Ce sa fac daca nu mai porneste calculatorul

Fiecare dintre cei care lucreaza pe calculator mai mult de un an, s-a confruntat cu situatia, cand calculatorul nu mai vrea sa porneasca.

Cel mai des, dupa o jumatate de ora de incercari si tastari pe taste, ajungem la concluzia ca avem nevoie de un specialist.

Prima si cea mai importanta regula, care va ajuta la rezolvarea problemei cu calculatorul – evaluarea corecta a situatiei.

Calculatorul nu porneste

Calculatorul contine partea software si hardware, asta inseamna ca expresia:

– «Calculatorul nu porneste». Spune ca calculatorul deloc nu porneste sau nu trece testul initial (POST) BIOS. Daca nu trece testul BIOS, va emite un semnal sonor.

– «Calculatorul nu se incarca». Inseamna ca BIOS-ul s-a incarcat corect, adica componentele functioneaza, doar ca sistemul de operare are erori. Va trebui sa cautam problema in partea software a calculatorului.

Metoda cea mai sigura pentru a rezolva ultima problema (calculatorul porneste dar nu se incarca), este reinstalarea Windows si curatarea calculatorului de praf. In 99% din cazuri aceasta metoda a ajutat.

Pentru a rezolva problema fara a reinstala Windows poti citi articolul Intretinerea calculatorului. Sfaturi pentru a intretine PC-ul.

In articolul de astazi vom analiza cazurile posibile a nefunctionarii calculatorului, precum si metode de rezolvare a problemelor.

In caz ca calculatorul nu trece testul initial a componentelor (POST – Power on self test), BIOS-ul te va anunta prin semnale sonore.

Calculatorul nu pornetse, ce sa fac?

Situatia tipica, cand calculatorul nu porneste. Sa analizam 2 probleme cele mai des intalnite.

1. Sursa de alimentare nu functioneaza

In primul rand, testam sursa de alimentare. Deconectam sursa de alimentare de la unitatea de sistem, o conectam la o priza si unim contactele 14 si 15.

Ce sa fac daca nu mai porneste calculatorul

Ventilatorul de pe sursa de alimentare ar trebui sa porneasca. In caz ca nu a pornit, cel mai probabil s-a ars filtrul de protectie. Aceasta defectiune se incardreaza in garantia sursei de alimentare, daca perioada de garantie a expirat, va trebui sa platesti reparatia sau sa cumperi o sursa noua.

2. S-a ars placa de baza

Daca pe sursa de alimentare a pornit ventilatorul, poti trece la urmatorul «candidat al problemei». Placa de baza poate fi verificata foarte usor.

O scoti din carcasa si lasi doar procesorul (restul (placa video, memoria ram) deconectezi), conectezi sursa de alimentare (acum intelegi de ce in primul rand se verifica sursa de alimentare), si o pornesti, unind doi pini de pe placa de baza cu o surubelnita (marcat ca power sw sau +pw-). Atentie, sa nu atingi altceva, pentru ca poate duce la rezultate nedorite.

Ce sa fac daca nu mai porneste calculatorul

Daca sursa de alimentare porneste, iar placa de baza functioneaza (se va aprinde un led), vom curata bine calculatoru de praf si vom monta la loc placa de baza.

Atentie: daca calculatorul porneste si imediat se opreste (la pornire mereu reporneste), problema, cel mai probabil, se afla in circuitul componentelor, inclusiv in placa de baza.

Rezolvarea problemei: curatam cu grija calculatorul la fiecare 3-6 luni, schimbam pasta termica si ne bucuram de calculatorul functional. In 85% din cazuri, cand calculatorul nu porneste, curatarea de praf ajuta!

Placa de baza tace, inseamna ca o ducem la un service.

Calculatorul emite semnal sonor dar nu porneste

Sa analizam problema din alta parte. In cazul in care calculatorul porneste, dar nu trece testul POST, vei auzi in loc de un semnal sonor obisnuit mai multe semnale.

In functie de versiunea BIOS, fiecare semnal sonor are propria specificatie. Poti afla specificatia semnalelor sonor a BIOS-ului din instructiunile venite cu placa de baza.

4.9/5 - (314 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 184
 1. Botis David

  La mine nu stiu care ar putea fi problema dar stati numai putin sa va spun ce sintome are calculatorul meu:Poi apas butonul calculatorul porneste,se aude coolerul,pe ecran nu apare nimic (e negru !) ,iar dupa doua secunde incepe coolerul sa faca ca nebunul (adica merge la maxim.) Si inca ceva, nu vrea sa se mai inchida!
  Apropo sa stiti ca toti conectorii sunt la loc, n-am umblat la nimic (adica nu am scos nimica si apoi sa-l bag inapoi.)
  De acea am apelat la acest site fiind ca am decis ca am nevoie de un specialist.Va rog frumos daca stiti ce sa fac sa-mi spuneti.Multumesc!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Memoria RAM? Verifica memoria RAM, schimba slotul. Daca ai mai multe placute RAM scoate una si vezi daca mai apare problema.

   1. Andreea

    Calculatorul s-a stins. Pe monitor îmi apareau mai multe variante (safe mode etc.) Am ales pe rand fiecare varianta ,însa niciuna nu a mers. L-am resetat de la buton ,dar îmi arata acelasi lucru în continuu. Am fotografii pe care nu vreau sa le pierd de pe calculator, dar nu-mi amintesc daca le-am salvat. Ce pot sa fac sa remediez situatia fara ajutorul unui specialist?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Articolul Cum creezi o unitate de recuperare in Windows 10 ar trebui sa te ajute.

 2. Vlad

  Am inchis pc-ul din butonul de la sursa si acu nu mai porneste si nu stiu ce sa mai fac……. cand apas butonul power se aprinde ledul rosu si se inchide fara sa porneasca vreo componenta a pc-ului

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sunt mai multe motive: scurtcircuit, sursa defecta, etc.
   In cazul tau, daca nu te pricepi, eu as apela la un specialist.

   1. Tina

    Cand deschid cop.incepe rostit? sa lucreze se învârte iar apoi pare scris
    Prepering Automatic Ripearing si tot asa ma tine de trei zile nu se mai repara singur ,ce am de facut?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Cauta in BIOS functia XD-bit sau No-Execute Memory Protect, si seteaza «Enable» pentru a o activa. Salveaza setarile si reporneste calculatorul (F10 ? Yes).

 3. Alexandru

  Va salut! Cam de o luna calculatorul meu parca este posedat Ce se intampla: atunci cand il opresc (sa zicem inainte de culcare) a doua zi nu mai vrea sa porneasca in ruptul capului. Trebuie sa treaca 1-2 zile pt. a porni. Mai nou am observat ca daca scot cablul de alimentare din priza pt. 4-5 ore, dupa ce il conectez, apas butonul si porneste. Tot ce am reusit sa verific, au fost memoriile si placa video, care sunt bune. Mentionez ca atunci cand porneste merge perfect. De o saptamana nu l-am mai oprit il las in stand by. Daca ma puteti ajuta cu un sfat v-as fi recunoscator. Multumesc!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sursa de alimentare? 90% pentru condensatoarele umflate in sursa de alimentare.

   1. Stefan

    Salut eu am aceasi problema si condensatoarele nu sunt umfalre deloc

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Incearca sa resetezi BIOS-ul.

 4. robert

  Sal la mine nu porneste dar becu care arata ca pc-ul e pornit ramane aprins adica se aprinde ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sunt diferite motive. Poate fi placa de baza sau sursa de alimentare.

 5. Bie

  Cand apas butonul Power al unitatii, aceasta se aprinde, in schimb monitorul ramane negru. Tin sa mentionez ca am avut o mica problema cu placa video. Sa fie de la asta sau altceva?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   99% problema se afla in placa video.

   1. Bie

    Multumesc frumos!

 6. Daniel

  Salut, cand aprind calculatorul se porneste tot dar nu mi se aprinde monitorul :( placile de ram sunt bune ! se aude sunetul din bios (2scurde cate odata 1 scurt) nu stiu cr sa fac am 14 ani plz help mee :* pwp

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu poti verifica monitorul la un prieten/vecin? Ca sa stii sigur unde sa cauti problema.

 7. Zen

  Buna ziua! Am si eu o problema cu calculatorul meu… Acum 1 an am cumpart sistemul gaming hunt (http://www.pcgarage.ro/sisteme-pc-garage/pc-garage/gaming-hunter-v2-intel-i5-4460-8gb-ddr3-1tb-hdd-gtx-960-strix-directcu-4gb/) de pe pc garage. De cateva zile atunci cand pornesc pentru prima data calculatorul , acesta se aprinde , imi afiseaza normal toate procedurile pe care la face , iar la un moment dat isi i-a shut down din senin si se inchide fara ca unitatea sa scoata vreun sunet. Cand il pornesc a-II-a oara merge perfect normal. 

  Mentionez ca am desfacut unitatea si am verificat fiecare piesa si contact , am reseta BIOS-ul dupa care am facut cateva teste pentru a vedea starea hard-ului , care aparent este in perfecta stare de functionare.

  In concluzie, intrebarea mea este urmatoarea: De ce calculatorul meu nu porneste din prima , ci doar de la " a-II-a cheie"?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Greu de spus, poate fi si zona de incarcare defecta, si virus, si sursa de alimentare.

   1. Gheorghe

    Salut am si eu o mica problema de la un tâmp calculator îmi face necazuri mi se stingea si dupa numai pornea neam si problema era de la sursa am schimbat-o bun a mers un tâmp dar surpriza acum se inchide dupa 3 minute si am zis ca e din cauza la procesor numai are pasta am schimbat pasta termica si acum tot la fel face sta 2-3 minute se inchide îl aprinde din nou începe sa fac ventilatoarele ca naibii se învârt la putere maxima si nu e ok asa ce sa fac îmi puteti spune .. mentionez ca am verificat placa video ramii sura suni buni alt ceva nu ce ar fi

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Incearca sa resetezi BIOS-ul, si apoi poti incerca reinstalarea Windows-ului.

 8. Gaby

  La mn nu mai vrea sa treaca de poza de bios si numi da voie sa trec de de bios apas pe f2 sau f11  si nu da nici un semn numi da voie sa trec de bios

   

 9. AlEx

  La fel si mie.. nu stiu ce sa fac.. nu ma lasa nici sa intru in bios.. doar ramane blocat la incar area lui.. afiseaza logo si ramane acolo.. 

 10. marius

  Pc porneste doar pana la bootare .Tastatura nu primeste semnal .Nu pot intra in bios .Am verificat pe rand fiecare componenta ,proc . placa vid. etc. pe alt pc si sunt in regula. Am schimbat sursa. Sa fie placa de baza ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Fara tastatura calculatorul porneste doar pana la bootare. Tastatura este buna?

 11. marius

  Tastatura este foarte buna !

   

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Codul de eroare?

 12. marius

  Nu se aude niciun sunet doar ventilatoarele !

   

 13. marius

  Mentionez ca tastatura este foarte buna ,am verificato pe alt calculator !

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Codul de eroare? Ce scrie pe ecranul monitorului dupa ce se blocheaza?

 14. George

  Salut încerc sa aprind PC se învârte coolerul si ventilatorul si se restarteaza de la ce ar fi

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sunt cateva motive:
   1. Supraincalzirea
   2. Sursa de alimentare
   3. Componente noi incompatibile (placa video, hard disk, orice)
   4. Contact defect

 15. Ioana

  Buna. Am si eu o problema: nu se deschide unitatea,nu are niciun zgomot dar cu toate astea curenteza daca o atingi. Mentionez ca aseara am oprit-o in buna regula. Ce poate avea?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Curenteaza? Hmm, cel mai probabil sursa. Iti recomand sa apelezi la un specialist, ca sa nu arzi ceva prin unitate.

 16. Cristi

  Buna! Tocmai am cumparat o noua placa de baza si o sursa. Deoarece nu am toate componentele momentan, am vrut sa incerc sa vad daca ambele functioneaza.

  Am conectat sursa la placa de baza. Am conectat firele pentru front pannel dar cand apas pe butonul POWER, nu se intampla nimic. Nu se aprinde nici un beculet si nu porneste nici un fan conectat la placa de baza. Deasemenea sursa nu reactioneaza in nici un fel cat timp e conectata la placa de baza.

  Precizez ca firele de la front pannel sunt conectate conform manualului si sursa e functionala. Am incercat cu firul verde si negru de la conectorul de 24 de pini.

  Placa de baza e un Gigabyte b350 gaming 3. 

   Carr poate fi problema?

  Va multumesc anticipat.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Eu n-am incercat asa ceva. Dar stiu ca fara memorie RAM nu porneste calculatorul.

 17. Laza

  Salut ..am si eu o problema ..am oprit unitatea de la buton sa o mut in alta camera si acum dupa 1 ora de la montare nu mai porneste..apas pe buton si nimic..nici un sunet…ce e de facut?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ai montat totul corect? Sursa de alimentare are cumva un buton si ai apasat acel buton?

   1. Laza

    Da am apasat acel buton de mai multe ori si nimic..

   2. Laza

    Are un minus si un cerc pe buton…care trebuie sa fie apasat?

    1. Valy

     Am patit si eu ceva asemamator… Uneori se poate sa se defecteze stecherul din cauza barierei de plastic din gaurile prelungitorului.

 18. Eugen

  Salut! Am si eu o intrebare: Intr-o seara, dupa ce am terminat treaba la PC, i-am dat shutdown si dupa am stins priza din buton (asa mi-a venit mie atunci), iar a doua zi am pornit priza si am apasat pe buton, dar PC-ul merge normal, numai ca monitorul ramane in stand-by. Am incercat de toate, dar in zadar, ce ar putea fi?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   1. Reseteaza BIOS-ul
   2. Verifica monitorul – deconecteaza cablurile de la calculator, baga in priza monitorul si apasa butonul POWER (de pe monitor). Ledul de pe monitor se aprinde fara sa clipeasca si pe ecran apare mesajul – nu exista conexiune, verifica cablul, etc. Daca nu apare mesajul, apasa butonul MENIU, daca nimic nu se intampla – 95% monitorul este „mort”.
   3. Verifica contacele – cablurile, memoria RAM in slot.
   4. Una dintre cauze poate fi praful.
   5. Poate s-a defectat placa de baza sau placa video.

 19. marinescu lorin

  calculatorul nu porneste monitorul ramane negru si ledul face bip 

   

 20. Costel

  Salut .Am o problema la un pc.Pana acum a avut  un  hard IDE am pus unul sata de la un laptop si mergea . Zilele trecute am pus un hard sata de 500 gb  de la un PC dar surpriza nu pot deschide imaginea pe monitor . daca conectez cablu vga la placa se vede dar cu placa video RADEON 3200,care pana atunci mergea . Am pus o placa video R7 360 si aceeasi problema. Totusi pana atunci mergea imaginea pe monitor. 

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Placa video are cumva alimentare suplimentara (placa video se baga in slot si se conecteaza un cablu de la sursa de alimentare)?

 21. Adelin

  Salut am o problema cu calculatorul. Nu mi se aprinde adica e oprit cand apas butonul power nu-mi mai trece de sigla cu numele pc-ului i-am scos o placuta ram si se aprinde daca o pun la loc aceeasi problema. Care ar fi rezolvarea, solutia? Multumesc!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Incearca sa cureti contactele RAM cu o guma de sters.

 22. eugen

  Salut, am urmatoarea problema la care inca nu ii dau de cap. Placa de baza noua, ram nou. Procesor ,sursa, existente. Simptomele sunt urmatoarele:

  Placa video nu da semnal la monitor, am schimbat placa video crezand ca acaesta este problema cu una noua testata, nici aceasta nu da semnal la monitor. Monitorul conectat la laptop prin acelasi cablu functioneaza.

  Prin pornirea de la buton pornesc coolerele si hardiskurile, procesorul incepe sa se incalzeasca, daca scot ramul de tot sau il pun in alte sloturi nu se intampla nimic.

  Va multumesc,

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sa inteleg ca ai verificat tot ce se poate verifica, dar sursa de alimentare ei verificat? Iti duce noua configuratie? Deconecteaza alimentarea de la Hard disk si CD-Rom. Daca monitorul va primi semnal, inseamna ca sursa de alimentara este slaba.
   Mai poti incerca resetarea BIOS-ului.

 23. FLORIAN

  Salut am o problema la PC: Cand pornesc PC-ul ,porneste ventilatorul de pe colel si ventilatorul merge sacadat,am probat cu alt ventilator si la fel aceiasi problema se invarte sacadat si nu arata nimic pe monitor decit ecran negru.Ce sa fac?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Placa video ai verificat?

 24. Nicu

  Am si Eu o problema .De CE de restarteaza PC si un led de langa baterie pulseaza si dupa cateva secunde iar Isi da restart singer….

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   La cate informatii imi oferi, pot sa-ti spun sa cureti PC-ul de praf si sa schimbi pasta termica.

  2. marian

   eu mai repede as spune sa reinstalezi windows sa testezi hdd intr-un alt pc cu hdd-sentinel si daca este cazul sa-l inlocuiest , toata lumea crede ca,praful si pasta sunt rezolvarea oricarei problema, cand este problema cu pasta si praful la un calculator el se aprinde merge un timp isi da shutdown si nu mai vrea sa porneasca cel putin o vreme de la butonul de power decat daca este scos din priza lasat sa se descarce de curent condensatorii si bagat la loc , asta se intampla pentru ca intra in functiune protectia de temperatura a procesorului , problema ta este de la hdd in 90% din cazuri si 10% poate fii cauzata de memoria ram

 25. Ilie

  Buna ziua! De curand am facut upgrade la pc-ul meu( placa de baza, procesor si ram) pastrand sursa, carcasa, hdd-ul si dvd-rw. Problema este ca dupa montarea noilor componente, la pornirea de la buton, ledul rosu nu se aprinde (banuiesc ca nu se face bootarea corespunzator), semnal video nu exista la monitor si sunt nevoit sa apas butonul de resset dupa care functioneaza toate in mod corespunzator. Am o vaga banuiala ca sursa cea veche nu trimite destul de mult curent( alimenterea procesorului pe placa de baza se face printr-o mufa cu 8 pini iar de la sursa nu exista decat cu 4 pini). Componentele fiind noi, nu-mi dau seama ce ar putea fi de vina. Multumesc pt. eventualele sfaturi.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   In cazul tau, corect este 2 mufe cu 4 pini se introduc in mufa cu 8 pini (pentru a „asambla” una cu 8 pini).

   1. Ilie

    Multumesc de raspuns. Insa este ciudat faptul cum, dupa restart, toate functioneaza corespunzator.

  2. marian

   alex, cu mufele alea l-ai bagat in ceata de tot , sigur problema nu este de la mufe o data ce se aprinde dupa un nou restart dar oricum mai bine ii spuneai schimba sursa cu una care are alimentare la procesor cu mufa din 8 pini

 26. Snapetz

  Calculatorul este nou nou?, la 3 zile dupa montaj si etc , in timp ce jucam un joc, sursa era destul de incinsa , s a inchis deodata, cand incerc sa il pornesc nu se intampla nimic, sursa este pe buton, cand pornesc sursa se aprinde si un beculet la placa de baza….deci nu stiu ce poate fi ars..sau ce poate sa aiba.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Tot tu ai raspuns la intrebare. Daca sursa era destul de incinsa, inseamna ca ceva nu e in regula cu ea.

 27. Snapetz

  Imi poti recomanda o sursa bunuta pana in 200 si ceva de lei la un amd fx8350 ,8gb ram, si o gtx1050?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Iti trebuie o sursa puternica la 600-700 W. Iti pot recomanda nJoy Woden 650 sau chiar nJoy Woden 750, acum este la reducere.

 28. Snapetz

  Multumesc mult!

 29. Marian

  Salut am si eu o problema cu un pc pl video 1gb, ram2gb, procesor intel 2 duo, hdd 500 . l am prrnit dimineata s a blocat nu se mai stigea l am stins din buton. Apoi n u a mai pornit ventilatoarele merg ram buni veeificati am o alta placa video am puso nu merge am luat alt hdd de la un amic nu merge sursa nu stiu daca e buna dar ventilatorul ei merge. Dupa scoaterea bateriei mutare rami schimbat placi video intre ele a pornit mi a zis ca e o probl cu biosul i am dat reparare a pornit dar cand l am stins e mort nu scoate nici un sunet nici beepul dupa care e normal sa porneasca …doar daca sunt ramiii scosi bipaie continuuu ce sa aiba fratilor?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   In mod normal, dupa apasarea butonului POWER ar trebui sa porneasca ventilatoarele si sa se aprinda ledurile. Daca nu pornesc, cel mai probabil problema se afla in sursa de alimentare.

   1. Marian

    Pornesc si ventilatoarele si ledul merge si dvd…a si pornit o data si mia zis ceva de bios reparare…dar asta a fost dupa munte incercari iar apoi la fel

 30. Marian

  Am 3 ventilatoare toate porbesc de fiecare data mai putin monitorul

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Totusi eu raman la parerea cu sursa, desi de la departare nu pot spune sigur ce si cum. Apropo, sursa poate fi dusa chiar daca pornesc ventilatoarele.

  2. marian

   de cele mai multe ori un calculator care nu porneste /nu da semnal video … se testeaza in service prin inlocuirea provizorie a unor componente care pot cauza defectiunea , sau testarea componentelor care se crede ca pot cauza defectul pe un alt sistem care se stie functional ,bine inteles nu toate odata , treaba asta se face pe rand in felul asta se elimna eventualele suspiciuni si chiar se poate gasi componenta defecta , in cazul tau poate sa fie de la susrsa ( posibil condensatori umflati,pocnitiin sursa ) de la ram sau placa video , (posibil urme de praf in slot daca cumva le-ai scos si nu ai curatat bine sau pur si simplu defecta una din ele ) atentie daca ai una sau mai multe placute de ram pe placa de baza , problema poate fii si de la una singura ,trebuie testata fiecare placuta pe rand si mai trebuie verificat daca nu cumva condensatori de pe langa procesor nu sunt si ei umflati ,si ei pot cauza problema , hdd sau cd-rom de departe ar putea cauza o problema ca asta , din ce stiu ori ce placa de baza porneste fara hdd montat sau cd-rom

 31. Laurentiu

  Salut
  Ma puteti ajuta va rog cand aprind calculatorul cularul de la procesor se invarte ff repede si nu se aprinde deloc

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   1. S-a defectat procesorul.
   2. S-a defectat placa de baza.
   3. Eroare de BIOS.
   4. S-a defectat sursa de alimentare.
   Cu alte cuvinte, un service specializat iti va spune sigur ce si cum.

 32. Mihai

  Salut

  Te rog si eu sa ma ajuti Alex

  Situatia mea este urmatoarea:
  Am mutat calculatorul de la o locatie, la alta (locuinte diferite). Intervalul a fost sa spunem de 2 ore
  La prima locatie calculatorul mergea, la a doua nu mai porneste.
  Mentionez ca afara era frig (-5 grade) si ca l am lasat ceva timp sa ajunga la temperatura camerei
  Mai fac precizarea ca ledul de la placa de retea se aprinde intermitent. Inseamna ca sursa este buna ??

  Este posibil sa se fi descarcat total acea mica baterie de pe placa de baza? Aceasta sa fie cauza?

  Iti multumesc foarte mult pentru orice sfaturi mi ai putea da

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ai cumva un buton in spatele calculatorului, adica pe sursa? Vezi sa fie in pozitia „Pornit”.

  2. marian

   daca ledul se aprinde la placa de retea , nu ti-e logic ca este apasat acel buton ? fa-i o curatare de praf demonteaza tot ce este montat pe placa de baza mai putin procesorul (adica sa scoti ce este in mufe nu sa desprinzi piesele ) suflal cu aer de la un compresor curata contactori de la memoria ram si placa video cu ceva alcool izopropilic, daca nu ai foloseste parfum si reansambleaza-l v-a porni sigur

 33. Cris

  Buna seara
  Am si eu o problema cu laptopul. Am vrut sa vad ce model este memoria ram de la laptop si am deschis, am scos-o, am pus-o inapoi si cand sa-l pornesc….surpriza…..nu mai porneste. Se aude, se apride un beculet pe margine si … atat. Ce poate avea ?

  Multumesc mult anticipat

  1. Cris

   Am reusit sa rezolv problema cu ecranul negru. Am tinut apasat pe butonul de pornire timp de 90 de secunde…..si dupa acest timp (vazand ca nu face nimic) am mai apasat odata scurt si a pornit !!!
   Solutia: Tineti apasat 90 de sec pe butonul de pornire chiar daca vedeti ca nu se intampla nimic si dupa apasati iar si …. la mine a pornit ! Sper ca si la voi !

   1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

    Interesant, despre asta inca n-am auzit. Multumesc pentru informatii :)

 34. Nicu

  Salut, am si eu o problema, am vrut sa curat pc- ul de praf deoarece am constatat ca degaja o temperatura mult mai mare ca de obicei. Zis si facut, desfacut componente, curatat de praf, schimbat pasta la procesor. Cand am vrut sa- l repornesc am constatat ca nu mai functioneaza, mai exact se aprinde timp de 4-5 secunde apoi se opreste, repornind singur dupa 3-4 secunde…si ciclul se repeta…cred ca ar face asa non stop daca l-as lasa…. Ma puteti ajuta cu un sfat? Am testat placutele ram, placa video ( nu a semne v vrea sa booteze biosul…nu are timp).

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   In cazul tau parca ar fi chicitul in cafea – poate sa fie orice, si sursa, si RAM-ii, si placa de baza. Apropo, RAM-ii ai introdus bine?

   1. Nicu

    Da, i-am bagat bine. Am incercat sa pornesc si dara RAM…si cu unul singur ( am 3 placute de RAM pe el) si cu toti….aceiasi poveste. Sa inteleg ca raman de testat sursa si placa de baza?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Poate fi orice. Nici pe forumuri in limba engleza n-am gasit un raspuns la problema ta.

     1. Nicu

      Multumesc mult pentru raspuns. Am gasit problema. 2 din sloturile de RAM nu mai functioneaza. Nu stiu motivul. Se pare ca ai avut dreptate cu RAM ul. Acum folosesc doar dou dintre sloturi si o sa fac un upgrade ram la sloturile functionale. Am citit pe forumuri ca problema celorlalte 2 sloturi ar fi determinata de stricarea unor pini de la procesor… e posibil sa i fi lovit cand am curatat pc ul. Multumesc mult pentru promtitudinea raspunsurilor. O zi frumoasa!

 35. Tudor

  Am o mare nelamurire.Mi-am achizitionat de curand o carcasa nou si in processor cu placa de baza.Le-am pus pe toate la locul lor in carcasa si am conectat toate cablurile de la sursa.M-am uitat in manualul front panel-ui sa vad cum se monteaza acele mici cabluri cu plus si minus…Am incercat din nou acelasi lucru si nu s-a intamplat nimic…Insa sistemul merge daca il aprind cu doua surubelnite!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Verifica butonul de pornire de pe carcasa. Adica, acele mici cabluri de pe front panel, cablul POWER SV introdu in slotul de pe placa de baza RESET SV. Calculatorul ar trebui sa porneasca prin resetare. Daca nici acum nu porneste, inseamna ca ai o problema cu butonul de pornire.

 36. Andreea Gabriela

  Deci mi-am dus unitatea la reparat,sursa era stricata si a reparat-o si dupa când am fost sa o iau a zis ca merge .Iar eu când am ajuns acasa am încercat sa il verific iar unitatea nu porneste, ce pot sa fac? Oare ii trebuie o mufa speciala pentru sursa? Sau sa încerc cu alta priza?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   In spatele unitatii, adica pe sursa, ai cumva un comutator? Acel comutator este pentru inchiderea sau deschiderea rerelei prin care trece un curent electric.

 37. Nelu

  S-a stricat hdd si am cumparat unul nou {2.0 TB HDD WD SATA-3 PURPLE (WD20PURZ)}.L-am montat in PC si se aud 3 bipuri cam de 3 secunde si nu se vede nimik pe monitor. Am scos ram-urile, cd-rom-ul, hdd,,placa video (am incercat si cu alta) si la fel 3 bipuri si nimik pe monitor.Am pus cablul de la monitor la laptop si monitorul functioneaza.
  Pe placa de baza se aprind 4 beculete, 2galbene,unul portocaliu si unul rosu.
  Chiar nu mai stiu ce sa fac
  Multumesc, Nelu

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Verifica tastatura.

 38. Catalin

  Salut,

  Am si eu un calculator de cativa ani si de aproximativ 6 luni se intampla ceva: apasa butonul power, pornesc toate ventilatoarele, hardul si apoi se opreste. Nu mai porneste pana nu inchid sursa si o redeschid dupa cateva secunde. Am schimbat bateria de la BIOS, am scos toate componentele, le-am pus pe rand la loc. Uneori porneste dupa mai multe incercari, alteori nu porneste deloc. Care ar putea fi cauza? Multumesc anticipat!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Sursa de alimentare (motivul cel mai probabil – anterior calculatorul pornea din a doua-treia, etc apasare a butonului power, lipsa semnalelor BIOS despre probleme, in cazul in care acestea exista).

   1. Catalin

    Dar daca ar fi de la sursa, de ce inca mai porneste (adevarat ca dupa lungi incercari uneori)? Nu ar trebui sa fie moarta de tot? Sau e chiar pe punctul de a muri?
    Si astazi m-am chinut sa-l pornesc, la fel, cred ca de 10 ori am apasat pe butonul power pana sa mearga. Acum daca nu il inchid, nu are nimic.. merge foarte ok.. dar cand porneste imi zice ca bateria de la bios este pe low desi am schimbat-o.

    Si mai am o intrebare, daca pornesti computerul fara ram, nu ar trebui sa se auda un sunet, un beep?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     M-ai bagat in ceata. Cand bateria este descarcata, se reseteaza ora pe calculator.
     Fara memoria RAM trebuie sa porneasca si sa emita semnal sonor cu ecran negru. Comportamentul ulterior poate varia.

 39. Gabi

  Salut nu imi mai porneste pc imi arata ledul pe placa de baza ca are curent in el da nu vrea sa o ea din loc de loc… am schimbat si sursa si tot asa ce mai sfatui da fac …. si am schimbat si pini de la pornire in toate modalitatile si nu merge

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Butonul Start functioneaza corect? Pentru a verifica, incearca sa unesti contactele de pe placa de baza. Grija sa nu faci scurtcircuit, si sa arzi placa de baza.

 40. mihai marcosanu

  probleme cu pc,porneste dupa 2 secunde se opreste si iar da sa porneasca si iar se opreste,asa face incontinu….

 41. claudiu

  salut si eu am o unitate si se aprinde si se aprinde becul ala de la pornire si se stinge

 42. marian

  am si eu o problema. porneste doar sursa si ventilatoarele. atat… nu da semnal la procesor .. placa video. nimic. sugestii_

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Poate fi si sursa, trebuie verificat. Un service te-ar putea ajuta.

 43. Chirita Alexandru

  Salut, eu am o problema. De cateva zile nu am mai pornit calculatorul. Ieri am vrut sa l folosesc pentru diverse treburi. Si surpriza nu porneste deloc. Nici un cooler nimic. Ca si cum nu intra curent prin el. Am scos sursa am conectat o la un alt calculator si porneste. Precizez ca detin o sursa corsair cx 750m iar configuratia calculatorului este : placa de baza msi970 gaming procesor amd fx8350 ddr3 furry de 12 gb iar placa video un msi r9 de 4gb

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Greu de raspuns. Verifica:
   Daca este conectat corect la priza electica.
   Daca este activat filtrul de alimentare (un inrerupator in spatele sursei).
   Daca toate firele sunt introduse corect acolo unde trebuie.
   Daca exista curent in priza respectiva.

   1. Chirita Alexandru

    Am verificat , si totul pare ok. Am pus alt calculator in aceeasi priza si functioneaza cu sursa mea. Sa fie oare placa de baza? Sa fi facut un scurt circuit? Multumesc frumos.

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Cel mai probabil are o problema placa de baza.

 44. Gigi

  O problema pe care am intampinat-o si eu cu o placa de baza Asrock Conroe 945 DVI cumparata second. Cand am cumparat placa am testat-o si a pornit fara probleme intrand in BIOS. Ulterior am vrut sa aplic o pasta termoconductoare pe procesor, am montat coolerul si ventilatorul stock al placii, am montat-o in carcasa, am conectat tot ce era de conectat si surpriza.. nu mai boota. Pornea ventilatorul coolerului, se aprindeau ledurile de la caracasa, dar monitorul negru. Am incercat sa scot memoria, am scos bateria de la bios. Nimic. Apas butonul de power se aprind ledurile, porneste ventilatorul si nimic. Nu stiu de la ce este. M-am gandit ca poate este placa sau procesorul pt ca am apasat un pic pe placa cand am vrut sa introduc piciorusele de plastaic ale coolerului. Am observat pe spatele placii unde sunt pinii de la soclul procesorului ca ar fii niste contacte intrerupte. Nu am posibilitatea ca as atasa niste poze. Nu stiu ce sa fac. Cum sa verific sa fiu sigur daca este placa. Nu as mai vrea sa merg cu ea prin service sa mai platesc constatari si dupa aceea sa aflu ca este dusa. Un sfat va rog daca se poate. Multumesc.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   1. Orice zgarietura de pe placa de baza poate provoca defectiunea sistemului, deoarece pistele cu contacte sunt raspandite pe intreaga suprafata a placii de baza si au o grosime a parului uman.
   1. Emite semnal sonor?

 45. Udrea Dan

  Am si eu o problema (ca de altfel multi altii). Cand doresc sa pornesc calculatorul, porneste sursa, dar doar atat. Nu intra in bios, nimic… Dupa cateva secunde se opreste singur si incearca din nou sa porneasca. La fel. Si tot asa la infinit.
  In schimb, daca inainte de pornire schimb memoriile intre ele (adica memoria 1 in slotul 2 si memoria 2 in slotul 1), porneste si pot lucra cu el normal, fara probleme. Dupa ce il opresc (regulamentar), cand vreau sa-l pornesc din nou, trebuie sa fac aceeasi operatiune, adica sa schimb memoriile intre ele. Daca fac asa, porneste bine-merci, dar daca nu fac asta, face la fel, adica nu porneste (pana nu ii schimb memoriile intre ele). Va rog, sugestii, explicatii, orice. Nu imi prea place ca la fiecare pornire sa tot schimb memoriile intre ele. Am crezut ca e sursa, dar am pus alta sursa si la fel se intampla. Am schimbat bateria bios, am resetat biosul, am schimbat pasta de la procesor. La fel: porneste doar dupa ce inversez memoriile intre ele.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pare a fi o pierdere de contact undeva pe RAM. Incearca sa cureti contactele de pe RAM cu o guma de sters, si verifica fiecare slot sa nu aiba mizerie.

 46. Delia

  Am o intrebare, mi s a stins laptopul in timp ce lucram, si acum nu se mai aprinde. O perioada a aratat ca becul de la acumalor e aprins.ce trebuie sa fac?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Scoate bateria de la laptop si apoi pune-o la loc, si vezi ce se intampla.

