Cum formatez cardul SD

Cardurile de memorie SD sunt proiectate pentru a fi utilizate in echipamente portabile. In ziua de astazi sunt utilizate in principal in camere foto si video, iar versiunea micsorata acestui card (microSD) este utilizata in telefoane mobile, smartphoneuri, tablete si alte dispozitive mobile.

Utilizand dispozitive portabile, utilizatorii adesea se confrunta cu nevoie de a formata cardul SD. De exemplu, pentru a sterge rapid toate datele de pe cardul de memorie. In plus, necesitatea de a formata cardul SD poate aparea in caz de eroare in sistemul de fisiere de pe card. De regula, in astfel de cazuri, calculatorul sau dispozitivul mobil raporteaza o eroare si necesitatea de a formata cardul. Vezi si: Cum formatez stick USB cand acesta nu se lasa formatat.

Inainte de a incerca sa formatezi cardul SD cu ajutorul calculatorului, incearca sa-l formatezi cu ajutorul dispozitivului portabil, la care de obicei conectezi cardul. Examineaza meniul dispozitivului, poate vei gasi o functie de formatare. In caz ca n-ai gasit, vei avea nevoie de calculator cu card reader (dispozitiv pentru a citi cardurile de memorie).Dupa ce ai introdus cardul SD in card reader, putem trece la formatarea acestuia. Daca utilizezi card reader extern, asigura-te ca l-ai conectat la calculator printr-un cablu USB.

Dupa ce ai introdus cardul SD in card reader, calculatorul va trebui sa-l identifice. De obicei, este nevoie de cateva secunde. Dupa aceea cardul de memorie va aparea in sistem, deschide «My Computer» si il vei vedea.

Pentru a formata cardul SD, fa clic dreapta cu mouse-ul si alege punctul «Format…».

Cum formatez cardul SD

Se va deschide o fereastra cu setarile de formatare.

Cum formatez cardul SD

In cele mai multe cazuri setarile nu se schimba. Poti formata cu setarile implicite. Pentru a incepe formatarea cardului SD apasa butonul «Start» si asteapta, pana ce sistemul te va informa ca formatarea este finalizata.

Singurul lucru la care trebuie sa acorzi atentia este punctul «Quick Format». In caz ca aceasta functie este activata, formatarea cardului SD va fi rapida. Daca dezactivezi aceasta functie, formatarea poate dura mult timp, deoarece datele vor fi eliminate fizic (complet suprascris). De regula, indepartarea completa nu este necesara, si se foloseste formatarea «rapida».

Cum formatez cardul microSD. Cardurile de memorie microSD sunt formatate la fel ca si cardurile obisnuite SD. De exemplu, cardul microSD poti formata folosind dispozitivul portabil, la care se conecteaza acest card. In plus, poti formata cardul microSD si cu ajutorul calculatorului. Pentru a face acest lucru ai nevoie de adaptor microSD-SD.

Cum formatez cardul SD
5 (100%) 4 votes

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro. Alte modalitati de abonare (G+, Facebook, Twitter)

Comments 17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *