Calculatorul se restarteaza singur

Restartarea brusca – unul dintre cele mai comune simptome a unui calculator defect. Cauza acestor restartari poate fi orice, astfel, aceasta problema de multe ori ii deruteaza pe utilizatorii de PC-uri, chiar si pe cei experimentati. In acest articol vom analiza cele mai comune probleme, care pot duce la restartarea calculatorului.

Supraincalzirea. Supraincalzirea – cauza destul de comuna a restartarii. Daca calculatorul se restarteaza singur, atunci primul lucru care trebuie verificat sunt componentele principale. In special temperatura procesorului, placii video, hard disk-ului si chipset-ului placii de baza. Temperatura calculatorului poate fi verificata cu ajutorul programelor speciale. De exemplu, HWmonitor.

Virusi. Infectarea calculatorului cu virusi – o alta cauza destul de comuna. Instaleaza un antivirus si scaneaza calculatorul. In cazul in care ai antivirus instalat, poti folosi un utilitar pentru scanare online. Dupa verificarea calculatorului cu unul din ulilitare pentru scanare online vei afla daca calculatorul este infectat.

Conflict de software (intre programe instalate). In unle cazuri, din cauza conflictului intre programele instalate, calculatorul se restarteaza sau se blocheaza. Cauza cea mai frecventa acestor conflicte sunt antivirusii. Doi antivirusi instalate pe un calculator pot cauza conflicte intre ele, si ca urmare restartarea calculatorului.

Probleme cu drivere. Driverii necompatibili pot duce la restartarea calculatorului. Dezinstaleaza sau reinstaleaza driverii, care ai instalat in ultimul timp, poate chiar din cauza lor calculatorul se restarteaza.

Probleme cu componente. Daca recent ai instalat componente noi in calculator, s-ar putea cauza restartarii sa fie in acestea. Readu calculatorul la starea anterioara. Daca problema va disparea, inseamna ca cauza restartarii au fost componentele recent instalate.

Probleme cu electricitatea. Chiar si schimbari mici in electricitate pot duce la faptul ca calculatorul se va restarta. Acest lucru este vizibil mai ales pe calculatoarele cu sursa de alimentare veche sau de calitate proasta.

Probleme cu sursa de alimentare. Surse de alimentare ieftine au tendinta de a consuma mai repede resursele sale. In cele mai multe cazuri, problemele cu sursa de alimentare apar in timpul unor sarcini mari, de exemplu, in timpul jocurilor cu cerinte mari.

5/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.