 47. Adrian

  Salut,

  am si eu o problema cu PC-ul meu(ca multi altii).De cateva zile nu mai porneste, primesc eroare 00 pe placa de baza, adica apas power incep ventilatoarele sa se invarta dar dupa 2-3 secunde se opresc si pornesc din nou….si tot asa pana la infinit.Am schimbat pasta de la procesor scos toate companentele resetat bios, scos baterie, toate componentele….cam tot ce am putut sa fac din ce stiu.Ce am observat si e interesant e ca daca scot mufa de 4 si 8 pini de la alimentare si apas power sistemul porneste(nu se mai reseteaza) dar nu afiseaza nimic pe monitor.Stiti cumva care ar fi problema?
  merci frumos

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu stiu. M-am uitat si pe Internet, nu gasesc solutia pentru a rezolva problema, sau macar ce provoaca aceasta eroare.

   1. Seby

    Salut,Intr-o zi mi-a sarit siguranta in timp ce eram pe PC,dupa ce am ridicat siguranta ,ok,a pornit.Cu cateva zile dupa,a mai sarit iar,am ridicat-o ,a pornit iar cand s-a intamplat a 3-a oara ,am ridicat-o,de data asta n-a mai pornit deloc,care poate fi cauza si ce componenta a fost afectata

 48. Gabriel

  Salut am si eu o problema cu pc
  Cand conectez monitorul la priza el se aprinde dar unitatea nu se aprinde sub nicio forma si nu se aude niciun sunet gen sa piuie sau altceva Dece nu porneste ,care ar fi problema

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   In spatele unitatii, pe sursa, ai un buton, care raspunde pentru activarea/dezactivarea sursei. Vezi sa fie pornit.
   Pe placa de baza ai un led. Cand pornesti calculatorul, acel led se aprinde, adica iti intra curent de la sursa de alimentare. Daca nu se aprinde, inseamna ca nu-ti intra curent.
   In orice caz, eu asi merge pe ideea ca sursa de alimentare are o problema.

 49. Ruse

  Salut am o problema la pc , l am lasat in stand by si am fost pana afara când m-am întors licarea butonu de aprins si dupa ce am tinut apasat pe el nu a mai licurit , tin sa precizez un lucru am scos acei 4 pini din placa de baza si l am lasat conectat la cei 12 sau câti sunt pini si a pornit sursa când am bagat si acei 4 pini separati a facut flama la culoarea Galbena din fir , nu miroase si nu da semne sa fie arsa una din ele si nu mi se aprinde pc totusi si nu stiu ce sa cumpar placa de baza sau sursa….

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Si eu am ars o placa de baza… Acum stiu ca daca umblu in PC, trebuie deconectat tot. Si dupa ce deconectez, apas butonul „power” ca sa iasa curentul din el.
   Acum despre problema ta. Iti sugerez sa mergi la un service sa-ti faca un test, nu e scump. Vei sti sigur ce e ars. Si tot la ei sa-ti faca montarea, ca sa nu mai ai surprize.

 50. Ilie Melenciuc

  Calculatorul meu nu mai porneste.Apare marca la Unitate.Ramane câteva secunde asa se redeschide.

 51. Ruben

  hey salut…nu am mai pornit de 5 luni pc-ul si azi l-am pornit si s-a aprins tot normal.L-am stins ca sa pot conecta mouseul.Acum cind dau sa aprind unitatea nu vrea deloc.CE pot face
  de la ce oare este.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cand ai conectat mouseul, n-ai atins cablul de alimentare?

 52. bld

  buna. am urmatoarea problema : pornesc pc-ul se invart circa 3 sec ventilatoarele de pe procesor si sursa si dupa se opresc. am schimbat si sursa si face la fel.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Incearca sa cureti contactele de pe memoria RAM.

   1. bld

    pot fi memoriile ram problema?? am crezut ca este sursa sau placa de baza problema.o sa incerc sa curat contactele.

 53. Florin D

  Salut , problema, pentru mine mare : apas start , porneste coolerul procesorului foarte turat dar calculatorul nu porneste, dupa 15-20 de secunde se opreste si atat. Ce pot face?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Motivrul problemei poate fi orice. Daca imi spui si dupa ce a aparut problema.

   1. Florin D

    Apas start , pornesc toate ventilatoarele turate ,15 sec apoi se opresc si atat. Am schimbat sursa dar tot asa face
    . Am mutat ramul pe alt slot , tot asa face

 54. Florin D

  Am scos bateria si am pus-o iar, degeaba

 55. DENYS SAPUNARU

  Salut am si eu o întrebare :atunci când aprind pc-ul si monitorul pe monitor scrie ca nu este conectat la pc iar pc-ul când îl bag în priza nu se vede nici un bec aprins la pc si nu se aprinde

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Daca iti intra curent de la sursa de alimentare, ar trebui sa arda un led pe placa de baza. Tu zici ca nu arde nimic, inseamna ca sursa e defecta.

 56. Andrei

  Salut, am si eu o problema. Pornesc calculatorul, trece testul initial, dar, apoi, apare negru pe tot ecranul si incepe sa se incarce doar daca apas pe tastatura pe Caps Lock de mai multe ori. Apoi incep sa se aprinda becurile de la tastatura si totul e ok, dar, daca n-apas, ramane negru si nu se incarca.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Salut Andrei. Nu stiu ce sa spun. Nu m-am intalnit cu o astfel de problema, si nici pe Internet nu gasesc.

 57. Victor

  Salutare, cind pornesc calculatorul porneste doar ventilatorul procesorului dar nu afiseaza nimic si nici bipul de test nu face, am observat ca ventilatorul merge cit merge si isi reduce turatia si apoi iar porneste , banuiesc ca se restarteaza. Din cind in cind reusesc sa il prind sa pornesca. Am observat un fenomen ca daca ledul monitorului e albastru si face si bipul porneste dar daca se face galben nu porneste. Am incercat cu alta sursa si face la fel.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Inseamna ca nu-ti vine semnal la monitor. Vezi pe la placa video si cabluri sa fie totul introdus corect.

 58. Cosmin Iulian

  Salutare internauti IT .Am si eu o mica problema ma pricep asa cat de cat cu leptopuri si unitati am primit un leptop de la cineva iar acest leptop nu porneste ..
  1.Ecran negru
  2.Ventilator nefunctional adica gen nu se invarte
  3.Dvd apare led-ul dar nu iese.
  4.Ledurile toate sunt aprinse
  Eu presupun ca e placa de baza .
  Am curatat rami am tinut si fara curent pe power 50-60 de sec.
  Gen am incercat ce am vazut pe aici .. Intreb ar fii o solutie pe care o pot testa sa o rezolv?
  Multumesc :D

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ca sa fii sigur ca e placa de baza, ai nevoie de un diagnostic, care poate fi facut intr-un service specializat. Diagnosticul costa in jur de 50 Ron.

   1. Cosmin Iulian

    Update am rezolvat porneste cooler-ul dar tot nu se vede nimic.

 59. adi

  Salut. O problema asemanatoare cu a multora de aici am si eu ..pornesc ventilatoarele dar nimic altceva .Dupa mai multe incercari porneste si merge brici.Partea interesanta e ca a fost in service si acolo porneste din prima si nu o data ..o zi lasat in probe si de fata cu mine de 3 ori …oamenii erau atat de derutati incat nici nu m-au sunat pentru ca nu gaseau nimic in neregula. L-am adus acasa bucuros..surpriza ..exact aceiasi problema.Acum am culcat carcasa pe o parte gandind ca poate e un contact imperfect la placa video sau din cauza unui cooler masiv la procesor si porneste din a doua incercare ceea ce nu consider a fi o rezolvare plus ca ramane intrebarea de ce in service porneste .

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Salut Adi. Daca nici cei de la service n-au gasit problema… Incearca sa misti contactele de la cablu de alimentare si de la memoria RAM. Si, curata contactele memoriei RAM cu o radiera (guma de sters).

 60. Ionut

  Salut, mi sa inchis pc ul din senin de de atunci cand il aprind se aude foarte tare de parca ar decola.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cand l-ai curatat de praf ultima data? Daca te pricepri, curata-l de praf si schimba pasta termoconductoare.

 61. Costea Marius

  Salut. Am o problema cu download-ul. Nu merge sa mai descarc nimic si nu e din cauza internetului. Nici de pe steam nu ma lasa si mi se aloca spatiu pe disc foarte greu. Ce pot sa fac?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ai suficient spatiu de disc? Vezi articolul Cum se curata calculatorul de fisiere si programe inutile, te-ar putea ajuta.

 62. Marian valentin

  Salut, când pornesc PC , unitatea,dupa 3-4 sec incepe sa porneasca coolerul de la sursa ca nebunu , si monitorul nu porneste ..ce pot face ? Va rog?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cand l-ai curatat de praf? Cand ai schimbat pasta termoconductoare.

 63. Grigore romeo

  La mine nu da semnal placa video un gtx 1050 am schimbat placa de baza deoarece cea veche nu mi mergea iar acum am încercat cu cea noua îl aprind cu placa video, si unde apare prima imagine acolo unde scrie sa apas pe del pentru a întra în bios si F12 pt boot menu se blocheaza acolo la imaginea respectiva cu placa video integrata merge am reinstalat Windows-ul dar daca introduc din nou placa video dedicata se aprind ledurile ventilatoarele dar nimic ramâne ecranul negru, câteodata când o reintroduc se aude un bipait continuu.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Introdu placa video in placa de baza, apoi dezactiveazo din BIOS. Intra in Windows de pe cea integrata si instaleaza driverul pentru cea dedicata. Problema ar trebui sa dispara.

 64. Adrian

  Am si eu o problema! Cand apas butonul, calculatorul porneste,se aude coolerul,pe ecran nu apare nimic (e negru !) ,iar dupa doua secunde incepe coolerul sa mearga continuu (adica merge la maxim.) Si inca ceva, nu vrea sa se mai inchida!
  Tot ce am facut a fost sa schimb bateria bios, dar dupa ce am schimbat-o a pornit si a mers totul normal. L-am oprit, l-am tras din priza si dupa o zi cand l-am bagat iar in priza nu imi mai aparea nimic pe ecran.

 65. Adrian

  Am uitat sa zis ca atunci cand il bag in priza porneste automat fara sa apar pe buton

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Poate fi orice, si placa de baza, si sursa de alimentare. Incearca sa readuci BIOS-ul la starea implicita (defaults). Poti verifica in BIOS si rubrica «Power Configuration» sau «Power Management», acolo trebuie sa fie un parametru numit «After AC Power Lost», seteaza valoarea «Stay Off». Acest parametru este responsabil pentru reactia calculatorului cand este bagat in priza.

 66. Cristian

  Am facut toti pasi enumerati, sursa imi porneste cu sârma aia, placa de baza se aprinde un bec verde, când apar butonul Power se aprinde led-ul verde si nu porneste, trebuie sa îl duc la un specialist?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cel mai indicat, da.

 67. Dan

  Pc nu mai porneste , nu se aude nimic , nu se aprinde nimic.
  sursa este noua .
  Imi puteti spune ce ar putea fi?
  multumesc

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cred ca ai nevoie de un diagnostic pentru placa de baza. Asta poti face doar intr-un service specializat.

 68. Ana

  Cat stateam pe PC, brusc se inchisese unitatea si mirosea putin a ars dupa ce se stinsese.
  L-am scos din priza si am incercat sa il deschid iar, insa fara vreo sansa.
  Am incercat sa schimb cablul, degeaba, tot nu se aprinde unitatea.
  Monitorul merge, nu are nimic, in schimb unitatea nu se mai deschide.
  Ce ar trebui sa fac in acest caz? Trebuie sa cumpar o unitate noua?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Nu, ai nevoie de cineva care poate verifica ce anume este ars, ca sa-ti schimbe o singura piesa si nu toata unitatea. Spun „cineva” deoarece servicile care se ocupa cu reparatia sunt inchise (pandemia).
   Sa nu mai aprinzi unitatea ca sa nu faci mai rau.

 69. Catalin

  Salut!
  Problema PC-ului meu a survenit ieri, fara antecedente. Dupa apasarea butonului Power, au pornit ventilatorul procesorului, al placii video si al sursei. Toate LED-urile de pe placa de baza s-au aprins, respectiv cele care indica overclock, start HDD etc. Ventilatorul procesorului sta turat la maxim, pe monitor nu apare ceva.
  Am inchis fortat PC-ul, tinand apasat, pentru mai multe secunde, butonul de Start/Stop de pe MB, am scos toate componentele de pe MB, am repornit sistemul. Acelasi comportament.
  Am schimbat bateria de pe MB, am resetat BIOS. Dupa pornire, acelasi comportament.
  Precizez ca a functionat cu o seara in urma, fara a interveni cineva intre timp.
  Pe MB nu se vad condensatori avariati, iar probleme cauzate de praf nu cred sa existe, pentru c? sistemul nu este montat in carcasa, unde ar putea acumula praf, ci pe un suport de lemn (tip panoplie), atarnat pe perete, in spatele monitorului. In acest mod a functionat de aprox. 8 ani.
  In speranta ca putem identifica impreuna problema, multumesc anticipat.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Si sursa de alimentare defecta poate fi cauza problemei tale.

 70. Ioana

  Buna, ma poti ajuta si pe mine cu niste informatii, calculatorul nu mai porneste, am incercat sa il bombardez cu mai multe comenzi si a pornit, am intrat in bios si am apasat F10 si yes, dar la scurt timp ecranul s a facut negru si nu mai porneste de atunci.Ce sa fac?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Ioana, daca ii zici unui medic ca te doare capul, el va trebui sa te consulte ca sa afle motivul. Asa e si in cazul tau, nu iti pot da un raspuns, ai nevoie de un specialist (service specializat).

 71. Petcu

  Am si eu o problema. Azi când l-am deschis am stat 5 minute si apoi sa luat curentul si apoi a revenit si apoi sa stins si nu se mai aprindea si am încercat sa-l aprind si îmi arata pe ecran no signal . Entering the power Saving mode shortly . Si nu stiu ce sa fac

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Verifica cablul ce vine de la sursa la monitor. Mesajul spune ca nu iti vine semnal la monitor.

