Windows 10 fara activare – cat timp poate fi utilizat

Windows 10 a devenit mai prietenos in ceea ce priveste activarea comparativ cu versiunile anterioare a sistemelor de operare: activarea este posibila utilizand cheia Windows 7 sau 8 (8.1), daca sistemul a fost activat macar o data pe calculator, ulterior la instalarea aceeasi editii Windows 10 pe acelasi calculator se va activa automat: poti instala Windows 10 de pe site-ul oficial Microsoft pe un calculator curat, intr-o masina virtuala VirtualBox fara a introduce cheia de licenta. Vezi: Activarea Windows 10.

Aici, multi utilizatori se intreaba: cat timp poate fi utilizat Windows 10 fara activare, exista restrictii in sistemul de operare, iar cei care sunt obisnuiti cu aceste restrictii – intrebari despre, cum sa treci de ele. In acest articol vei gasi raspunsuri la aceste intrebari.

Lucrul cu Windows 10 fara activare

Daca in timpul instalarii Windows 10 original nu vei introduce cheia de produs (vei apasa punctul «Nu am o cheie de produs»), iar de calculator nu este legata licenta digitala sau lipseste cheia in UEFI (inclusiv de la versiunea anterioara), vei obtine un sistem practic complet functional cu limitari foarte mici.

In primul rand: nu exista o limita de timp pentru a rula Windows 10 fara activare. Nu vei fi deranjat de mesaje si restrictii in timpul muncii pe calculator. Desi unele restrictii, care nu sunt direct legate de utilizarea sistemului de operare, sunt prezente:

 • In setarile Windows 10 nu va fi posibila personalizarea: modificarea imaginii de fundal, setarile de culori si altele.

Setari de personalizare fara activare Windows 10

 • De asemenea, in setari vei vedea mesajul ca Widnows nu este activat.
 • Dupa o perioada de timp de utilizare Windows 10 in coltul din dreapta jos a ecranului va aparea watermark (mesaj), in care se spune ca sistemul nu este activat. Se elimina prin modificarea parametrului PaintDesktopVersion din rubrica registrului HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop de pe 1 pe 0 si repornirea calculatorului.

Din cate stiu, acestea sunt toate limitarile: nici un fel de blocare dupa o jumatate de ora de utilizare sau ceva de genul asta.

Personalizarea Windows 10 fara activare

Chiar daca in Setari Windows 10 fara activare personalizarea nu este posibila, nu totul este atat de rau. In primul rand – schimbarea imaginii de fundal de pe desktop:

Modifica imaginea de fundal Windows 10 fara activare

Suficient sa apesi cu butonul drept al mouseului pe orice fotografie sau imagine si sa selectezi punctul din menul contextual «Stabilire ca fundal pentru desktop».

Alte optiuni de configurare de asemenea pot fi modificate: manual in registru sau utilizand programe de la parti terte (de exemplu utilitarul Winaero Tweaker).

Ca rezultat – putem utiliza Windows 10 fara activare in mod legal, fara a intampina neplaceri si primind toate actualizarile necesare. In plus, daca va fi necesar, poti in orice moment sa activezi sistemul, introducand cheia in Setari – Actualizare si securitate – Activare.

4.6/5 - (7 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 3
 1. Zagura

  Foarte util articolul. Multumesc.

 2. Roman

  Buna

  Am si eu o intrebare, adica 2, daca se poate.
  1. Inainte laptop-ul meu se intrerupea, citeodata chiar destul de des, daca era conectat la retea, si apoi se restarta imediat. Care-i remediul, ce-as putea face?
  2. Acum primesc foarte des mesaje precum ca licenta mea expira curind si sunt invitat sa reactivez windows-ul. Cum as putea reactiva windows-ul meu 10 Pro, fara a avea cheia produsului?

  Multumesc anticipat

  Roman

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Buna Roman.
   Ca sa eviti toate neplacerile, ai nevoie de activare.
   Si, utilizarea Windows-ului fara activare este considerata ilegalitate, ceea ce acest site nu promoveaza.
   Mai multe informatii poti gasi accesand link-ul https://www.microsoft.com/en-us/Useterms/Retail/Windows/10/Useterms_Retail_Windows_10_Romanian.htm

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.