De ce se inchide calculatorul singur

Una din probleme cele mai des intalnite, cand se lucreaza pe calculator, este oprirea brusca a calculatorului. Calculatorul singur se opreste, fara interventia utilizatorului. Acest lucru se intampla in timpul sarcinilor mari asupra calculatorului, sau chiar fara nici un motiv.

Chiar pentru cei care se confrunta cu o astfel de problema este scris acest articol. Aici vei putea afla motivile posibile oprirei calculatorului si vei afla, ce trebuie sa faci, ca sa functioneze calculatorul normal.

Supraincalzirea procesorului sau altor componente din calculator

Daca calculatorul se opreste singur, primu lucru, pe care trebuie sa-l faci, este sa vefici temperatura procesorului si altor componente din calculator. De obicei oprirea brusca a calculatorului este provocata de supraincalzirea procesorului, iar in unele cazuri problema poate fi in supraincalzirea altor componente din calculator. Pentru a verifica temperatura procesorului poti folosi programul HWmonitor sau orice alt program de monitorizare a componentelor din calculator.

Probleme cu sursa de alimentare

Probleme cu sursa de alimentare este al doilea motiv din cele mai des intalnite, care poate duce la oprirea brusca a calculatorului. Sursa de alimentare poate avea doua probleme: puterea insuficienta sau defectiunea. Daca calculatorul a inceput sa se opreasca dupa instalarea componentelor noi, atunci, cel mai probabil, puterea sursei de alimentare este insuficienta. In acest caz va trebui sa cumperi o sursa de alimentare noua pentru calculator. In caz ca componente noi n-au fost instalate, posibil ca sursa de alimentare sa fie defecta.

Virusi sau defectarea sistemului de operare

Daca calculatorul este infectat cu virusi, poti uita despre functionalitatea stabila. Calculatorul va functiona cu erori. Daca ai banuieli de virusare, va trebui neaparat sa instalezi un antivirus bun. Apropo, exista o promotie pentru AVG Antivirus FREE. In cazul in care calculatorul este infectat puternic, cel mai probabil va trebui sa reinstalezi sistemul de operare Windows. Deoarece fisierele de sistem pot fi afectate, ceea ce inseamna ca oprirea calculatorului va continua si dupa eliminarea tutorur virusilor.

Caderi de tensiune electrica

Un alt motiv a oprirei calculatorului este caderea de tensiune electrica. Chiar si caderi mici pot duce la oprirea calculatorului. In timp ce restul aparatelor electronice din casa vor functiona normal.

Probleme cu componente noi

Exista cazuri ca dupa instalarea componentelor noi calculatorul incepe sa se comporte instabil. Calculatorul se restarteaza singur, se opreste brusc sau chiar nu porneste. In acest caz va trebui sa readuci calculatorul la configuratia anterioara. Iar componentele noi sa le testezi pe alt calculator.

Componente defecte

Daca ai eliminat toate motivile descrise mai sus, cel mai probabil ai o componenta defecta. Una din componentele tale s-a defectat si nu permite calculatorului sa functioneze normal. Aceasta defectiune poate fi hard disk, placa de baza sau memoria RAM. Daca nu ai experienta necesara pentru a verifica componentele, si ai suspiciuni ca ceva «s-a ars», cel mai bine sa ceri ajutor intr-un centru de service.

4.5/5 - (309 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.