 72. Mirela

  Buna ziua! Am si eu o problema cu laptopul meu cumparat de vreo 3 luni. Este laptop HP 15-db, procesor AMD Ryzen 3 3200U, 8GB, SSD 256GB, Windows 10.
  Cateodata ecranul laptopului se face negru 2-3 secunde si apoi isi revine singur. Se intampla de vreo 10-12 ori pe zi. Cand folosesc si camera video, se intampla sa se blocheze imaginea, dar nu si sunetul.
  Va rog sa imi spuneti care ar putea fi problema.
  Multumesc!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Instaleaza driverul pentru placa video de pe site-ul oficial HP

 73. Filip

  Salut. Am un pc nou asambalt de mine functioneaza totul ok numai ca la o perioada de timp nu mai vrea sa se deschida, mort apas butonul de power nimic, ating cu surubelnita pinii de power nimic. Scot bateria de pe placa de baza, decuplez cablu de alimentare pun bateria la loc, cablu si totul revine la normal. Insa dupa o perioada iarsi aceiasi treaba. Unde ar putea fi problema?
  Nu are praf e curat impecabil.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Din pacate, nu pot raspunde, deoarece situatia nu este pe deplin clara. In orice caz, eu as verifica cablul de alimentare si contactul intre sursa si placa de baza.

   1. Filip

    Am controlat ce mi-ai spus: cablu de alimentare, contactul dintre placa de baza si sursa funcitonaza perfect. Am unit contactele 14 si 15 de la cablul sursei si sursa porneste si e totul in regula. Insa daca nu mai deschid pc o zi 2 nu mai porneste, in schimb am observat fara sa fac nimic altceva, daca ating cu surubentia scurt pe cei 2 pini JBAT1 Cand apas butonul power porneste. Placa de baza: Msi MAG B460 TOMAHAWK. Ce as mai putea sa verific?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

     Ma depaseste.

 74. Catalin

  Salut,
  In ultima luna am observat o problema la calculator. La inceput s-a intamplat mai rar dar in ultima saptamana se intampla la fiecare pornire.
  Apas butonul pentru pornire. Calculatorul porneste dar nu este senal pe monitor (monitor negru). Dupa 10-15 secunde, calculatorul se restarteaza singur si porneste in parametrii normali, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Totul merge foarte bine pana cand il opresc (se opreste bine) si vreau sa-l pornesc din nou.
  Mentionez ca am windows 10 cu licenta si placa video nvidia.
  Stie cineva care poate sa fie cauza?
  Multumesc de raspuns!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Probabil e o problema cu sursa de alimentare. Trebuie verificat intr-un service.

   1. Catalin

    Multumesc de raspuns!

 75. Morari

  Eu am facut upgrate la bios iar dupa asta cand vreau sa pornesc calculatorul el imi da fila de la care am pornit.

 76. Cosmin

  Salutare, am o problema la calculator.
  Pana azi nu avea nimic, când îl deschid ticaie ca fiecare 10 secunde. Îmi zice sa apas F2 ca si setez bios, dar nu stiu ce sa ii fac exact. Dau F10 salvez, si degeaba la fel face, va rog ajutati-ma.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cel mai probabil bateria nu are capacitatea necesara. Schimba bateria.

 77. Mihai

  Salutare, problema pc.
  Pe panoul de pornire, sunt 3 leduri, 1 rosu pt hdd, ssd merge. cel verde sta aprins e ok, cel albastru din interiorul butonului de pornire clipeste continuu neregulat sau se opreste definitiv, pc merge in timpul asta, fara nici problema, fara lag pe net super ok.
  Am observat asta in dimineata asta, placa de baza sock 775 GA-945GCMX-S2 (rev. 6.6) 2007, procesor core 2 duo E8400 sh e setat la 1066 fsb pb nu suporta nativ 1333 mhz.
  problema e ledul ala , sa fie ceva grav?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Poate vreun contact de pe panou e «dus», nu stiu.

 78. ionut

  Salutare
  Am o problema la pc si nu gasesc solutie de ce face asa,problema costa in: cat timp stau aprins cu el nu am errori nu am absolut ceva de care sa ma leg ca nu e ok.Dupa ce il inchid si il aprind trebuie sa dau reset bios ca sa poata porni monitorul.Daca nu dau reset bios imi porneste totul la el nu emite sunete ca ceva sa nu mearga nu imi da errori dar monitoru nu primeste semnal.Am schimbat bateria chiar azi,grija de el am avut tot timpu de praf sa nu aibe in el,mai mult de data asta am desfacut tot si am schimbat si pasta termoconductoare.Am verificat:rami,placa video,placa de baza,sursa,procesor tot ce am putut controla am facut,schimburi cu alte componente de pe alt pc.
  Time of this report: 2/19/2022, 21:20:31

  Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 19044) (19041.vb_release.191206-1406)
  Language: Romanian (Regional Setting: Romanian)
  System Manufacturer: MSI
  System Model: MS-7752
  BIOS: V17.29B2 (type: UEFI)
  Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2600K CPU @ 3.40GHz (8 CPUs), ~3.4GHz
  Memory: 8192MB RAM
  Available OS Memory: 8148MB RAM
  Page File: 3905MB used, 12435MB available
  Windows Dir: C:\WINDOWS
  DirectX Version: DirectX 12
  DX Setup Parameters: Not found
  User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
  System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
  DWM DPI Scaling: Disabled
  Miracast: Available, no HDCP
  Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
  DirectX Database Version: 1.0.8
  DxDiag Version: 10.00.19041.0928 64bit Unicode

  ––––
  DxDiag Notes
  ––––
  Display Tab 1: No problems found.
  Sound Tab 1: No problems found.
  Sound Tab 2: No problems found.
  Input Tab: No problems found.

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pot doar sa presupun ca e o problema cu placa de baza.

 79. Razvan

  La mine merge booteaza in bios dar nu in windows am dat reboot de mai multe ori si nu mai mergea si ma aducea la un advaced settings dar nu am instalat nimic pe calculator.De ce nu merge?

 80. robert

  salut am si eu o problema in legutura cu parola de bios.
  cand il pornesc imi arata doar enter password,nu stiu nici parola,si chiar si cu SSD-ul scos tot acelasi lucru imi arata.
  Ma puteti ajuta?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Pentru a reseta parola setata in BIOS, trebuie sa resetezi BIOS-ul. Pentru a face acest lucru, scoate bateria de pe placa de baza pentru un timp. Astfel, parametrii BIOS-ului se vor reseta, iar parola va disparea.

 81. Nadea

  Buna la mine tot bios-ul nu stiu ce sa fac am incercat multe dar nu stii ce sai mai fac

 82. Ciprian

  Buna,daca porneste pcul doar daca fac contact între pinul pw+ pw- si altfel nu merge e de la placa de baza ceva..un scurt pe vreun condensator…mentionez ca vericat tot ce se poate verifica , multumesc

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   «PW+» si «PW-» sunt pin-uri pentru conectarea butonului de pornire. Daca faci contact intre aceste pin-uri si calculatorul porneste, inseamna ca placa de baza nu are nici o problema. Problema se afla pana la pin-uri, adica butonul de pornire sau firul care merge la butonul de pornire. Iti recomand sa introduci in motorul de cautare numele placii de baza, sa accesezi site-ul producatorului si in rubrica «Support» cauta instructiunile pentru placa de baza. In instructiuni vei gasi unde se afla conectorul panoului frontal (F_PANEL), precum si cum se conecteaza corect.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.