Windows Repair Toolbox – set de programe pentru rezolvarea problemelor cu sistemul de operare

Pe acest site am scris mai multe ori despre diferite programe gratuite pentru rezolvarea problemelor cu calculatorul: programe pentru remedierea erorilor Windows, instrumente pentru eliminarea programelor periculoase, programe pentru recuperarea datelor si altele.

Cateva zile in urma am dat peste Windows Repair Toolbox – program gratuit, care reprezinta un set de instrumente necesare chiar pentru acest gen de sarcina: rezolvarea celor mai raspandite probleme cu Windows, hardware si fisiere, despre care si va fi vorba in acest articol.

Instrumente disponibile Windows Repair Toolbox

Programul Windows Repair Toolbox este disponibil doar in limba engleza, cu toate acestea majoritatea punctelor prezentate in el vor fi intelese de orice utilizator care se ocupa cu repararea functionarii calculatorului.

Instrumente disponibile prin interfata programului sunt impartite in patru file principale:

  • Tools (Instrumente) – utilitare pentru a obtine informatii hardware, verifica starea calculatorului, recuperarea datelor, eliminarea programelor si antivirusilor, remedierea automata erorilor Windows si altele.Intrumente Windows Repair Toolbox
  • Malware Removal (eliminarea programelor periculoase) – set de instrumente pentru eliminarea virusilor, programelor Malware si Adware de pe calculator. In plus, sunt prezente utilitare pentru curatarea calculatorului si autopornire, butoane pentru actualizarea rapida Windows, driverelor Intel si 300 de programe gratuite.Eliminarea programelor periculoase
  • Custom Tools (instrumente personalizate) – permite rularea programelor aflate in folderul Downloads\Custom Tools\Added Custom Tools. Programul il scaneaza pentru fisiere executabile si le afiseaza intr-o lista pentru o pornire rapida.Instrumente personalizate
  • Final Tests (teste finale) – set de teste pentru a verifica deschiderea anumitelor tipuri de fisiere, functionarea camerei web, functionarea microfonului, precum si pentru a deschide anumite setari Windows. Mi s-a parut o fila inutila.Teste Windows

Din punctul meu de vedere, cele mai utile – primele doua file, care contin aproape tot ce ai nevoie daca ai probleme cu calculatorul cu conditia, ca problema sa nu fie una specifica.

Procesul de lucru cu Windows Repair Toolbox este urmatorul:

  1. Alege instrumentul necesar dintre cele disponibile (daca treci cu cursorul mouseului peste oricare dintre butoane vei vedea o scurta descriere a ceea, ce fel de utilitar este, in limba engleza).
  2. Asteapta descarcarea instrumentului (pentru unele sunt descarcate versiunile Portable, pentru altele – executabile). Toate utilitarele sunt descarcate in folderul Windows Repair Toolbox de pe discul de sistem.
  3. Utilizeaza (rularea utilitarlui descarcat sau fisierului executabil se realizeaza in mod automat).

Nu voi intra intr-o descriere detaliata pentru fiecare utilitar disponibil in Windows Repair Toolbox si cred, ca le va utiliza utilizatorii, care stiu ceea ce fac, sau cel putin vor studia aceste informatii (nu toate sunt sigure, mai ales pentru utilizatorii incepatori). Desi unele dintre ele au fost descrisi de mine:

Si aceasta este doar o mica parte a listei. Ca o concluzie – pot spune ca este un set interesant de utilitare si, cel mai important, util in anumite situatii.

Dezavantajele programului:

  1. Nu imi este clar de unde sunt descarcate fisierele (desi potrivit VirutTotal sunt curate si originale).
  2. Intr-un mod ciudat functioneaza versiunea Portable: la pornire este instalat ca un program, iar la inchidere – este eliminat.

Windows Repair Toolbox poate fi descarcat de pe site-ul oficial https://windows-repair-toolbox.com/

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.