Cum readuc laptopul la setarile din fabrica

Sa readuci laptopul la setarile din fabrica poate fi necesar in multe situatii, cele mai frecvente situatii sunt – sistemul de operare Windows se blocheaza, este plin cu programe si componente de sistem inutile, etc.

In acest articol vom analiza detaliat cum putem readuce laptopul la setarile din fabrica.

Cand nu voi putea readuce laptopul la setarile din fabrica

Situatia cea mai raspandita, cand nu vom putea readuce laptopul la setarile din fabrica – a fost reinstalat sistemul de operare Windows. Multi utilizatori, care s-au cumparat laptop, reinstaleaza Windows, in acelasi timp eliminand partitia de recuperare de pe hard disk. Aceasta partitie contine toate datele necesare pentru a readuce laptopul la setarile din fabrica.

Ar trebui de remarcat faptul, ca cand apelezi la un specialist pentru a «repara calculatorul», si acesta reinstaleaza Windows, in 90% din cazuri se intampla acelasi lucru – partitia de recuperare se elimina din cauza neprofesionalismului sau convingerei personale ca Windows piratat – este mai bun, iar partitia de recuperare, care permite utilizatorului sa readuca laptopul la setarile din fabrica, nu este necesara.

Sa-ti spun si ce se va intampla cand readuci laptopul la setarile din fabrica:

 • Vor fi sterse toate datele utilizatorului (in unele cazuri – doar de pe «Partitia C», pe partitia D totul va ramane la fel).
 • Va fi formatata partitia de sistem, iar sistemul de operare Windows va fi reinstalat in mod automat. Nu este necesara introducerea licentei.
 • De regula, dupa prima pornire sistemului de operare Windows va incepe instalarea automata a tuturor driverelor si programelor de sistem, care au fost preinstalate de producatorul laptopului.

Daca vei trece prin procesul de recuperare de la inceput pana la sfarsit, pe partea software vei obtine laptop in starea in care a fost cumparat din magazin. De mentionat faptul ca aceasta nu va rezolva problemele hardware, de exemplu, daca laptopul se inchide in timpul jocurilor, cel mai probabil si in continuare se va inchide.

Setarile din fabrica – laptop Asus

Pentru a readuce laptopul Asus la setarile din fabrica urmeaza instructiunile:

 • Dezactiveaza incarcarea rapida (Boot Booster) din Bios – aceasta functie accelereaza incarcarea laptopului si este activata in mod implicit pe laptopurile Asus. Pentru a face acest lucru porneste laptopul si imediat dupa inceperea incarcarii apasa tasta F2, astfel vei putea intra in setarile BIOS, unde si vei dezactiva aceasta functie. Cu ajutorul sagetilor intra in fila «Boot», selecteaza punctul «Boot Booster», apasa Inter si selecteaza «Disabled». Du-te la utlima fila, alege «Save changes and exit» (salveaza setarile si iesi). Laptopul va reporni automat. Opreste-l dupa aceea.
 • Pentru a readuce laptopul Asus la setarile din fabrica, porneste-l si apasa tasta F9, ar trebui sa vezi ecranul de boot (de incarcare).
 • Programul de recuperare va pregati fisiere necesare, apoi vei fi intrebat daca vrei sa readuci laptopul Asus la setarile din fabrica. Toate datele tale vor fi sterse.
 • Dupa aceea procesul de recuperare si reinstalarea Windows se va face in mod automat, fara interventia utilizatorului.
 • In timpul procesului de recuperare laptopul va reporni de cateva ori.

Setarile din fabrica – laptop HP

Pentru a readuce laptopul HP la setarile din fabrica, opreste-l si deconecteaza tot ce este conectat la el.

 • Porneste laptopul si apasta tasta F11, pana ce nu va aparea programul de recuperare laptopurilor HP – Recovery Manager. (acest utilitar poate fi ponit si din Windows, din lista de programe instalate).
 • Alege punctul «Restaurare sistem» (System Recovery).
 • Vei fi rugat sa salvezi datele de care ai nevoie, o poti face.
 • Dupa aceea procesul de readucere laptopului la setarile din fabrica va rula in mod automat, laptopul poate sa reporneasca de cateva ori.

