Cum readuc laptopul la setarile din fabrica

Sa readuci laptopul la setarile din fabrica poate fi necesar in multe situatii, cele mai frecvente situatii sunt – sistemul de operare Windows se blocheaza, este plin cu programe si componente de sistem inutile, etc.In acest articol vom analiza detaliat cum putem readuce laptopul la setarile din fabrica.

Cand nu voi putea readuce laptopul la setarile din fabrica

Situatia cea mai raspandita, cand nu vom putea readuce laptopul la setarile din fabrica – a fost reinstalat sistemul de operare Windows. Multi utilizatori, care s-au cumparat laptop, reinstaleaza Windows, in acelasi timp eliminand partitia de recuperare de pe hard disk. Aceasta partitie contine toate datele necesare pentru a readuce laptopul la setarile din fabrica.

Ar trebui de remarcat faptul, ca cand apelezi la un specialist pentru a «repara calculatorul», si acesta reinstaleaza Windows, in 90% din cazuri se intampla acelasi lucru – partitia de recuperare se elimina din cauza neprofesionalismului sau convingerei personale ca Windows piratat – este mai bun, iar partitia de recuperare, care permite utilizatorului sa readuca laptopul la setarile din fabrica, nu este necesara.

Sa-ti spun si ce se va intampla cand readuci laptopul la setarile din fabrica:

 • Vor fi sterse toate datele utilizatorului (in unele cazuri – doar de pe «Partitia C», pe partitia D totul va ramane la fel).
 • Va fi formatata partitia de sistem, iar sistemul de operare Windows va fi reinstalat in mod automat. Nu este necesara introducerea licentei.
 • De regula, dupa prima pornire sistemului de operare Windows va incepe instalarea automata a tuturor driverelor si programelor de sistem, care au fost preinstalate de producatorul laptopului.

Daca vei trece prin procesul de recuperare de la inceput pana la sfarsit, pe partea software vei obtine laptop in starea in care a fost cumparat din magazin. De mentionat faptul ca aceasta nu va rezolva problemele hardware, de exemplu, daca laptopul se inchide in timpul jocurilor, cel mai probabil si in continuare se va inchide.

Setarile din fabrica – laptop Asus

Pentru a readuce laptopul Asus la setarile din fabrica urmeaza instructiunile:

 • Dezactiveaza incarcarea rapida (Boot Booster) din Bios – aceasta functie accelereaza incarcarea laptopului si este activata in mod implicit pe laptopurile Asus. Pentru a face acest lucru porneste laptopul si imediat dupa inceperea incarcarii apasa tasta F2, astfel vei putea intra in setarile BIOS, unde si vei dezactiva aceasta functie. Cu ajutorul sagetilor intra in fila «Boot», selecteaza punctul «Boot Booster», apasa Inter si selecteaza «Disabled». Du-te la utlima fila, alege «Save changes and exit» (salveaza setarile si iesi). Laptopul va reporni automat. Opreste-l dupa aceea.
 • Pentru a readuce laptopul Asus la setarile din fabrica, porneste-l si apasa tasta F9, ar trebui sa vezi ecranul de boot (de incarcare).
 • Programul de recuperare va pregati fisiere necesare, apoi vei fi intrebat daca vrei sa readuci laptopul Asus la setarile din fabrica. Toate datele tale vor fi sterse.
 • Dupa aceea procesul de recuperare si reinstalarea Windows se va face in mod automat, fara interventia utilizatorului.
 • In timpul procesului de recuperare laptopul va reporni de cateva ori.

Setarile din fabrica – laptop HP

Pentru a readuce laptopul HP la setarile din fabrica, opreste-l si deconecteaza tot ce este conectat la el.

 • Porneste laptopul si apasta tasta F11, pana ce nu va aparea programul de recuperare laptopurilor HP – Recovery Manager. (acest utilitar poate fi ponit si din Windows, din lista de programe instalate).
 • Alege punctul «Restaurare sistem» (System Recovery).
 • Vei fi rugat sa salvezi datele de care ai nevoie, o poti face.
 • Dupa aceea procesul de readucere laptopului la setarile din fabrica va rula in mod automat, laptopul poate sa reporneasca de cateva ori.

Dupa terminarea procesului de recuperare vei obtine laptop HP cu Windows preinstalat, toate driverele si programele HP instalate.

Setarile din fabrica – laptop Acer

Pentru a readuce laptopul Acer la setarile din fabrica, opreste-l. Apoi iar porneste-l, tinand apasata tasta Alt si apasand tasta F10 aproximativ o data la fiecare jumatate de secunda. Sistemul iti va cere parola. Parola implicita – 000000 (sase zerouri). Alege din meniul oferit resetarea la setarile din fabrica (Factory reset).

In plus, pe laptopul Acer poti reveni la setarile din fabrica si din sistemul de operare Windows – cauta in programele Acer utilitarul eRecovery Management si foloseste tabul «Restore» din acest utilitar.

Setari din fabrica – laptop Samsung

Pentru a readuce laptopul Samsung la setarile din fabrica, porneste utilitarul Samsung Recovery Solution din Windows, sau, daca utilitarul a fost sters sau Windows nu porneste, la pornirea laptopului apasa tasta F4, va porni utilitarul de recuperare Samsung la setarile din fabrica. Apoi, urmeaza pasii:

 • Selecteaza punctul «Restaurare» (Restore)
 • Selecteaza «Restaurare completa» (Complete Restore)
 • Selecteaza punctul de restaurare Computer Initial Status (Setari din fabrica)
 • Cand vei fi solicitata sa repornesti laptopul raspunde cu «Da», dupa repornire urmeaza pasii din sistem.

Dupa ce laptopu va fi readus la setarile din fabrica si vei intra in Windows, va trebui sa repornesti inca o data laptopul pentru a activa toate setarile.

Setari din fabrica – laptop Toshiba

Pentru a readuce laptopul Toshiba la setarile din fabrica, opreste laptopul, si apoi:

 • Apasa si tine apasat tasta 0 (zero) de pe tastatura (pe tastatura numerica din dreapta)
 • Porneste laptopul
 • Da drumul la tasta 0, cand laptopul va incepe sa emita sunet

Dupa aceea va porni programul, care iti va readuce laptopul la setarile din fabrica, urmeaza instructiunile.

Cum readuc laptopul la setarile din fabrica
4.2 (83.33%) 24 vote[s]

Comments 117

 • Dar pentru Sony vaio cum procedez ? Multumesc anticipat.

 • Salut cum pot aduce un deel la setarile din fabricatie stie cineva sau nu se mai foloseste deel si il pot arunca . va multumesc.

  • Imediat dupa pornirea laptopului, dupa ce va aparea logoul Dell, apasa tasta F8. Tine apasat pana va aparea fereastra „Advanced Boot Options”. Apoi cu ajutorul sagetilor de pe tastatura selecteaza „Repair Your Computer” si urmeaza instructiunile.

 • cum pot reseta un laptop lenovo???

  • Ai cumva o tasta numita „Novo”? Dupa apasarea acelei taste se va deschide aplicatia „One Key Recovery system”, si apoi urmeaza instructiunile.
   Sau se apasa tasta F11. Depinde de seria laptopului (IdeaPad sau ThinkPad).
   Apropo, daca nu gresesc, in Lenovo Essential pasii sunt la fel ca si pe IdeaPad, adica prima varianta.

 • cum resetez un laptop toshiba sattelite C660d la setarile din fabrica

  • Apasa si tine apasat tasta 0 (zero) cand porneste laptopul, elibirand dasta cand apare ecranul de avertizare de recuperare. Va aparea un mesaj de avertizare ca toate datele vor fi sterse si rescrise. Apasa „Yes” pentru a continua. Canda va aparea „Toshiba Recovery Wizard” selecteaza „Recovery of Factory Software” si apoi uremaza instructiunile.

 • dar un laptop lenuovo thinkpad???

 • CUM RESETEZ SONY VAIO CA NU GASESC VAIO RICOVERY CENTER PRIN PROGRAME..MERSI

 • Cum resetez leptopul toshiba satellite A 300 la setarile din fabrica.
  mentionez ca am probleme cu startul si incarcarea, initial era incarcat cu windows vista, la un centru de reparat au reinstalat windows 7 ultimate, pe partitia D am multe poze si filmulete personale-vreau sa le pastrez, iar din partitia C am nevoie de Micrsoft office 2007 ..pentru vizionarae filmuletelor.
  Va multumesc anticipat, cu deosebita consideratie ,
  R. CANA

  • Nu cred ca vei putea readuce laptopul la setarile din fabrica, deoarece prin reinstalarea sistemului de operare de regula se elimina partitia de recuperare de pe hard disk, care contine toate datele necesare.

   • Eu cred ca nu a fost eliminata partitia de recuperare de pe hard disk, care continea toate datele necesare.Exista posibilitatea de verificare a partitie de recuperare de pe hard disk?
    Va multumesc ,cu deosebita consideratie,
    R. Cana

  • Urmand un tutorial cu imbunatatirea performantei am dezactivat in windows media featues windows media center .Urmand procedeul din tutorial constat ca nu -l pot reactiva,ba mai mult nici nu mai apar programe in windows features.Doresc sa -l activez, pentru windows media player,pentru filmulete,…Cum elimin acest blocaj.Ce alte cai(pasi) se pot face?
   Va multumesc,cu deosebita consideratie,
   Rodica

   • Pasii depind de sistemul de operare. Pentru activare, introdu pe Youtube „How to Install Windows Media Center in Windows (7 / 8 / 10 – in functie de sistemul de operare)”. Vei gasi filmulete cu expicatii.

 • Am un ASUS Transformer Book T100. Am avut un Windows 10 beta. Din greseala am sters folderul Windows.old si am revenit la Windows 8.1 de pe un stick folosind Windows 8.1 Media Creation Tool. Atunci nu aveam driverele de touch, sunet, luminozitate si grafica. L-am dus la un service PC autorizat ASUS si l-a reparat.
  Daca laptop-ul meu a fost reparat, pot face o resetare generala fara sa curat complet unitatea sau partiaia C?

 • Le ptopul meu Toshiba Satelilite A300 a venit incarcat cu windows vista ,apoi din cauza unei defectiuni la un servis l-au incarcat rapid cu windows 7 ultimate ,dar de atunci am avut mereu probleme . Am facut eu setari cu msconfig si regedit dar cred ca nu sunt potrivite pentru ca am probleme cu pornirea ,dimineata porneste greu ,apoi ramane blocat la start pentru deschiderea programelor.As reveni la setarile din fabrica daca mi-as putea salva Disc D .

  • Incearca asa:
   1. Opreste laptopul
   2. Apasa si tine apasat butonul 0 (zero) si butonul de alimentare pentru a porni laptopul
   3. Cand laptopul va incepe sa emite un semnal sonor, elibireaza tasta 0 (zero)
   4. Cand va aparea ecranul de avertizarea selecteaza „Yes”
   5. Selecteaza „Recovery of Factory Default Software” si apasa „Next”
   6. Selecteaza „Recover to out-of-box state” si apasa „Next”
   7. Apasa „Next” pentru a continua revenirea la setarile din fabrica
   PS. Toate datele vor fi sterse de pe Hard Disk. Asigura-te ca ai incarcatorul conectat la laptop. Nu opri sau reporni laptopul in timpul procesului.

 • Daca dau resetare din fabrica la un laptop asus imi va ramane licienta oem a windowsului ?

 • Cum resetez un laptop lenovo think pad t60

 • Am un pc cumparat in 2008 care a avut Windows Vista preinstalat pe Intel (R) Pentium (R) Dual CPU E 2140 @ 1.60 ghz, 1.60 ghz,1.00 gb of ram pe care l-am schimbat cu Windows XP însa acum acesta a fost abandonat de cei care l-au creat , eu fiind obligat sa revin la setarile din fabrica. Cum sa procedez? Nu stiu daca a fost sters Windows .old din calculator. Eu am toate discurile de instalare si cheia produsului de 25 de cifre. Trebuie sa-l rebootez? Cum sa fac?

  • 1. Pe un PC cumparat in 2008 nu cred ca este posibila readucerea la setarile din fabrica.
   2. Pentru sistemul dumneavoastra Windows XP este mai bun (Vista consuma mai multe resurse).
   3. Daca totusi aveti toate discurile de instalare si cheia produsului, de ce nu instalati Windows Vista?

 • Cum resetez un laptop nec versa m350 multumesc anticipat

 • Cum readuc un asus sonicmaster notebook la setarile din fabrica

 • Cum resetez un lenovo windows 7 ultimate?

 • Am un laptop Asus care a avut windows 7 instalat, nu mai mergea bine , am reinstalat un alt windows 7(nu original), am vazut aceste informatii si a-si dori sa stiu daca mai pot reinstala originalul dupa ce am sters tot din C si D?

 • Cum pot aduce un emachines la setarile din fabricatie?

 • Dar la un fujitsu cu windows 7 ultimate

 • Vreau sa imi spuneti cum resetez laptopul dell cu windows XP

 • Laptop toshiba satellite c855-2gj, am încercat resetarea cu tasta 0 dar nu functioneaza, nu îmi mai încarca windows-ul, îmi spune e sa îi au reparare dar se blocheaza, iar când încerc sa reinstalez windows-ul cu acelasi cd pe cu care am mai efectuat formatarea nu vrea sa îl mai încarce si ramâne blocat pe „setup is starting…”, sa se fii stricat cd-ul?!
  Merci!

  • 1. Sa inteleg ca a mai fost formatat HDD. Probabil ai sters partitia de recuperare de pe HDD.

   2. Pentru a elimina eroarea, intra in BIOS si incearca urmatoarele:
   Boot tab – Launch CSM: seteaza enable it
   Security tab – Secure Boot Control: seteaza disable it

   Succes!

 • Cum resetez tableta Trekstor? Am tot cautat, dar nu am gasit nimic in com anteriare. Nu am tastatura externa pt tableta, multumesc frumos.

  • 1. Opreste tableta
   2. Apasa si tine apasat butonul Volum- si butonul Alimentare
   3. Cand va aparea imaginea Android elibireaza tastele
   4. Utilizand tastlele Volum selecteaza „wipe data/factory reset” si butonul Alimentare pentru confirmare
   5. Utilizand tastele Volum selecteaza „Yes–delete all user data” si butonul Alimentare pentru confirmare
   6. Pentru a reporni tableta selecteaza „reboot system now”

   Sau, a doua metoda:
   1. Porneste tableta
   2. Selecteaza Settings – Backup & reset
   3. Selecteaza Factory Data Reset – Reset Device
   4. Selecteaza Erase Everything
   5. Selecteaza OK pentru a confirma intreaga operatiune

 • de ce cand intru pe my computer si dau pe downloads imi scrie .C:/USERS/******NUMELE PC/DESKTOP/Locked/(a fost un folder facut de mn defapt era tot downloads dar era schimbat numele .. sau ceva de genu nu mai stiu ) /Downloads is not accesibile
  acces is denied , si folderul LockeD NU`L POT STERGE DE PE DESKTOP imi spune you require permission from the computer`s administrator to make changes to this folder

 • Salut, nu pot sa resetez un hp pavillion 7 initial cu vista, acum cu windows 7. Ma poti ajuta? Multumesc.

 • Am un laptop Asus – SonicMaster . Pe el este instalat windows 10 . Mi se va sterge ?
  Nu cred ca este originalul .

 • Salut. Am un Acer aspire 5750. Dupa ce il pornesc. Laptopul IMI cere parola,porneste dar ecranul ramane negru cu sagetuta pe el si star. Te rog ai cum sa ma ajuti cu un sfat. Multumesc

 • Cum readuc setarile din fabrica la un laptop VAIO display SONY?? Ma ajuta cineva va rog??

   

 • Buna ziua. Cum readuc un Compaq la setarile din fabrica? 

  • La pornirea sistemului se tine apasat tasta F11, si apoi se urmeaza instructiunile. Cauta pe YouTube dupa cautarea Restore Reset a Compaq

 • Cum resetez un laptop samsung

 • Cum pot sa dau resetare din fabrica la un laptop asus?

 • Salut! De curand am intampinat o problema la windows 10, astfel incat atunci cand pornesc laptop-ul ( lenovo yoga 510- 14isk) tot ce vad e ,,automatic repair" apoi ecranul albastru unde am doua optiuni: Restart si Advanced options. Orice incerc de la Advanced options nu merge, nici macar sa ii dau recovery.

  Resetarea ar fi o solutie la chestia asta?  Daca da, pot afla cum as putea sa imi resetez laptop-ul? 

 • hey am un laptop lenovo ideapad 100(windows 10) si am pus un email fals pt a imi descarca jocuri si am uitat  parola si acum la deschiderea laptopului imi cere parola si nu am vreun cd sau stick cu alt windows ca sa il pot reinstala,ce pot sa fac? te rog ajuta ma

 • Buna ziua.Am cumparat un laptop cu freedos,am instalat windows pe el,dar acum vreau sa il returnez.Cum readuc freedos pe laptop?Multumesc

  • Ai citit contractul? Ai garantie? Pe ce ai garantie? Ai garantie pe hardware (laptop), nu pe sistemul de operare. FreeDOS este lipsa sistemului de operare. Ai luat laptop, returneaza laptop. N-ai treaba cu sistemul de operare.

 • Am un asus pe care vreau sa-l  readuc la setarile din fabrica initial a avut Windows 8 dar acum are Windows 10 pe care l-ami instalat  din curiozitate când mi_cerut pc_ul la un moment dat as dori sa stiu daca se poate reseta multumesc.

 • Mi-am formatat laptopul Hp pavilion g6 , cum am vazut scris aici ! Problema e ca nu mai intra Windows .ul! De 2 ore reporneste dar nu intra in Windows ! 

  L-am formatat de pe una USB unde am salvat recovery imediat ce l-am cumparat ! Ce sa fac ? 

  Multumesc 

  • M-am uitat pe site-ul HP, la mine in articol este scris totul corect.
   Vezi pe site-ul lor ce ai gresit, poate gasesti o solutie pentru rezolvarea problemei tale. Pe mine problema ta ma depaseste, ceva n-ai facut bine.

 • Mersi ! 

  Mai încerc , sper sa rezolv daca nu la gunoi! ?

 • Cum sa resetez leptopul din fabrica.când îl aprind nu mai apare nimic pe el.

 • Salutare, am si eu o problema cu un Lenovo ideapad 100 . 

  Porneste dar nu se aprinde ecranul, functioneaza toate componentele aud cum ruleaza dar nu se aprinde ecranul, am incercat cu FN si toate functiile dar nu vrea . 

  Nici coolerul nu învârte. .. care ar fii problema si cum as putea sa o rezolv. Multumesc anticipat.  Salutari 

 • Cum resetez un laptop DELL ? Mentionez ca nu-mi apare "Repair your computer". Imi apare: LEAGACY BOOT: Internal HDD CD/DVD/CD-RW Drive Onboard NIC OTHER OPTIONS: BIOS Setup

  Diagnostics

  Intel(R) Management Engine BIS Extension (MEBx)

  Intel(R) Fast Call for Help

  • Pe DELL poti readuce laptopul la setarile din fabrica direct de pe site-ul producatorului. Acceseaza pagina http://www.dell.com/support/home/ro/ro/robsdt1, apasa butonul Detect Producs, se va descarca un utilitar, instaleaza-l si urmeaza instructiuinile de pe ecran. Vei ajunge pe o pagina, care va avea rubrica „Dvirers & downloads”, acceseaza „Operating System – Download Operating System Recovery Image” si urmeaza instructiunile.

 • Cum aflu butonul de resetare la un Hp Pavilion

 • Cum sa pornescWindowsul in Samsung 3530 i3 din moment ce la orice incercare imi-i afiseaza : SATA CD: : TSSTcorp CDDVW SN-208BB ori la2si 3 Boot Manager dardegeaba dau Boot nu se restaueaza.

 • Salut! Am un laptop Asus si sa dat resetare singur ,acum cand il aprind imi zice „press F1 to resume…”apas F1 si dupa imi zice sa setez data si ora si dupa apas „save &exit” dupa care intra din nou acolo si imi da din nou sa setez data si ora .ma poti ajuta te rog?

  • Placile de baza calculatoarelor si laptopurilor sunt echipate cu o baterie, care este responsabila pentru salvarea setarilor BIOS-ului, precum si pentru setarea orei si datei. Cu timpul bateria isi consuma resursele si trebuie schimbata. Vezi si acest articol.

 • Cum sa resetez un laptop acer aspire one dupa ce a fost resetat de 2 ori

 • Daca atunci cand am cumparat laptop-ul nu avea instalat windows-ul si mi l-a instalat cineva, dupa ce il resetez windows-ul se va reinstala iar singur sau va trebui sa-l duc din nou la acea persoana sa-l instaleze?

  • Daca nu a fost instalat fin fabrica, nu-l vei putea readuce la setarile din fabrica. In schimb (daca ai Windows 10), intra in Setari – Actualizare si securitate – Recuperare – Resetati acest PC.

 • Salut ! Am un TOUCHMATE TM-NB145HD,si a avut win10,a fost instalat un win8.1 . Problema e ca am vrut sa reinstalez win10 si nici in Bios nu mai pot intra . Mentionez ca nu am cmd la taste si nici mouse nu am pe display.Nu merge cu nicio cmd din taste sa fac nimic. Daca tin tasta Esc apasata mai mult timp , apare RECOVERY cu doua subfoldere ; see advenced option si restart pc , dar nu ia nicio cmd pe taste… Am incercat si cu mouse extern si cu tastatura externa. Niciun sentiment… Cum reusesc sa intru in BIOS la asa panarama de (laptop). Este al sora-mi… PLEASE…!

 • Salut ! Am incercat si cu F2 , nimic…..

 • cum imi pot reseta leptopul fara sa imi sterg pozele de pe el

 • Pe Lenovo ThinkPad 11e ?

 • cum reseez un lapop asus?

 • Buna seara
  Eu am o problema cu un laptop fujitsu siemens cu windows 10 si am uitat parola.
  Stiti cumva un mod de a reseta parola?
  Am incercat cu f2 , f11, f8, f11 ,esc, ….dar nu se schimba nimic …
  Multumesc.

 • Cum resetez un Toshiba Windows Xp?

 • Am un laptop hp envy x360 covertibile i.am dat restart la setarile din fabrica si acum porneste tot la el in afara de display ce trebuie sa fac tin sa mentionez ca am apasat f2,f10 dar nimic!?

 • salut..am o problema cu laptopul..am unul hp cu windows 7 profesional instalat….vreau sa ii dau un restart din fabrica…am apasat tasta f11 si incepe sa imi tiuie laptopul neaparand nimic…ce sa ii mai fac…..plus ca merge si greu,se blocheaza de unele ori…ii mai pot face ceva sau tre sa il dau de pereti

 • Cum sa procedez la un laptop Packard Bell sa îl resetez la setarile din fabrica???

 • buna ziua. am un laptop fujitsu cu windows 7 profesional 32mb. cand il deschid, sta ceva pana se incarca, intra in bios daca apas f2, merge si f12, dar, dupa ce se incarca, ramane ecranul negu cu un cursor in stanga sus si nu mai face nimic. il pot restarta doar de la buton sau cu ctrl+alt+del. am intrat in bios si am dat load setup defaults, dar nu se intampla nimic. laptop-ul a venit cu windows 7 preinstalat si are pe dos o eticheta pe care, probabil, era si serial number, dar nu se mai intelege mare lucru. cum sa fac? as vrea sa revin la setarile dein fabrica sau sa fac cumva sa recuperez cheia de la windows.

  • Porneste laptopul de pe o distributie Windows 7, poate fi CD sau Stick USB. Dupa bootare si selectarea limbii pe ecranul cu butonul «Install now», apasa link-ul «Repair your computer». Apoi, in functie de distrbuia utilizata, va aparea o fereastra, treci de ea. Trebuie sa ajungi la o fereastra, in care vor fi mai multe optiuni, printre care si «Command prompt». Intra pe Command prompt si introdu in ordine comenzile:

   bootrec /fixmbr
   bootrec /fixboot

   Apoi poti inchide Command prompt, si inchide toate ferestrele. Reporneste laptopul. Acum totul ar trebui sa functioneza.

   • Alex,fara CD si Stick USB,este enter ptr.launch startup repair…si jos se da cancel.etc,etc,cmd,open files s.a.m.d Am lasat cerinte în mesaje.(?).

 • multumesc mult!!!

 • Buna,Alex.
  Te rog,uitat utiliz.& parola,nu pot ajunge la „launch startup repair-recommended”cu F2?,îmi apare alta pagina,nu aceea pe fond negru?!Spune-mi,te rog,care este butonul de „oprire fortata la Fujitsu Computers Siemens cu Windows 7 Ultimate.
  Poate faci un tutorial în acest sens.
  Numai de bine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *