Instrumente de depanare Windows 10

Windows 10 contine un numar de instrumente pentru eliminarea automata a problemelor, multe dintre care au fost analizate in articole de pe acest site in contextul rezolvarii unor probleme specifice cu sistemul.

In acest articol – instrumente incorporate de depanare Windows 10 si, in ce locatii a sistemului de operare pot fi gasite (deoarece sunt mai multe locatii). Mai multe informatii pe acest subiect pot fi gasite in articolul Windows 10 – toate instructiunile.

Depanarea in setarile Windows 10

Incepand cu Windows 10 versiunea 1703 (Creators Update), depanarea problemelor a devenit disponibila nu doar in panou de control (despre ce de asemenea este scris in articol), dar si in interfata setarilor sistemului.

In acelasi timp, instrumente de depanare, prezente in setari – sunt aceleasi, ca si in panou de control (adica, ii dubleaza), desi un numar mai complet este disponibil in panou de control.

Pentru a utiliza depanarea problemelor in «Setari» Windows 10 urmeaza pasii:

 1. Intra in Start – Setari (sau apasa Win+I) – Actualizare si securitate si in lista din stanga selecteaza punctul «Depanare»..
 2. Selecteaza punctul, corespunzator cu problema existenta in Windows 10 din lista si apasa «Rulati depanatorul».Instrument de depanare in setarile Windows 10
 3. Apoi urmeaza instructiunile din instrumentul de depanare (poate sa difere, dar de obicei totul se face automat).Expertul de depanare Windows 10

Probleme si erori, pentru care este prevazut rularea instrumentului de depanare din setarile Windows 10 includ:

 • Redarea sunetului (articol separat – A disparut sunetul in Windows 10).
 • Conectarea la Internet. Daca internetul nu functioneaza, pornirea aceluiasi instrument de depanare este disponibil in «Setari» — «Retea si internet» — «Stare» — «Depanator de retea».
 • Functionarea imprimantei.
 • Centru de actualizare Windows.
 • Bluetooth.
 • Redarea video.
 • Alimentarea (Nu se incarca bateria la laptop).
 • Aplicatii din Microsoft Store.
 • Ecran albastru (BSod).
 • Eliminarea problemelor de compatibilitate (Mod compatibilitate Windows 10).

Instrumente de depanare in panou de control Windows 10

A doua locatie a utilitarelor pentru remedierea erorilor in Windows 10 – panou de control (tot acolo se afla in versiunile anterioare Windows).

 1. Intra in panou de control (vezi: Cum se deschide panou de control Windows).
 2. In panou de control din dreapta sus in campul «Vizualizare» seteaza pictograme mari sau mici si acceseaza punctul «Depanare».Depanarea in panou de control
 3. In mod implicit nu sunt afisate toate instrumentele de depanare, daca ai nevoie de lista completa – apasa «Vizualizare totala» din meniul din stanga.Meniul depanare
 4. Vei obtine acces la toate instrumentele de depanare disponibile in Windows 10.Lista completa instrumentelor de depanare Windows 10

Utilizarea utilitarelor nu difera de utilizarea lor din primul caz (aproape toate actiunile sunt efectuate in mod automat).

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.