Dupa terminarea procesului de recuperare vei obtine laptop HP cu Windows preinstalat, toate driverele si programele HP instalate.

Setarile din fabrica – laptop Acer

Pentru a readuce laptopul Acer la setarile din fabrica, opreste-l. Apoi iar porneste-l, tinand apasata tasta Alt si apasand tasta F10 aproximativ o data la fiecare jumatate de secunda. Sistemul iti va cere parola. Parola implicita – 000000 (sase zerouri). Alege din meniul oferit resetarea la setarile din fabrica (Factory reset).

In plus, pe laptopul Acer poti reveni la setarile din fabrica si din sistemul de operare Windows – cauta in programele Acer utilitarul eRecovery Management si foloseste tabul «Restore» din acest utilitar.

Setari din fabrica – laptop Samsung

Pentru a readuce laptopul Samsung la setarile din fabrica, porneste utilitarul Samsung Recovery Solution din Windows, sau, daca utilitarul a fost sters sau Windows nu porneste, la pornirea laptopului apasa tasta F4, va porni utilitarul de recuperare Samsung la setarile din fabrica. Apoi, urmeaza pasii:

 • Selecteaza punctul «Restaurare» (Restore)
 • Selecteaza «Restaurare completa» (Complete Restore)
 • Selecteaza punctul de restaurare Computer Initial Status (Setari din fabrica)
 • Cand vei fi solicitata sa repornesti laptopul raspunde cu «Da», dupa repornire urmeaza pasii din sistem.

Dupa ce laptopu va fi readus la setarile din fabrica si vei intra in Windows, va trebui sa repornesti inca o data laptopul pentru a activa toate setarile.

Setari din fabrica – laptop Toshiba

Pentru a readuce laptopul Toshiba la setarile din fabrica, opreste laptopul, si apoi:

 • Apasa si tine apasat tasta 0 (zero) de pe tastatura (pe tastatura numerica din dreapta)
 • Porneste laptopul
 • Da drumul la tasta 0, cand laptopul va incepe sa emita sunet

Dupa aceea va porni programul, care iti va readuce laptopul la setarile din fabrica, urmeaza instructiunile.

4.1/5 - (39 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 131
 1. Cristina

  Dar pentru Sony vaio cum procedez ? Multumesc anticipat.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Meniul Start – All Programs – VAIO Recovery Center, si selectezi rubrica “Restore complete system“. Apesi butonul “Start“, selectezi “Restore C: drive”, apesi butonul Next, accepti termenii (I understand), si in continuare apesi doar Next, Yes si OK.

   1. mariana

    la leptop lenovo N 500 cum il readuc la setarile din fabrica,a fost la inceput windous vista asa lam cumparat am schimbat windous xp apoi windous 7 si 8 acum merge in reluare ce trebuie sa fac ca sa il setez ca din fabrica?Multumesc!

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Nu cred ca poti pe modelul tau, este cam vechi.

  2. Alex copindean

   :D

  3. Mihai02

   Salut cum resetez un lenovoB5400

 2. jan.bv

  Salut cum pot aduce un deel la setarile din fabricatie stie cineva sau nu se mai foloseste deel si il pot arunca . va multumesc.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Imediat dupa pornirea laptopului, dupa ce va aparea logoul Dell, apasa tasta F8. Tine apasat pana va aparea fereastra „Advanced Boot Options”. Apoi cu ajutorul sagetilor de pe tastatura selecteaza „Repair Your Computer” si urmeaza instructiunile.

 3. Iustin

  cum pot reseta un laptop lenovo???

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ai cumva o tasta numita „Novo”? Dupa apasarea acelei taste se va deschide aplicatia „One Key Recovery system”, si apoi urmeaza instructiunile.
   Sau se apasa tasta F11. Depinde de seria laptopului (IdeaPad sau ThinkPad).
   Apropo, daca nu gresesc, in Lenovo Essential pasii sunt la fel ca si pe IdeaPad, adica prima varianta.

 4. marius

  cum resetez un laptop toshiba sattelite C660d la setarile din fabrica

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Apasa si tine apasat tasta 0 (zero) cand porneste laptopul, elibirand dasta cand apare ecranul de avertizare de recuperare. Va aparea un mesaj de avertizare ca toate datele vor fi sterse si rescrise. Apasa „Yes” pentru a continua. Canda va aparea „Toshiba Recovery Wizard” selecteaza „Recovery of Factory Software” si apoi uremaza instructiunile.

   1. Maria

    La leptul asus daca iti apare
    Port0:ST500LT012-1DG142
    S.M.A.R.T Status Bad, Backeup and Replace .
    Press F1 to Resume….

    Ce trebuie sa fac

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     S.M.A.R.T (Self Monitoring And Reporting Technology), este un utilitar inteligent, conceput pentru a monitoriza starea hard disk-ului.
     Cu alte cuvinte, daca vezi mesajul Smart status bad backup and replace – inseamna ca in viitorul apropiat va trebui sa schimbi hard disk-ul.
     Recomand sa salvezi de pe el tot ce este important, pentru ca nu se stie cat va mai functiona.

 5. ella

  dar un laptop lenuovo thinkpad???

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Tasta F11, cand porneste laptopul, apoi urmeaza instructiunile.

 6. MARCO

  CUM RESETEZ SONY VAIO CA NU GASESC VAIO RICOVERY CENTER PRIN PROGRAME..MERSI

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Meniul Start – All Programs – VAIO Recovery Center, si selecteaza rubrica “Restore complete system“.

   1. Iancu

    Nu pot sa urmez pasii de la one key recovery.. Imi da eroare

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Cauta tutorial pe YouTube dupa modelul tau de laptop.

 7. CANA RODICA

  Cum resetez leptopul toshiba satellite A 300 la setarile din fabrica.
  mentionez ca am probleme cu startul si incarcarea, initial era incarcat cu windows vista, la un centru de reparat au reinstalat windows 7 ultimate, pe partitia D am multe poze si filmulete personale-vreau sa le pastrez, iar din partitia C am nevoie de Micrsoft office 2007 ..pentru vizionarae filmuletelor.
  Va multumesc anticipat, cu deosebita consideratie ,
  R. CANA

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu cred ca vei putea readuce laptopul la setarile din fabrica, deoarece prin reinstalarea sistemului de operare de regula se elimina partitia de recuperare de pe hard disk, care contine toate datele necesare.

   1. CANA RODICA

    Eu cred ca nu a fost eliminata partitia de recuperare de pe hard disk, care continea toate datele necesare.Exista posibilitatea de verificare a partitie de recuperare de pe hard disk?
    Va multumesc ,cu deosebita consideratie,
    R. Cana

  2. Cana Rodica

   Urmand un tutorial cu imbunatatirea performantei am dezactivat in windows media featues windows media center .Urmand procedeul din tutorial constat ca nu -l pot reactiva,ba mai mult nici nu mai apar programe in windows features.Doresc sa -l activez, pentru windows media player,pentru filmulete,…Cum elimin acest blocaj.Ce alte cai(pasi) se pot face?
   Va multumesc,cu deosebita consideratie,
   Rodica

   1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

    Pasii depind de sistemul de operare. Pentru activare, introdu pe Youtube „How to Install Windows Media Center in Windows (7 / 8 / 10 – in functie de sistemul de operare)”. Vei gasi filmulete cu expicatii.

 8. Valentin

  Am un ASUS Transformer Book T100. Am avut un Windows 10 beta. Din greseala am sters folderul Windows.old si am revenit la Windows 8.1 de pe un stick folosind Windows 8.1 Media Creation Tool. Atunci nu aveam driverele de touch, sunet, luminozitate si grafica. L-am dus la un service PC autorizat ASUS si l-a reparat.
  Daca laptop-ul meu a fost reparat, pot face o resetare generala fara sa curat complet unitatea sau partiaia C?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   In mod normal ar trebui sa poti face o resetare generala, doar ca vei pierde tot ce este pe partitia C.

 9. CANA RODICA

  Le ptopul meu Toshiba Satelilite A300 a venit incarcat cu windows vista ,apoi din cauza unei defectiuni la un servis l-au incarcat rapid cu windows 7 ultimate ,dar de atunci am avut mereu probleme . Am facut eu setari cu msconfig si regedit dar cred ca nu sunt potrivite pentru ca am probleme cu pornirea ,dimineata porneste greu ,apoi ramane blocat la start pentru deschiderea programelor.As reveni la setarile din fabrica daca mi-as putea salva Disc D .

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Incearca asa:
   1. Opreste laptopul
   2. Apasa si tine apasat butonul 0 (zero) si butonul de alimentare pentru a porni laptopul
   3. Cand laptopul va incepe sa emite un semnal sonor, elibireaza tasta 0 (zero)
   4. Cand va aparea ecranul de avertizarea selecteaza „Yes”
   5. Selecteaza „Recovery of Factory Default Software” si apasa „Next”
   6. Selecteaza „Recover to out-of-box state” si apasa „Next”
   7. Apasa „Next” pentru a continua revenirea la setarile din fabrica
   PS. Toate datele vor fi sterse de pe Hard Disk. Asigura-te ca ai incarcatorul conectat la laptop. Nu opri sau reporni laptopul in timpul procesului.

 10. mihai

  Daca dau resetare din fabrica la un laptop asus imi va ramane licienta oem a windowsului ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Da, iti ramane.

 11. Beni

  Cum resetez un laptop lenovo think pad t60

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cand porneste laptopul apasa tasta F11, apoi urmeaza instructiunile.

 12. jeaneu

  Am un pc cumparat in 2008 care a avut Windows Vista preinstalat pe Intel (R) Pentium (R) Dual CPU E 2140 @ 1.60 ghz, 1.60 ghz,1.00 gb of ram pe care l-am schimbat cu Windows XP însa acum acesta a fost abandonat de cei care l-au creat , eu fiind obligat sa revin la setarile din fabrica. Cum sa procedez? Nu stiu daca a fost sters Windows .old din calculator. Eu am toate discurile de instalare si cheia produsului de 25 de cifre. Trebuie sa-l rebootez? Cum sa fac?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   1. Pe un PC cumparat in 2008 nu cred ca este posibila readucerea la setarile din fabrica.
   2. Pentru sistemul dumneavoastra Windows XP este mai bun (Vista consuma mai multe resurse).
   3. Daca totusi aveti toate discurile de instalare si cheia produsului, de ce nu instalati Windows Vista?

 13. Ana

  Cum resetez un laptop nec versa m350 multumesc anticipat

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pentru NEC tasta F11 pentru a ajunge la meniul de recuperare.

 14. Teofil

  Cum readuc un asus sonicmaster notebook la setarile din fabrica

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   SonicMaster adica Asus? Pasii descrisi in articol nu te-au ajutat?

 15. ana

  Cum resetez un lenovo windows 7 ultimate?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pentru Lenovo vezi comentariile anterioare.

 16. Nicu

  Am un laptop Asus care a avut windows 7 instalat, nu mai mergea bine , am reinstalat un alt windows 7(nu original), am vazut aceste informatii si a-si dori sa stiu daca mai pot reinstala originalul dupa ce am sters tot din C si D?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sa readuci la setarile din fabrica nu mai poti. Dar poti reinstala windows 7 original daca ai cheia de licenta. Driverele ei de pe site-ul producatorului.

   1. ALEX

    buna. am aceasi problema. de unde pot face rost d windows original.

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Si pe cel vechi de unde l-ai avut? Vezi articolul Review Windows ISO Downloader

 17. Dany

  Cum pot aduce un emachines la setarile din fabricatie?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cauta prin meniu eMachines Recovery Management.

 18. Andrey

  Dar la un fujitsu cu windows 7 ultimate

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Tasta F8.

 19. Marius_petrica

  Vreau sa imi spuneti cum resetez laptopul dell cu windows XP

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi acest comentariu.

 20. Doru

  Laptop toshiba satellite c855-2gj, am încercat resetarea cu tasta 0 dar nu functioneaza, nu îmi mai încarca windows-ul, îmi spune e sa îi au reparare dar se blocheaza, iar când încerc sa reinstalez windows-ul cu acelasi cd pe cu care am mai efectuat formatarea nu vrea sa îl mai încarce si ramâne blocat pe „setup is starting…”, sa se fii stricat cd-ul?!
  Merci!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   1. Sa inteleg ca a mai fost formatat HDD. Probabil ai sters partitia de recuperare de pe HDD.

   2. Pentru a elimina eroarea, intra in BIOS si incearca urmatoarele:
   Boot tab – Launch CSM: seteaza enable it
   Security tab – Secure Boot Control: seteaza disable it

   Succes!

 21. Angi

  Cum resetez tableta Trekstor? Am tot cautat, dar nu am gasit nimic in com anteriare. Nu am tastatura externa pt tableta, multumesc frumos.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   1. Opreste tableta
   2. Apasa si tine apasat butonul Volum- si butonul Alimentare
   3. Cand va aparea imaginea Android elibireaza tastele
   4. Utilizand tastlele Volum selecteaza „wipe data/factory reset” si butonul Alimentare pentru confirmare
   5. Utilizand tastele Volum selecteaza „Yes–delete all user data” si butonul Alimentare pentru confirmare
   6. Pentru a reporni tableta selecteaza „reboot system now”

   Sau, a doua metoda:
   1. Porneste tableta
   2. Selecteaza Settings – Backup & reset
   3. Selecteaza Factory Data Reset – Reset Device
   4. Selecteaza Erase Everything
   5. Selecteaza OK pentru a confirma intreaga operatiune

 22. Alex copindean

  de ce cand intru pe my computer si dau pe downloads imi scrie .C:/USERS/******NUMELE PC/DESKTOP/Locked/(a fost un folder facut de mn defapt era tot downloads dar era schimbat numele .. sau ceva de genu nu mai stiu ) /Downloads is not accesibile
  acces is denied , si folderul LockeD NU`L POT STERGE DE PE DESKTOP imi spune you require permission from the computer`s administrator to make changes to this folder

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Tradus din engleza, iti spune ca ai nevoie de drepturi de administrator pentru a face modificari la acel fisier.

 23. Cristian Popescu

  Salut, nu pot sa resetez un hp pavillion 7 initial cu vista, acum cu windows 7. Ma poti ajuta? Multumesc.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pentru readucerea laptopului HP la setarile din fabrica raspunde aplicatia HP Recovery Manager, care se afla in meniul Start.

 24. Sonia

  Am un laptop Asus – SonicMaster . Pe el este instalat windows 10 . Mi se va sterge ?
  Nu cred ca este originalul .

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Asus SonicMaster a fost lansat prin 2010, iar Windows 10 a fost lansat in 2015.

 25. Gabriel

  Salut. Am un Acer aspire 5750. Dupa ce il pornesc. Laptopul IMI cere parola,porneste dar ecranul ramane negru cu sagetuta pe el si star. Te rog ai cum sa ma ajuti cu un sfat. Multumesc

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi pe YouTube, dupa cautarea ceva de genul „black screen and cursor after Windows boot”.

 26. LizRex

  Cum readuc setarile din fabrica la un laptop VAIO display SONY?? Ma ajuta cineva va rog??

   

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi comentarii anterioare.

 27. Roxy

  Buna ziua. Cum readuc un Compaq la setarile din fabrica? 

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   La pornirea sistemului se tine apasat tasta F11, si apoi se urmeaza instructiunile. Cauta pe YouTube dupa cautarea Restore Reset a Compaq

 28. Ioana

  Cum resetez un laptop samsung

 29. Andrei

  Cum pot sa dau resetare din fabrica la un laptop asus?

 30. Claudia

  Salut! De curand am intampinat o problema la windows 10, astfel incat atunci cand pornesc laptop-ul ( lenovo yoga 510- 14isk) tot ce vad e ,,automatic repair" apoi ecranul albastru unde am doua optiuni: Restart si Advanced options. Orice incerc de la Advanced options nu merge, nici macar sa ii dau recovery.

  Resetarea ar fi o solutie la chestia asta?  Daca da, pot afla cum as putea sa imi resetez laptop-ul? 

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Daca functia XD-bit (de asemenea cunoscta si ca No-Execute Memory Protect) este activata in BIOS (UEFI), vei avea aceasta eroare.

 31. Myky

  hey am un laptop lenovo ideapad 100(windows 10) si am pus un email fals pt a imi descarca jocuri si am uitat  parola si acum la deschiderea laptopului imi cere parola si nu am vreun cd sau stick cu alt windows ca sa il pot reinstala,ce pot sa fac? te rog ajuta ma

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi aici.

 32. Sorin

  Buna ziua.Am cumparat un laptop cu freedos,am instalat windows pe el,dar acum vreau sa il returnez.Cum readuc freedos pe laptop?Multumesc

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ai citit contractul? Ai garantie? Pe ce ai garantie? Ai garantie pe hardware (laptop), nu pe sistemul de operare. FreeDOS este lipsa sistemului de operare. Ai luat laptop, returneaza laptop. N-ai treaba cu sistemul de operare.

 33. Preda

  Am un asus pe care vreau sa-l  readuc la setarile din fabrica initial a avut Windows 8 dar acum are Windows 10 pe care l-ami instalat  din curiozitate când mi_cerut pc_ul la un moment dat as dori sa stiu daca se poate reseta multumesc.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi aici informatia oficiala.

 34. Ciprian

  Mi-am formatat laptopul Hp pavilion g6 , cum am vazut scris aici ! Problema e ca nu mai intra Windows .ul! De 2 ore reporneste dar nu intra in Windows ! 

  L-am formatat de pe una USB unde am salvat recovery imediat ce l-am cumparat ! Ce sa fac ? 

  Multumesc 

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   M-am uitat pe site-ul HP, la mine in articol este scris totul corect.
   Vezi pe site-ul lor ce ai gresit, poate gasesti o solutie pentru rezolvarea problemei tale. Pe mine problema ta ma depaseste, ceva n-ai facut bine.

 35. Ciprian

  Mersi ! 

  Mai încerc , sper sa rezolv daca nu la gunoi! ?

 36. Rusu Maria

  Cum sa resetez leptopul din fabrica.când îl aprind nu mai apare nimic pe el.

 37. Cristian F

  Salutare, am si eu o problema cu un Lenovo ideapad 100 . 

  Porneste dar nu se aprinde ecranul, functioneaza toate componentele aud cum ruleaza dar nu se aprinde ecranul, am incercat cu FN si toate functiile dar nu vrea . 

  Nici coolerul nu învârte. .. care ar fii problema si cum as putea sa o rezolv. Multumesc anticipat.  Salutari 

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Doar dupa o analiza detaliata (service specializat) vei putea afla raspunsul.

 38. Teofana

  Cum resetez un laptop DELL ? Mentionez ca nu-mi apare "Repair your computer". Imi apare: LEAGACY BOOT: Internal HDD CD/DVD/CD-RW Drive Onboard NIC OTHER OPTIONS: BIOS Setup

  Diagnostics

  Intel(R) Management Engine BIS Extension (MEBx)

  Intel(R) Fast Call for Help

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pe DELL poti readuce laptopul la setarile din fabrica direct de pe site-ul producatorului. Acceseaza pagina https://www.dell.com/support/home/ro/ro/robsdt1, apasa butonul Detect Producs, se va descarca un utilitar, instaleaza-l si urmeaza instructiuinile de pe ecran. Vei ajunge pe o pagina, care va avea rubrica „Dvirers & downloads”, acceseaza „Operating System – Download Operating System Recovery Image” si urmeaza instructiunile.

 39. George

  Cum aflu butonul de resetare la un Hp Pavilion

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu am ce adauga la ceea ce este scris in articol.

 40. Kis Zoltan

  Cum sa pornescWindowsul in Samsung 3530 i3 din moment ce la orice incercare imi-i afiseaza : SATA CD: : TSSTcorp CDDVW SN-208BB ori la2si 3 Boot Manager dardegeaba dau Boot nu se restaueaza.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Se pare ca hard diskul este pe moarte.

 41. burca irina

  Salut! Am un laptop Asus si sa dat resetare singur ,acum cand il aprind imi zice „press F1 to resume…”apas F1 si dupa imi zice sa setez data si ora si dupa apas „save &exit” dupa care intra din nou acolo si imi da din nou sa setez data si ora .ma poti ajuta te rog?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Placile de baza calculatoarelor si laptopurilor sunt echipate cu o baterie, care este responsabila pentru salvarea setarilor BIOS-ului, precum si pentru setarea orei si datei. Cu timpul bateria isi consuma resursele si trebuie schimbata. Vezi si acest articol.

 42. Anonim

  Cum sa resetez un laptop acer aspire one dupa ce a fost resetat de 2 ori

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Tot asa cum a fost si cele 2 ori resetat.

 43. Alex

  Daca atunci cand am cumparat laptop-ul nu avea instalat windows-ul si mi l-a instalat cineva, dupa ce il resetez windows-ul se va reinstala iar singur sau va trebui sa-l duc din nou la acea persoana sa-l instaleze?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Daca nu a fost instalat fin fabrica, nu-l vei putea readuce la setarile din fabrica. In schimb (daca ai Windows 10), intra in Setari – Actualizare si securitate – Recuperare – Resetati acest PC.

 44. Vali

  Salut ! Am un TOUCHMATE TM-NB145HD,si a avut win10,a fost instalat un win8.1 . Problema e ca am vrut sa reinstalez win10 si nici in Bios nu mai pot intra . Mentionez ca nu am cmd la taste si nici mouse nu am pe display.Nu merge cu nicio cmd din taste sa fac nimic. Daca tin tasta Esc apasata mai mult timp , apare RECOVERY cu doua subfoldere ; see advenced option si restart pc , dar nu ia nicio cmd pe taste… Am incercat si cu mouse extern si cu tastatura externa. Niciun sentiment… Cum reusesc sa intru in BIOS la asa panarama de (laptop). Este al sora-mi… PLEASE…!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Incearca tasta F2

 45. Vali

  Salut ! Am incercat si cu F2 , nimic…..

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu stiu, in mod normal cu F2 trebuie sa mearga. In orice caz asa scrie pe Internet.

 46. madalina

  cum imi pot reseta leptopul fara sa imi sterg pozele de pe el

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sistemul de operare?

 47. Anonim

  Pe Lenovo ThinkPad 11e ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi aici informatia oficiala.

 48. alex

  cum reseez un lapop asus?

 49. Maria

  Buna seara
  Eu am o problema cu un laptop fujitsu siemens cu windows 10 si am uitat parola.
  Stiti cumva un mod de a reseta parola?
  Am incercat cu f2 , f11, f8, f11 ,esc, ….dar nu se schimba nimic …
  Multumesc.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Vezi acest articol.

 50. Anonim

  Cum resetez un Toshiba Windows Xp?

 51. Emy

  Am un laptop hp envy x360 covertibile i.am dat restart la setarile din fabrica si acum porneste tot la el in afara de display ce trebuie sa fac tin sa mentionez ca am apasat f2,f10 dar nimic!?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ai cumva HDD si SDD? Vezi in BIOS sa fie setat corect prioritatea de bootare.

 52. sergiu

  salut..am o problema cu laptopul..am unul hp cu windows 7 profesional instalat….vreau sa ii dau un restart din fabrica…am apasat tasta f11 si incepe sa imi tiuie laptopul neaparand nimic…ce sa ii mai fac…..plus ca merge si greu,se blocheaza de unele ori…ii mai pot face ceva sau tre sa il dau de pereti

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Windows 7! Inseamna ca are ceva ani laptopup. A fost curatat de praf pe interior? De obicei cand are praf pe interior, laptopul se blocheaza si merge greu. Vezi si articolul Cum se curata un laptop de praf

 53. Daniel

  Cum sa procedez la un laptop Packard Bell sa îl resetez la setarile din fabrica???

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Start > All Programs > Packard Bell Support > SmartRestore
   Sau, poti incerca si Instalarea automata curata Windows 10

 54. Bogdana

  buna ziua. am un laptop fujitsu cu windows 7 profesional 32mb. cand il deschid, sta ceva pana se incarca, intra in bios daca apas f2, merge si f12, dar, dupa ce se incarca, ramane ecranul negu cu un cursor in stanga sus si nu mai face nimic. il pot restarta doar de la buton sau cu ctrl+alt+del. am intrat in bios si am dat load setup defaults, dar nu se intampla nimic. laptop-ul a venit cu windows 7 preinstalat si are pe dos o eticheta pe care, probabil, era si serial number, dar nu se mai intelege mare lucru. cum sa fac? as vrea sa revin la setarile dein fabrica sau sa fac cumva sa recuperez cheia de la windows.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Porneste laptopul de pe o distributie Windows 7, poate fi CD sau Stick USB. Dupa bootare si selectarea limbii pe ecranul cu butonul «Install now», apasa link-ul «Repair your computer». Apoi, in functie de distrbuia utilizata, va aparea o fereastra, treci de ea. Trebuie sa ajungi la o fereastra, in care vor fi mai multe optiuni, printre care si «Command prompt». Intra pe Command prompt si introdu in ordine comenzile:

   bootrec /fixmbr
   bootrec /fixboot

   Apoi poti inchide Command prompt, si inchide toate ferestrele. Reporneste laptopul. Acum totul ar trebui sa functioneza.

   1. Constantin

    Alex,fara CD si Stick USB,este enter ptr.launch startup repair…si jos se da cancel.etc,etc,cmd,open files s.a.m.d Am lasat cerinte în mesaje.(?).

 55. Bogdana

  multumesc mult!!!

 56. Constantin

  Buna,Alex.
  Te rog,uitat utiliz.& parola,nu pot ajunge la „launch startup repair-recommended”cu F2?,îmi apare alta pagina,nu aceea pe fond negru?!Spune-mi,te rog,care este butonul de „oprire fortata la Fujitsu Computers Siemens cu Windows 7 Ultimate.
  Poate faci un tutorial în acest sens.
  Numai de bine?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pai, tii butonul de pornire cateve secunde, si se va opri.

 57. Menthol

  Am un laptop Advent windows 7 dar am o copie dupa windosul original si as vrea sa invat cum sa-l resetez din fabrica…

 58. popa mihai

  CUM POT SA RESETEZ SI EU UN LEPTOP MYRIA MODELUL: MY8311BL HDMI SI NU AM WIUDOWSUL INSTALAT

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pe laptop, ce nu are Windows instalat resetarea se face in BIOS. Intra in BIOS si cauta una din optiuni „Load Optimal Defaults”/ „Load Setup Defaults”/”Load optimizated defaults”/”Load bios defaults”. Se acceseaza optiunea si apoi se apasa OK pentru confirmare.

 59. Cristi

  la un laptop Dell cu windows xp cum pot schimba windows ?
  In meniul boot nu pot modifica sa pun windows cu stick.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Probabil laptopul este un model mai vechi. O reinstalare clasica de pe CD te va ajuta.

 60. mari rizea

  vreau sa resetez pc. asus la datele de fabricatie

 61. stantudorel

  cum se reseteaza leptopul acer travel mate 5320? tip mai vechi??

 62. Nikolas

  Salut , ajutorul tau este de folos doar teoretic sau mai bine spus : doar pentru acele laptop-uri care sunt in „stare” normala de functionare . Eu tind sa cred ca al meu este blocat de anumite aplicatii etc . Nu functioneaza resetarea dupa pasii urmati din cele spuse de tine

 63. Mihai

  Cum resetez un laptop marca microstar multumesc

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   La pornirea laptopului apasa tasta F3, ca sa ajungi pe ecranul de Depanare Windows.
   Continue – Restore MSI factory settings – System Partition Recovery – Yes – OK.

 64. alexandru

  am un lenovo ideapad 100 si cind il pornesc se aprinde beculetu ..dar ca sa porneasca windosul trebuie sa tin apasat tasta enter..apoi porneste ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Incearca sa dezactivezi pornirea rapid.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.