Telefonul nu vede reteaua Wi-Fi

Daca ai intrat pe aceasta pagina, cel mai probabil telefonul tau nu vede reteaua Wi-Fi. Aceasta poate fi reteaua de acasa, de la prieteni, reteaua publica, etc. Reteaua dorita nu apare in lista retelelor disponibile de pe telefon. Telefonul pur si simplu nu o poate gasi, nu o vede, si prin urmare, nu se conecteaza la aceasta retea. Uneori exista cazuri, cand dispozitivul mobil nu gaseste o retea Wi-Fi anume, care, de exemplu, laptopul o vede si se conecteaza fara nici o problema.

In acest artricol voi incerca sa adun toate cele mai populare motive si solutii, care ar putea sa te ajute in rezolvarea acestei probleme. Pentru inceput ar trebui sa afli unde se afla problelma: in telefonul mobil, sau routerul Wi-Fi. Daca problema se afla cu reteaua Wi-Fi de acasa, atunci avem mai multe sanse sa o rezolvam, deoarece avem acces la router. Iar daca este reteaua unei alte persoane, nu vom putea face mare lucru.

De fapt, nu exista diferente pe ce dispozitiv ai probleme: Android sau iOS. Poate fi si Windows Mobile. Deoarece in setarile dispozitivului mobil aceasta problema nu va putea fi rezolvata, prin urmare nu conteaza ce fel de dispozitiv detii. La fel este si cu routerul.

Telefonul nu vede routerul Wi-Fi: motive posibile

In cazul in care internetul se intrerupe prin router Wi-Fi, vezi articolul Conexiune wireless instabila. De ce se intrerupe internetul prin router Wi-Fi?

Dezactiveaza\activeaza Wi-Fi, reporneste telefonul si routerul. Pentru inceput acceseaza setarile telefonului si dezactiveaza Wi-Fi. Cred ca fiecare stie cum se face acest lucru.

Apoi activeaza Wi-Fi.

Reporneste telefonul:

  • Pe Android suficient sa apesi si sa tii apasat butonul de pornire, apoi sa selectezi „Repornire”.
  • Pe iPhone trebuie sa apesi si sa tii apasat butonul „Acasa” si butonul „Alimentare”. Telefonul va reporni.

Reporneste routerul. Daca ai acces la el. Suficient sa opresti alimentarea timp de un minut si iar sa-l pornesti. Poti efectua mai multe reporniri la rand.

Identifica motivul

Verifica toate trei puncte:

  • Daca telefonul nu vede nicio retea Wi-Fi, dar ele exista si alte dispozitive le gasesc, in acest caz problema, bineinteles, se afla in telefonul tau. Pot recomanda doar sa-l repornesti si sa scoti husa de pe el. Daca acest lucru nu va ajuta, poti incerca resetarea completa, asa cum este descris in articolul Cum se reseteaza (hard reset) telefonul Samsung Galaxy. Daca nici acest lucru nu ajuta, va trebui sa-l duci intr-un centru de service.
  • Cand dispozitivul nu gasesti o retea anume, in primul rand trebuie sa verifici daca o vad alte dispozitive. Daca nu o vad, cel mai probabil problema se afla in router. Pentru inceput reporneste-l. Daca acest lucru nu ajuta, poti vedea articolul Probleme cu router Wi-Fi si rezolvarea acestora.
  • Daca alte dispozitive gasesc reteaua Wi-Fi, iar telefonul tau nu o gaseste, dar vede alte retele, cel mai probabil problema se afla in setarile routerului. De obicei, ajuta schimbarea canalului retelei wireless si a regiunii.

Informatii suplimentare

Exista cazuri, cand problemele cu Wi-Fi apar dupa reparatia telefonului. De exemplu, dupa ce a fost inlocuita bateria, ecranul, carcasa, etc. In astfel de cazuri, recomand sa mergi la cei care au reparat telefonul. Deoarece, cel mai probabil, nu a fost conectata corect antena sau modulul Wi-Fi.

De asemenea, nu trebuie sa excludem si defectiunea hardware. Totul se strica, si modulul, care raspunde pentru conectarea la Wi-Fi – nu este o exceptie.

Ca de obicei, poti lasa in comentarii intrebarea ta, sau informatii, care pot completa articolul.

4.8/5 - (5 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.