiv trebuie sa fie prezent modulul Bluetooth. Astfel, trebuie sa te asiguri ca acest modul exista.

Daca esti sigur ca acest modul exista, iti ramane doar sa activezi Bluetooth. Pe diferite laptopuri Bluetooth poate fi activat diferit.

In cele mai multe cazuri se foloseste unul din trei moduri:

 • Activarea Bluetooth cu ajutorul unei taste speciale. De obicei, acesta tasta se afla langa tastatura.
 • Activarea Bluetooth prin utilizarea unei combinatii de taste. Este cea mai populara modalitate de a activa Bluetooth. Cel mai des se foloseste combinatia de taste Fn + F3
 • In cazuri rare activarea Bluetooth se face programatic. Pentru a activa Bluetooth trebuie sa faci clic dreapta pe pictograma Bluetooth de pe bara de activitati si sa selectezi elementul din meniu

Cum activez Bluetooth pe laptop

 

Deci, pentru a activa Bluetooth,mai intai trebuie sa gasim o tasta langa tastatura pentru al activa. Daca nu exista astfel de tasta, ne uitam la pictogramele de pe tastatura. Poate ca acestea ne vor arata combinatia de taste pentru a activa Bluetooth. Daca pe tastatura sau langa nu exista semne, posibil ca Bluetooth se activeaza programatic.

Cum activez Bluetooth pe laptop

Bineinteles, pentru a activa pe laptop Bluetooth trebuie sa ai instalate drivere adecvate, astfel nici un fel de taste nu te vor ajuta. In cazul in care apesi tasta corespunzatoare, dar Bluetooth nu se activeaza, atunci probabil ai probleme cu drivere.

Drivere pentru Bluetooth pot fi gasite pe CD-urile cu care ai achizitionat laptopul. Daca CD-urile sunt pierdute, intotdeauna poti descarca driverele necesare de pe site-ul producatorului laptopului.

Cum activez Bluetooth pe laptop
3.33 (66.67%) 36 votes

Share:

20 Comments on “Cum activez Bluetooth pe laptop

 • multumesc mult, m-ati ajutat, dar acum:
  cum il dezactivez de pe PC? (sau mai bine zis: cum ma protejez de alte unitati: telefoane,PC-uri care din greseala ar putea trimite catre mine diverse chestii? ,mrs mult (la telefoane exista butonul ala de activare/dezactivare/deconectare).

  Reply
  • Author

   1. In bara de activitati clic pe sageata in sus („Show hidden icons”).
   2. Clic dreapta pe „Devices Bluetooth”.
   3. Pentru a opri dispozitivul Bluetooth, apasa „Turn Adapter Off”

   Reply
 • buna! nu mai pot activa bluetooth pe laptop dar nici nu il mai gasesc. in bara de meniu,in dreptul pictogramei apare : „windows host process” . nici cu alte dispozitive nu il pot gasi, il lasasem activat.. multumesc!

  Reply
  • Author

   Apasa tasta Windows+R de pe tastatura si introdu comanda devmgmt.msc Deschide proprietatile adaptorului Bluetooth si vezi daca exista erori in activitatea sa.
   Apropo, nu uita de comutatorul Wireless, in cazul in care exista pe laptop, acesta trebuie sa fie activat.

   Reply
 • Am un Acer aspire 5733, si nu reusesc sa activez Bluetooth-ul. Ce sa fac ca nu am reusit nimic din tot ce am citit pe net. Poate sa ma ajute cineva ?

  Reply
  • Author

   Nu cred ca modelul tau de laptop este dotat cu modul incorporat Bluetooth.

   In bara de cautare din menul start introdu comanda devmgmt.msc, se va deschide o lista cu dispozitive instalate in sistem. Vezi daca ai Bluetooth. Daca ai, pentru activare apasa combinatia tastelor Fn + F3.

   Reply
 • Buna , de curand am oprit bluetooth-ul pentru ca nu il mai foloseam … Acum doresc sa il reactivez dar nu il gasesc nicaieri , nici in bara de activitati , nici in setari , pur si simplu niciunde. Am windows 10 iar laptopul este Lenovo G500.

  Reply
  • Author

   O tasta cu imaginea unui avion, daca nu gresesc este F7 – pentru activare si dezactivare Wi-Fi si Bluetooth.

   Reply
 • buna am laptop dell latitude d520 nu stiu sa activez bluetooth in tastatura nu am nici o tasta in care sa arate semnul in bara jos nu imi apare langa butonul de pornire imi arata k are bluetooh da nu activat nu are beculetul la semn aprins cum are wifi knd e activ nu stiu de unde sal activez lam cautat peste tot in programe nu am gasit

  Reply
  • Driverul pentru Bluetooth il ai instalat?
   Pe Acer de obicei se activeaza Bloetooth folosind combinatia tastelor Fn si F3. Daca nu reusesti, experimenteaza F1 …. F12, tinand apasata in acelasi timp tasta Fn.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *