Se opreste calculatorul in timpul jocului

Multi utilizatori sunt pasionati de jocuri de calculator. Doar ca nu orice calculator poate face fata jocurilor moderne. Una dintre cele mai dese probleme, care pot aparea cand pornesti un joc modern, este oprirea brusca a calculatorului. Calculatorul pur si simplu se opreste in timpul jocului. In acest articol vom analiza de ce se opreste calculatorul in timpul jocului, precum si iti voi oferi cateva sfaturi, care te vor ajuta sa rezolvi aceasta problema.

Sursa de alimentare slaba sau defecta

In cazul in care calculatorul se opreste in timpul jocului, in cele mai multe cazuri problema se afla in sursa de alimentare. Cel mai probabil, sursa de alimentare nu face fata sarcinii, ceea ce duce la oprirea brusca a calculatorului.

Daca inainte totul functiona bine, dar dupa instalarea noilor componente (de exemplu placa video) calculatorul a inceput sa reporneasca, inseamna ca problema se afla in sursa de alimentare.

Iar daca componente noi nu au fost instalate, dar calculatorul se opreste in timpul jocului, problema cu sursa de alimentare nici aici nu ar trebui exclusa. Dar, in aceasta situatia in primul rand trebuie sa reduci temperatura procesorului si placii grafice.

Se opreste calculatorul in timpul jocului

Pentru a testa stabilitatea calculatorului, si in special sursa de alimentare, poti folosi aplicatia OCCT. Aceasta aplicatie contine o serie de teste, care creeaza sarcina puternica pe calculator (stress test). Astel, testul numit «POWER SUPPLY» este conceput pentru a testa sursa de alimentare. In cazul in care calculatorul se opreste in timpul acestui test, inseamna ca problema se afla chiar in sursa de alimentare.

Supraincalzirea procesorului

O alta problema destul de des intalnita pentru oprirea calculatoruli in timpul jocului este supraincalzirea procesorului. Poti foarte usor verifica temperatura procesorului in timpul jocului. Pentru a face acest lucru descarca si instaleaza programul HWmonitor.

Se opreste calculatorul in timpul jocului

Dupa pornirea programului HWmonitor porneste jocul si joaca-te putin. Dupa aceea acceseaza programul HWmonitor si verifica temperatura procesorului.

Programul HWmonitor afiseaza trei temperaturi: Value (temperatura curenta), Min (temperatura minima, inregistrata in timpul rularii programului), Max (temperatura maxima, inregistrata in timpul rularii programului). Bineinteles, suntem interesati de temperatura maxima.

In cazul in care procesorul tau in timpul sarcinii se incalzeste la o temperatura de 65 de grade sau mai mare, inseamna ca ai probleme cu supraincalzirea. Nu este sigur ca calculatorul se opreste chiar din acest motiv, cu toate ca temperatura procesorului trebuie redusa. Pentru asta poti instala un ventilator suplimentar in unitatea de sistem.

Exista situatii, cand calculatorul se opreste atat de repede, incat temperatura nu poate fi masurata cu ajutorul programului. In aceasta situatie va trebui sa intri in BIOS imediat dupa restartarea brusca a calculatorului. In BIOS poti vedea temperatura curenta a procesorului.

4/5 - (8 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.