Mi-a disparut Hard Disk-ul

Defectarea hard disk-ului intotdeauna este o problema grava, deoarece exista riscul de a pierde date. Astfel, orice defectiune a hard disk-ului trebuie tratat in asa fel, incat sa prevenim pierderea datelor.

Una din cele mai raspandite probleme, cu care se confrunta utilizatorii, este oprirea brusca a hard disk-ului. In astfel de situatii de obicei se spune ca hard disk-ul a disparut. De regula, se manifesta sub forma de disparitie a hard disk-uli din fereastra «My Computer» si intregii structuri de directoare. In acest articol vom analiza cateva motive, care pot duce la disparitia hard disk-ului.

Hard disk-ul dispare din cauza contactului prost cu cablul SATA

Motivul cel mai raspandit a oprirei hard disk-ului. Conectorul pentru conectarea cablului SATA nu este intotdeauna de calitate buna, si uneori din cauza socurior sau chiar vibratiilor poate pierde contactul. Acest lucru duce la faptul ca hard disk-ul dispare din calculator.

Mi-a disparut Hard Disk-ul

Aceasta problema se rezolva foarte usor. Pentru a face acest lucru trebui sa deschizi unitatea de sitem si sa verifici conexiunea hard disk-ului cu cablul SATA. Probabil cablul a pierdut contactul in locul de conectare la placa de baza sau chiar in locul de conectare la hard disk. De asemenea, trebuie sa verifici conexiunea cablului SATA la energia electrica.

Hard disk-ul dispare din cauza supraincalzirei

Supraincalzirea este o alta cauza raspandita in randul problemelor cu calculatorul. Temperatura hard disk-ului poate fi verificata cu diferite programe speciale, de exemplu cu programul HWmonitor. Cu acest program poti verifica temperatura tuturor componentelor din calculator.

Temperatura normala a hard disk-ului este 30 de grade Celsius. Temperatura maxima permisa – 45 de grade, tot ce este mai mare de acest indice este supraincalzire. In astfel de cazuri trebuie sa ei masuri pentru a imbunatati sistemul de racire.

Hard disk-ul dispare din cauza problemelor cu sursa de alimentare

Functionarea instabila a sursei de alimentare poate duce la deconectarea hard disk-ului. Problema cu sursa de alimentare de obicei se manifesta prin repornirea brusca a calculatorului.

Daca ai observat astfel de simptome, ai putea sa inerci sa inlocuiesti sursa de alimentare. Poate ca problema se afla chiar in ea.

Hard disk-ul dispare din cauza defectiunii

Daca totul ai verificat, dar hard disk-ul dispare in continuare, cel mai probabil problema se afla in hard disk. Pentru a verifica acest lucru, poti incerca sa conectezi hard disk-ul la alt calculator. Daca conectand la alt calculator vei vedea aceleasi probleme, inseamna ca hard disk-ul s-a defectat.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.